Γιατί Να Επιλέξεις τα Λάστιχα Ενδυνάμωσης

Λάστιχα Γυμναστικής

Τα λάστιχα ενδυνάμωσης παρέχουν ένα διαφορετικό είδος προπόνησης. Εκτός από το ότι είναι εξίσου αποτελεσματικά με τον ακριβότερο εξοπλισμό, τα λάστιχα ενδυνάμωσης προσφέρουν πολλά μοναδικά προνόμια:

1. Αυξάνουν τον συντονισμό.

Τα λάστιχα λειτουργούν σαν μια καλωδιακή μηχανή, επιτρέποντάς σας να διατηρείτε σταθερή ένταση στον μυ. Θα ενσωματώσετε επίσης περισσότερους μύες στην προπόνηση σας για να διατηρήσετε τα λάστιχα ευθυγραμμισμένα σε κάθε άσκηση, προσθέτοντας μια διαφορετική δυναμική στις ίδιες παλιές κινήσεις.Αυτό βοηθά στον συντονισμό και την ισορροπία και σας βοηθά επίσης να εμπλέξετε περισσότερες μυϊκές ομάδες.

2. Έχετε καλή προπόνηση.

Μπορείτε να κάνετε τις ίδιες ασκήσεις που κάνετε με ελεύθερα βάρη. Η διαφορά έγκειται στην τοποθέτηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα συνδέσετε σε μια πόρτα και να κάνετε ασκήσεις τρικεφάλων. Μπορείτε να τυλίξετε τη ζώνη γύρω από μια καρέκλα για ασκήσεις στο στήθος ή περιστροφές ώμων. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε ασκήσεις στο πάτωμα όπως πιέσεις τρικεφάλων. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και θα βρείτε πολλές ασκήσεις και προπονήσεις στη διάθεσή σας.

3. Προσθέτουν ποικιλία.

Τα λάστιχα ενδυνάμωσης όπως και οι fitballs σας επιτρέπουν να αλλάζετε τη θέση σας με πολλούς τρόπους και να δημιουργείτε αντίσταση από όλες τις κατευθύνσεις – από την πλευρά, από πάνω, πίσω, κάτω κλπ. Αυτό αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του σώματός σας και πώς αισθάνεται μια άσκηση.

Λάστιχα Ενδυνάμωσης

4. Είναι φθηνά.

Η τιμή τους κυμαίνεται από 6€ έως 35€, ανάλογα με την ποιότητα που επιλέγετε και από πού τα αγοράζετε, κάτι που είναι καλό για τον αθλητή με γνώμονα τον προϋπολογισμό.

5. Δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Σε αντίθεση με τον εξοπλισμό που απαιτεί πολύ χώρο στο δάπεδο, τα λάστιχα γυμναστικής μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν κάτω από ένα κρεβάτι ή ένα κομοδίνο ή να τοποθετηθούν στην ντουλάπα.

6. Ταξιδεύουν εύκολα μαζί σας.

Τα λάστιχα ενδυνάμωσης ζυγίζουν πολύ λίγο. Μπορείτε εύκολα να τα συσκευάσετε στη βαλίτσα σας για ταξίδια και να κάνετε ασκήσεις στο αυτοκίνητο ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας – ιδανικό για όσους δεν έχουν αρκετό χρόνο και δεν έχουν πρόσβαση στον συνηθισμένο εξοπλισμό σας.

7. Είναι υπέροχα για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Ανάλογα με τον τρόπο που τα χρησιμοποιείτε, τα λάστιχα ενδυνάμωσης μπορεί να είναι ιδανικά για αρχάριους αλλά και για πιο προχωρημένους αθλητές. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για βασικές κινήσεις ή να προσθέσετε ένταση στις παραδοσιακές κινήσεις.

Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μια ποικιλία στα λάστιχα γυμναστικής και συνήθως μπορείτε να τα βρείτε σχεδόν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων online καταστημάτων όπως το gymastore.gr και στα περισσότερα καταστήματα αθλητικών ειδών.

Ασκήσεις με λάστιχα ενδυνάμωσης

Δείτε μερικά βίντεο με εύκολες ασκήσεις χρησιμοποιώντας λάστιχα ενδυνάμωσης.