Γνωρίστε τις Fitballs!

Μπάλες Ισορροπιας fitballs

Οι fitballs – επίσης γνωστές ως μπάλες γυμναστικής, μπάλες σταθερότητας, μπάλες ισορροπίας και ελβετικές μπάλες – είναι μεγάλες φουσκωτές μπάλες που έχουν διάμετρο από 55 εκατοστά έως 75 εκατοστά και χρησιμοποιούνται σε όλα τα είδη ασκήσεων φυσικής κατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της γιόγκα και του Pilates. Υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλοί τύποι fitballs που χρησιμοποιούνται στh γυμναστική, αλλά για τους σκοπούς αυτού του άρθρου, θα επικεντρωθούμε σε αυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως.

Οι fitballs σίγουρα δεν εφευρέθηκαν από τον Joseph Pilates και δεν θεωρούνται παραδοσιακός εξοπλισμός Pilates. Παρ ‘όλα αυτά, η μπάλα γυμναστικής έχει αγκαλιαστεί εγκάρδια από το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας Pilates ως ένα πολύ ευεργετικό όργανο άσκησης.

Μπάλες γυμναστικής: πρόκληση ισορροπίας!

Αν θέλετε να μετονομάσετε την μπάλα γυμναστικής για το βασικό χαρακτηριστικό της, μπορείτε να την ονομάσετε μπάλα ισορροπίας. Είναι η πρόκληση που προσφέρει στους μυς του πυρήνα που κάνουν τη μπάλα γυμναστικής τόσο δημοφιλής στο Pilates. Κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να καθίσει επάνω της ή να ξαπλώσει παρουσιάζεται μια πρόκληση ισορροπίας.

Κάθε φορά που αμφισβητείτε την ισορροπία, έχετε μια μεγάλη ευκαιρία να δοκιμάσετε τη δύναμη του σώματος σας χρησιμοποιώντας τους μυς της λεκάνης και της μέσης. Θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και αν έχετε μόνο τους γοφούς ή τα πόδια στην μπάλα, ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι σταθερό στο πάτωμα, αυξάνεται η δυσκολία να ισορροπήσετε.

Μερικά στοιχεία για τις fitballs

  • Αυξήστε τη δυσκολία μιας άσκησης προσθέτοντας προκλήσεις ισορροπίας ή / και μόχλευσης.
  • Εμπλέξτε τους λεπτούς μύες του πυρήνα για να διατηρήσετε την ισορροπία.
  • Οι personal trainers χρησιμοποιούν fitballs για να παρέχουν νευρομυϊκή ανατροφοδότηση στους μαθητές τους.
  • Καθίστε στην μπάλα γυμναστικής στην εργασία για να διατηρήσετε τους κοιλιακούς μυς και τη σπονδυλική στήλη ενεργά.
  • Stretch: Οι μπάλες είναι ιδανικές για να κυλίσετε το σώμα σας μπροστά ή πίσω και για ένα καλό τέντωμα.

Εξασκηθείτε με fitballs

Οι τρόποι για να ενσωματώσετε μπάλες γυμναστικής σε μια προπόνηση με βάση το Pilates είναι σχεδόν αναρίθμητοι. Το σημαντικό είναι να παραμείνετε πιστοί στην πρόθεση μιας άσκησης.

Προσθέστε πρόκληση και ποικιλία στις ασκήσεις Pilates mat χρησιμοποιώντας την αστάθεια της μπάλας ή χρησιμοποιώντας το σχήμα και το βάρος της μπάλας. Για παράδειγμα, κάποιος θα μπορούσε να κάνει κοιλιακούς με τα πόδια στηριγμένα στη μπάλα (ισορροπία), ή κάποιος θα μπορούσε να προσπαθήσει να σηκώσει τα πόδια κρατώντας τη μπάλα ανάμεσα στους αστραγάλους (μοχλός).

Θέλετε περισσότερες ασκήσεις με τις fitballs; Δείτε τα ακόλουθα videos:

Αγορά μιας μπάλας γυμναστικής Pilates

Οι fitballs είναι φθηνές, χρήσιμες και είναι τόσο διασκεδαστικές που αξίζει πραγματικά να πάρετε μία. Οι μπάλες γυμναστικής είναι διαθέσιμες σχεδόν οπουδήποτε πωλείται εξοπλισμός γυμναστικής, από όλα τα μεγάλα καταστήματα έκπτωσης έως τα καταστήματα γυμναστικής έως τα γυμναστήρια και τα στούντιο. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε εκεί, μπορείτε να τις βρείτε εδώ online.