Πώς Βοηθά & Θεραπεύει η Tεχνική Bowen

τεχνική bowen

Η τεχνική Bowen ή bowtech συνιστάται για όλα τα μέλη της οικογένειας, από νεογέννητα έως ηλικιωμένους, με οξείες ή χρόνιες παθήσεις.

Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά για μωρά και ενήλικες, χωρίς παρενέργειες ή δυσάρεστες αντενδείξεις!

Σε ποιες παθήσεις βοηθά η τεχνική Bowen;

Οι παθήσεις που ανταποκρίνονται πολύ καλά στην τεχνική Bowen είναι:

Οι οξείες, χρόνιες, νευρολογικές και ψυχοσωματικές ασθένειες έχουν δείξει βελτίωση μετά τη θεραπεία Bowen.

Προβλήματα μυών – σκελετού και αρθρώσεων: κατεψυγμένοι ώμοι, R S I., προβλήματα γονάτων και ισχίων, διάστρεμμα στους αστραγάλους, πόνος στην πλάτη, ισχιαλγία, σκολίωση, κύφωση, περιορισμοί στο λαιμό (μαστίγιο), όλα τα είδη αθλητικών τραυματισμών. επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί καταπόνησης κ.λπ.)

Καταστάσεις ή ανισορροπίες εσωτερικών οργάνων: στειρότητα, ινώματα κύστεων ωοθηκών, ενδομητρίωση πολυκυστικών ωοθηκών, αναπαραγωγικά όργανα.

Ημικρανίες και πονοκέφαλοι, άσθμα και βρογχικά συμπτώματα, αλλεργικός πυρετός, νεφρικά προβλήματα, συκώτι, χοληδόχος κύστη, προβλήματα στομάχου και εντέρου, κ.λπ.), διαβροχή στο κρεβάτι, διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

Ορμονικές και συναισθηματικές ανισορροπίες, άγχος και ένταση, κατάθλιψη, θλίψη και σύνδρομο οξείας χρόνιας κόπωσης.

Διαταραχές του αυτόματου ανοσοποιητικού συστήματος, αλλεργίες.

Νευρολογικές διαταραχές: Πάρκινσον, εγκεφαλικά επεισόδια, σοκ.

Αποτοξίνωση – Υποστήριξη του ανοσοποιητικού και λεμφικού συστήματος.

Και πολλά άλλα……..

Πώς λειτουργεί η τεχνική Bowen

Η τεχνική Bowen είναι μια «συμπληρωματική» μέθοδος, με την έννοια ότι ενισχύει και συμπληρώνει, αλλά δεν παρεμβαίνει στην παραδοσιακή ιατρική φροντίδα.

Η τεχνική Bowen αποτελείται από μια σειρά απαλών κινήσεων που εκτελούνται με τον αντίχειρα και τα δάχτυλα στους μύες, τους τένοντες και τον συνδετικό ιστό σε συγκεκριμένες περιοχές, σε όλο το σώμα, διάσπαρτες με ελάχιστες παύσεις δύο λεπτών. Η θεραπεία είναι πολύ ήπια, χαλαρωτική και απαλή. Διεγείρει τη ροή ενέργειας ωθώντας τους αυτοθεραπευτικούς πόρους του σώματος για να αναδιοργανωθεί, να αναγεννηθεί και να ανακτήσει τη βέλτιστη ισορροπία το συντομότερο δυνατόν. 

Οι κινήσεις που χρησιμοποιεί η μέθοδος, είναι συγκεκριμένες και στοχευμένες. Γίνονται σε σημεία κλειδιά στο σώμα, όπου αυτά με τη σειρά τους μεταφέρουν το ερέθισμα μέσω του περιφερικού νευρικού συστήματος στον εγκέφαλο. Εκεί ξεκινά αποκωδικοποίηση των σημάτων, η ανάγνωση των προβλημάτων και εν τέλει η θεραπεία τους. Ανάμεσα σε αυτές τις κινήσεις υπάρχουν μερικές παύσεις μερικών λεπτών. Τόσων όσων χρειάζεται στο σώμα να λάβει και να αποκωδικοποιήσει το ερέθισμα που προηγήθηκε.

Κατά τη διάρκεια αυτών των παύσεων ο θεραπευτής βγαίνει από το δωμάτιο. Έτσι το σώμα έχει χρόνο για να λάβει το μήνυμα σε κυτταρικό επίπεδο και να ανταποκριθεί στο ερέθισμα που ελήφθη όπως μπορεί.