Λάστιχα Ενδυνάμωσης: Tips Αγοράς

Λάστιχα ενδυνάμωσης

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε λάστιχα ενδυνάμωσης  για προπόνηση. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι ξοδεύετε τα χρήματά σας με σύνεση.

Αγοράστε μια ποικιλία από λάστιχα ενδυνάμωσης

Τα περισσότερα λάστιχα ενδυνάμωσης έχουν χρωματική κωδικοποίηση ανάλογα με το επίπεδο έντασης (π.χ. ελαφρύ, μεσαίο, βαρύ, πολύ βαρύ). Είναι καλύτερο να έχετε τουλάχιστον τρία – ελαφριά, μεσαία και βαριά – καθώς διαφορετικές ομάδες μυών θα απαιτούν διαφορετικά επίπεδα αντίστασης και ενδυνάμωσης. Ένα αγαπημένο για πολλούς αθλητές είναι οι μπάντες SPRI. Ρίξτε μια ματιά στο επίπεδο έντασης για κάθε χρώμα, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε μια ποικιλία.

Αγοράστε άνετα, εύχρηστα λάστιχα ενδυνάμωσης

Ορισμένα λάστιχα που βρίσκετε στα καταστήματα προσφέρουν εναλλάξιμες λαβές, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα βγάζετε και να χρησιμοποιείτε διαφορετικά λάστιχα. Ορισμένα έχουν λαβές που είναι μεγαλύτερες από το κανονικό ή είναι κατασκευασμένα από σκληρό πλαστικό. Αυτά είναι μικρά ζητήματα, αλλά μπορούν να κάνουν τη χρήση των λαστίχων σας πιο δύσκολη από ό, τι πρέπει.

Προσπαθήστε να αγοράσετε λάστιχα ενδυνάμωσης με επενδυμένες λαβές και βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεται να τις αλλάξετε.

Κρατήστε τα απλά

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων λαστίχων- σχήμα 8, διπλά λάστιχα ενδυνάμωσης, κυκλικές ταινίες κ.λπ. Εάν μόλις ξεκινήσατε, δοκιμάστε με τον βασικό μακρύ σωλήνα σας με λαβές. Μόλις καταλάβετε πώς να το χρησιμοποιήσετε, ίσως θελήσετε να αγοράσετε άλλους τύπους αργότερα για ποικιλία.

Αγοράστε αξεσουάρ

Ένα κλειδί για τη χρήση στα λάστιχα ενδυνάμωσης είναι να έχετε διαφορετικούς τρόπους για να τα συνδέσετε. Εάν έχετε ένα στιβαρό στύλο ή σκαλοπάτι στο σπίτι σας για να τυλίξετε το λάστιχο για ασκήσεις όπως πρέσες στο στήθος ή καθιστές σειρές, ίσως να μην χρειαστείτε επιπλέον. Αλλά, αν δεν το κάνετε, μπορεί να θέλετε επιπλέον ένα εξάρτημα πόρτας.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μανσέτες αστραγάλου, διαφορετικές λαβές και άλλα αξεσουάρ στο online κατάστημα ειδών γυμναστικής και συμπληρωμάτων διατροφής gymstore.gr.