Μαγειρευτά Φαγητά – Η Επιλογή μας για Υγιεινή Διατροφή

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι το μαγειρευτό φαγητό είναι πολύ πιο υγιεινό από τα έτοιμα κατεψυγμένα παρασκευάσματα, που βρίσκει κανείς στα ράφια των super market. Και φυσικά στα πλαίσια μιας ισορροπημένης δίαιτας δεν μπορούμε να τρώμε μονάχα κρέας. Τα λαχανικά και τα όσπρια πρέπει να είναι παρόντα στη διατροφή μας σε συνδυασμό με το κρέας και το ψάρι. Θέλουμε να απολαμβάνουμε νόστιμα και υγιεινά μαγειρευτά φαγητά με διαφορετικό μενού για την κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί Πρέπει να Προτιμάμε τα Μαγειρευτά Φαγητά

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Public Health Nutrition» που ειδικεύεται σε θέματα διατροφής , οι άνθρωποι που τρώνε σπιτικό φαγητό, τρέφονται πιο υγιεινά και κινδυνεύουν λιγότερο να πάρουν βάρος.  Η έρευνα, απέδειξε ότι τα άτομα που έτρωγαν καθημερινά μαγειρευτό φαγητό κατανάλωναν κατά μέσο όρο λιγότερες θερμίδες, λιγότερο λίπος και λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν fast food.

Τα άτομα που καταναλώνουν συχνά σπιτικό μαγειρευτό φαγητό διατρέχουν επίσης μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη χρόνια μεταβολική νόσο του διαβήτη και πλήθος άλλων ασθενειών που σχετίζονται με τον σύγχρονο τρόπο διατροφής. Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε την κοινή γνώμη για τα οφέλη του σπιτικού φαγητού».

Σπιτικό Φαγητό Κάθε Μέρα

Τα μαγειρευτά φαγητά τα εκτιμάμε περισσότερο αφού εγκαταλείψουμε το πατρικό μας. Η έλλειψη χρόνου και ο φόρτος εργασίας, είναι τα βασικά εμπόδια για το υγιεινό μαγείρεμα στο σπίτι σε καθημερινή βάση. Νοσταλγούμε τα μαμαδίστικα μαγειρευτά φαγητά, αλλά πλέον είναι δύσκολο να τα έχουμε όποτε τα θέλουμε.

Αυτό δε χρειάζεται να μας κάνει να στερούμαστε τα αγαπημένα μας πιάτα.

Τα όσπρια, το ψάρι, τα λαδερά και οι σούπες πρέπει να πρωτοστατούν στο καθημερινό μας μενού. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή τους πρέπει να είναι φρέσκα, αγνά και πάνω από όλα υγιεινά . Σπιτικές συνταγές, μαγειρεμένες με υγιεινό τρόπο, αποτελούν μια άριστη επιλογή για τη σωστή διατροφή σας.