Μαργαριτάρια – Όσα Πρέπει να Ξέρετε Πριν Επιλέξετε

Η παρακάτω ενότητα είναι ένας συνοπτικός οδηγός για τους κυριότερους τύπους αληθινών μαργαριταριών που διατίθενται σήμερα στην αγορά. Διαβάστε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ τους. Χρησιμοποιήστε αυτή τη γνώση για να αποκτήσετε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την πραγματική αξία των μαργαριταριών.

Τα είδη των μαργαριταριών

Αυτό που συνολικά αναφέρουμε ως μαργαριτάρια είναι, στην πραγματικότητα, μια μαγευτική συλλογή μοναδικά δελεαστικών τύπων μαργαριταριών, που το καθένα έχει τις δικές του ιδιότητες και γοητεία. Εδώ είναι ένας σύντομος οδηγός για τα πιο περιζήτητα είδη τους στον κόσμο.

Μαργαριτάρια Γλυκού Νερού

Τα πιο προσιτά από όλα είναι τα μαργαριτάρια γλυκού νερού. Καλλιεργημένα σε λίμνες και ποτάμια της Κίνας και σε άλλα μέρη του κόσμου, τα μαργαριτάρια γλυκού νερού δεν σχηματίζουν πυρήνα σφαιριδίων όπως κάνουν άλλα μαργαριτάρια.

Έτσι, αυτές οι οργανικές ενώσεις έχουν ένα παχύτερο μαργαριτάρι από τα μαργαριτάρια Akoya και μπορεί να αναπτυχθούν τέλεια στρογγυλεμένα ή να έχουν ακανόνιστα σχήματα. Ωστόσο, από εκεί προέρχεται μέρος της διαχρονικής γοητείας τους. Ενώ το πιο κοινό χρώμα των μαργαριτάριων γλυκού νερού είναι το λευκό, μπορούν επίσης να παραχθούν και σε άλλα χρώματα, ανάλογα με την επεξεργασία που δέχονται.

Μαργαριτάρια Θαλασσών

Καλλιεργημένες στις θάλασσες της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Αυστραλίας, των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας, της Γαλλικής Πολυνησίας, οι φυσικές θαλασσινές πέρλες είναι ο ορισμός της φινέτσας και κάνουν υπέροχα κοσμήματα από μαργαριτάρια.

Akoya Pearls

Τα Akoya καλλιεργούνται τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Κίνα. Συνήθως, το χρώμα τους είναι είτε λευκό είτε κρεμ, ενώ το σχεδόν τέλειο σφαιρικό σχήμα τους, τα κάνει μερικά από τα πιο επιθυμητά μαργαριτάρια. Μερικές φορές, μπορεί να δεχθούν επεξεργασία για να αλλάξουν το χρώμα τους από κρεμ ή άσπρο σε μαύρο.

Το μέγεθος των μαργαριταριών Akoya κυμαίνεται από 2mm έως 10mm. Παρ ‘όλα αυτά, η τελευταία κατηγορία βρίσκεται σπάνια στην αγορά. Το πιο συνηθισμένο μέγεθος για τα μαργαριτάρια Akoya είναι μεταξύ 7-7.5mm. Αυτά είναι επίσης τα πιο προσιτά από οικονομικής άποψης.

Πόσο κοστίζουν τα μαργαριτάρια Akoya; Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κοσμηματοπωλείο, τον λιανοπωλητή και τις ιδιότητες που προσδιορίζονται παραπάνω.

Tahitian Pearls

Το εξωτικό τους όνομα οφείλεται στην εξωτική καταγωγή τους, αλλά και στην ασύγκριτη ομορφιά τους. Τα μαύρα μαργαριτάρια Ταϊτής είναι από τα πιο πολυτελή που διατίθενται στην αγορά. Το διακριτικό τους χαρακτηριστικό είναι το μαύρο χρώμα τους. Αυτά είναι τα μόνα πραγματικά μαργαριτάρια που επιτυγχάνουν αυτό το χρώμα φυσικά.

Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός των tahitian pearls ως μαύρα είναι στην πραγματικότητα λάθος. Αυτά τα όμορφα πετράδια συνήθως βγαίνουν σε αποχρώσεις του γκρι, ανοιχτό πράσινο, μοβ και μπλε. Το μέγεθος τους κυμαίνεται από 8mm έως 16mm. Παρόλο που παίρνουν το όνομά τους από την Ταϊτή, αυτές οι περλες καλλιεργούνται σε όλη τη Γαλλική Πολυνησία.

Τα Tahitian είναι διαθέσιμα σε τέλεια στρογγυλεμένο σχήμα και μπαρόκ σχήμα. Τα πρώτα έχουν μια ομαλότερη επιφανειακή αίσθηση, καθώς το σχήμα τους είναι σχεδόν άψογο.

Μαργαριτάρια Νότιων Θαλασσών

Τα South Seas Pearls είναι μοναδικά αναγνωρισμένα. Η σπανιότητά τους, το τέλεια διαμορφωμένο μαργαριτάρι και τα πολυτελή χρώματα του σώματος, κάνουν αυτούς τους πολύτιμους λίθους, τα πιο ακριβά μαργαριτάρια στον κόσμο.

Δεν είναι μόνο τα μεγαλύτερα σε μέγεθος, αλλά και τα πιο ακριβά. Τα μεγέθη των μαργαριταριών των Νοτίων Θαλασσών κυμαίνονται από 9mm έως 20mm, ενώ τα χρώματα τους ποικίλλουν από ασημί σε χρυσό, κρεμ και λευκό. Ωστόσο, όταν μιλάμε για αληθινά μαργαριτάρια Golden South Sea, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι είναι πραγματικά εξαιρετικά είδη πολυτελείας.

Διακρίνονται ότι είναι πιο σπάνια από τον χρυσό. Τα south seas pearls παράγονται από το στρείδι που είναι γνωστό ως Pinctada maxima. Με χρόνο ανάπτυξης μεταξύ 20 και 24 μηνών, τα χρυσά μαργαριτάρια μπαρόκ είναι δύσκολο να καλλιεργηθούν και επομένως είναι τα σπανιότερα στην αγορά.