Τα Κατάλληλα Λάστιχα Ενδυνάμωσης για Pilates

λάστιχα ενδυνάμωσης για pilates

Τα λάστιχα ενδυνάμωσης, επίσης γνωστά ως λάστιχα γυμναστικής υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό. Ξεκίνησαν ως εργαλεία αποκατάστασης, αλλά είναι πλέον mainstream εξοπλισμός στον κόσμο της φυσικής κατάστασης.

Ένα λάστιχο ενδυνάμωσης είναι ένα από τα πιο φορητά, ευέλικτα και χαμηλής τεχνολογίας κομμάτια εξοπλισμού άσκησης που μπορεί κανείς να έχεις. Παρέχουν ρυθμιζόμενη αντίσταση τόσο για ασκήσεις τεντώματος όσο και αντοχής.

Υπάρχουν δύο βασικά είδη λάστιχων ενδυνάμωσης: οι μπάντες που μοιάζουν πολύ με πολύ μεγάλες κορδέλες και τα λάστιχα που είναι κατασκευασμένες ελαστικό που μοιάζει με πλαστικούς σωλήνες. Τα λάστιχα που μοιάζουν με  σωλήνες συνήθως έχουν λαβές. Φυσικά, ο τύπος που θα επιλέξετε εξαρτάται από το είδος της άσκησης για την οποία θέλετε να την χρησιμοποιήσετε.

Συνήθως βλέπω την επίπεδη ταινία να χρησιμοποιείται σε στούντιο και DVD Pilates. Αυτό το είδος είναι φιλικό χωρίς παπούτσια και εύκολο στο χειρισμό σε όλο το σώμα. Τα λάστιχα ενδυνάμωσης τύπου σωλήνα είναι σίγουρα προσαρμόσιμα για χρήση Pilates. Επίσης τα βλέπουμε πιο συχνά στο πλαίσιο της προπόνησης αντοχής όπου, για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να κρατήσεις τις πραγματικές λαβές ενώ κάνετε μια έντονη καμπύλη bicep.

Επιλέγοντας λάστιχα ενδυνάμωσης για Pilates

Τα λάστιχα ενδυνάμωσης δεν έχουν τεράστιο κόστος, αλλά πρέπει να βρείτε και να αποκτήσετε το είδος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την αγορά:

Βεβαιωθείτε ότι το λάστιχο είναι αρκετά μεγάλο. Είναι καλύτερο να περισσεύει παρά να έχετε ένα που δεν σας επιτρέπει να έχετε πλήρη κίνηση. Έχουμε δει λάστιχα ενδυνάμωσης να πωλούνται χύμα σε κάποια καταστήματα γυμναστικής ή ιατρικών ειδών. Αυτός μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να πάτε αν είστε ιδιαίτερα ψηλοί.

 Τα περισσότερα λάστιχα ενδυνάμωσης για pilates είναι κατασκευασμένα από λατέξ. Εάν είστε αλλεργικοί στο λατέξ, επιλέξτε ζώνες χωρίς λατέξ.

Αποκτήστε το κατάλληλο επίπεδο αντίστασης για εσάς. Οι ζώνες γυμναστικής πωλούνται συχνά σε συσκευασίες με διαφορετικά επίπεδα αντίστασης και νομίζω ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος. Για το Pilates, τα επίπεδα αντίστασης είναι συνήθως στο μεσαίο εύρος – μεσαίο έως μεσαίο-βαρύ. Χρησιμοποιήστε συχνά διαφορετικά επίπεδα αντίστασης για τις προπονήσεις του άνω και κάτω σώματος.

Τα λάστιχα ενδυνάμωσης για pilates προσφέρονται με πολύ διαφορετικές αντιστάσεις. Αν ψάχνετε για πολλή αντίσταση, τότε το σωληνωτό λάστιχο ενδυνάμωσης είναι αυτό που θέλετε.

Πολλά λάστιχα ενδυνάμωσης πωλούνται με προγράμματα μαθήματος αντίστασης ή DVD. Αναζητήστε αυτά αν είστε νέοι για να ασκήσετε τέντωμα μπάντας.

Μερικές από τις ταινίες από λάτεξ πωλούνται με δυνατότητα αποσπώμενης λαβής. Αυτό είναι εξαιρετικό για την προσομοίωση προπονήσεων Pilates.

Διαβάστε επίσης: Συμπληρώματα Πρωτεΐνης - Είδη & Διαφορές τους