Φυσικοθεραπεία στο Αιγάλεω – Που και Πώς;

J' adoube - φυσικοθεραπεια αιγαλεω

Φυσικοθεραπεία είναι η θεραπευτική αγωγή που εκμεταλλεύεται φυσικά και μηχανικά μέσα για θεραπευτικούς σκοπούς. Αξιολογεί , υποστηρίζει και αποκαθιστά τη φυσική λειτουργία και την απόδοση του ανθρωπίνου σώματος. Η φυσικοθεραπεία προάγει , υποστηρίζει κι αποκαθιστά όχι μόνο την σωματική αλλά και την ψυχολογική και κοινωνική υγεία. Η φυσικοθεραπεία είναι μια ξεχωριστή μορφή θεραπείας-φροντίδας η οποία μπορεί να γίνει είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία με άλλους τύπους ιατρικής φροντίδας.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η φυσικοθεραπεία;

  • Αναγνωρίζει το ακριβές αίτιο των πόνων και το θεραπεύει.
  • Παρέχει αποκατάσταση μετά από επαγγελματικά ατυχήματα και αθλητικές κακώσεις
  • Παρέχει αποκατάσταση και εκπαίδευση πριν και μετά από χειρουργικές επεμβάσεις
  • Παρέχει συμβουλές σε προγράμματα άσκησης

Φυσικοθεραπεία για μια σειρά από παθήσεις 

Η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση μιας μεγάλης σειράς παθήσεων, όπως είναι οι ορθοπεδικές, οι μυοσκελετικές και οι νευρολογικές. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση κακώσεων από επαγγελματικά ή αθλητικά ατυχήματα, αλλά και στα χρόνια σύνδρομα.

Μέσω της διαδικασίας της βιοδιέγερσης, η φυσικοθεραπεία επιταχύνει τη φυσική θεραπεία του σώματος. Ανακουφίζει τον ασθενή από τον πόνο και επαναφέρει τη λειτουργικότητα του σώματός του.

Κέντρο φυσικοθεραπείας Jadoube

Φυσικοθεραπεία στο Αιγάλεω

Στο J’ Adoube – Κέντρο Φυσικοθεραπείας Αιγάλεω, παρέχονται εξατομικευμένες υπηρεσίες φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης σε έναν εξαιρετικά προσεγμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο.

Η έμπειρη φυσικοθεραπεύτρια Σοφία Σταυρουλάκη αναλαμβάνει την ανακούφιση και αποκατάσταση σας. Διαμορφώνει το πρόγραμμα της θεραπείας, βάσει του ιατρικού σας ιστορικού, του εύρους της λειτουργικότητας του σώματος και των περιοχών όπου εντοπίζεται ο πόνος.

Στόχος της για κάθε ασθενή είναι να επιταχύνεται η θεραπεία του κάθε ασθενή, με την εφαρμογή των πιο ενδεδειγμένων τεχνικών, όπως για παράδειγμα την τεχνική bowen ή όπως είναι περισσότερο γνωστό bowtech.

Πολύ σημαντική είναι και η συμμετοχή του ασθενή στη διαδικασία της θεραπείας. Αυτός είναι και ο λόγος που -εκτός της συνεδρίας στο φυσικοθεραπευτήριο- ο ασθενής καλείται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ασκήσεων στο σπίτι του. Μετά τη συνεδρία λοιπόν, δίνεται σημασία στην εκμάθηση ειδικών ασκήσεων, για την εφαρμογή τους και εκτός της συνεδρίας.

Έχοντας εργαστεί ως φυσικοθεραπεύτρια στο Ασκληπιείο Βούλας και αργότερα σε διάφορα κέντρα φυσικοθεραπείας και γυμναστήρια, η δημιουργός του J’ Adoube κυρία Σοφία Σταυρουλάκη, παρακολούθησε σεμινάρια Ακτινοδιαγνωστικής και Οστεοπαθητικής και συνέχισε με την απόκτηση 2 masters πάνω στην τεχνική Bowen της Ακαδημίας της Αυστραλίας. Έπειτα, ξεκίνησε μετεκπαίδευση πάνω στο thai massage για να εκτιμήσει τα εξαιρετικά αποτελέσματα των χειροπρακτικών μεθόδων φυσικοθεραπείας, τις οποίες εφαρμόζει σε συνδυασμό με κινησιολογία.