Γιατί να Προτιμήσεις Πρωτεΐνη σε Σκόνη

Πρωτεΐνη σκόνη για όσους αθλούνται

Πολλοί αθλητές και άτομα που κάνουν δίαιτα για απώλεια βάρους περιλαμβάνουν στο διαιτολόγιο τους πρωτεΐνη σε σκόνη ως συμπλήρωμα διατροφής. Η πρωτεΐνη σε σκόνη είναι δημοφιλής επειδή μπορεί να είναι ευεργετική για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, να αποκτήσουν μυς και να βελτιώσουν την αθλητική τους απόδοση.

Τα οφέλη για την υγεία της πρωτεΐνης σε σκόνη

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση και την επιδιόρθωση των μυών, τη δημιουργία των ορμονών και τη συνολική ενίσχυση της ενέργειας του σώματος. Το γεγονός ότι το σώμα δεν αποθηκεύει πρωτεΐνες όπως το λίπος και οι υδατάνθρακες είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να καταναλώνουμε τη σωστή ποσότητα σε σταθερή βάση. Η πρωτεΐνη βρίσκεται σε πολλές πηγές (όχι μόνο το κρέας). Οπότε ακόμα κι αν είστε vegan, υπάρχει η δυνατότητα να λαβαίνετε την πολύτιμη πρωτεΐνη σε σκόνη.

Εάν έχετε γενικά μια υγιεινή διατροφή με τις σωστές μερίδες από κάθε ομάδα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των πηγών πρωτεΐνης, τότε ίσως να μην χρειάζεται συμπληρώματα. Άτομα όμως που πάσχουν από συστηματικά προβλήματα που προκαλούν ανεπάρκεια πρωτεΐνης, μπορούν να επωφεληθούν από τα συμπληρώματα πρωτεΐνης ως έναν εύκολο τρόπο αύξησης της καθημερινής πρόσληψης. Ακόμα κι αν δεν έχετε συγκεκριμένη ανεπάρκεια, η προσθήκη σκόνης πρωτεΐνης στη διατροφή σας μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για πολλούς λόγους, όπως:

1. Απώλεια βάρους

Η προσθήκη πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε γεμάτοι ενέργεια για περισσότερο διάστημα. Η πρωτεΐνη αυξάνει τα επίπεδα ορμονών που καταστέλλουν την όρεξη και μειώνει τις ορμόνες που προκαλούν πείνα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να τρώτε λιγότερο συνολικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπερφορτώνετε κάθε γεύμα με υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης, ωστόσο. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα κορεσμού είναι παρόμοια είτε καταναλώνετε 20 γραμμάρια είτε 80 γραμμάρια πρωτεΐνης.

2. Ανάπλαση μυών

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αθλητές, ιδιαίτερα για bodybuilders και για όσους συμμετέχουν σε αθλήματα αντοχής. Είναι ένας μύθος ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες δημιουργεί δύναμη και μέγεθος μυών – μόνο η άσκηση μπορεί να το κάνει αυτό. Η αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης για όσους θέλουν να προστατεύσουν και να επιδιορθώσουν τους μυς τους θα εξαρτηθεί από την ποσότητα αζώτου που χάθηκε κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας. Κατά τη διάρκεια αυτών των έντονων αθλημάτων, μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη από τη μυϊκή βλάβη, καθώς η πρωτεΐνη είναι το μόνο μακροθρεπτικό συστατικό που περιέχει άζωτο.

3. Ευκολία

Είναι πολύ πιο εύκολο να φτιάξετε ένα smoothie πρωινού από το να μαγειρέψετε ομελέτα ή μια μερίδα κοτόπουλου. Είναι επίσης μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή. Η πρωτεΐνη σε σκόνη μπορεί να είναι επίσης μια γρήγορη προσθήκη στη βρώμης για την αύξηση της κατανάλωσης πρωτεϊνών. Για όσους ταξιδεύουν συχνά ή εργάζονται έξω όλη την ημέρα, τα πρωτεϊνικά συμπληρώματα και οι μπάρες πρωτεΐνης είναι ένας βολικός τρόπος για να έχετε ένα γεύμα ή / και σνακ και θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις κακές επιλογές φαγητού.