Ποια Είναι η Καλύτερη Ώρα για να Κάνω Yoga;

Yoga

Μιλώντας απλά, ο καλύτερος χρόνος για να κάνετε yoga είναι ο χρόνος που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Δεδομένου ότι το κλειδί για την πρόσβαση σε όλα τα οφέλη της γιόγκα είναι μια συνεπής πρακτική με την πάροδο του χρόνου (και ελπίζουμε πολύ καιρό στο μέλλον), πρέπει να βρείτε τη ρουτίνα που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και λειτουργεί με το πρόγραμμά σας.

Αυτό μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου καθώς αλλάζει η ζωή σας. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε πάει σε μαθήματα γιόγκα το βράδυ αμέσως μετά τη δουλειά για χρόνια. Αλλά όταν είχατε παιδιά, ήταν πιο λογικό να πάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ είναι στο σχολείο. Δεν έχει σημασία ακόμη και αν κάνετε γιόγκα σε διαφορετικές ώρες σε διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας, αρκεί να βρείτε μια ρουτίνα που είναι βιώσιμη. Αφήστε τη γιόγκα να ταιριάζει στο πρόγραμμά σας αντί να προσπαθείτε να επεξεργαστείτε το πρόγραμμά σας γύρω από τη γιόγκα.

Πρωϊνά Μαθήματα

Μερικά στυλ γιόγκα, όπως η Ashtanga, προτείνουν να κάνετε asanas γιόγκα νωρίς το πρωί, αν είναι δυνατόν πριν από τον ήλιο. Πολλοί ασκούμενοι ακολουθούν αυτή τη ρουτίνα και το βρίσκουν πολύ πρακτικό και αναζωογονητικό.

Ο δάσκαλος γιόγκα Iyengar συμβουλεύει να κάνει ο ασκούμενος γιόγκα νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα για το καθένα.

Και οι δύο φορές ακούγονται αρκετά καλές.

Ενώ μια εξάσκηση νωρίς το πρωί έχει πολλά οφέλη για τον ασκούμενο, συμπεριλαμβανομένης της γυμναστικής με άδειο στομάχι και την αρετή του να ξεκινήσετε μια καλή μέρα, μπορεί να μην είναι πρακτικό για τους πολυάσχολους, εργαζόμενους ανθρώπους του κόσμου. Ακριβώς επειδή δεν θέλετε να σηκωθείτε πριν από την αυγή δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψετε τη γιόγκα.

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι τα στούντιο γιόγκα προσφέρουν μαθήματα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας: ένα μάθημα στις 10:00 π.μ. για να προλάβετε τα πρωινά οφέλη, ένα μάθημα πριν από ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα, ένα μάθημα στις 6:00 μ.μ. Θα ήταν πολύ σημαντικό να δοκιμάστε να παρατηρήσετε πώς αισθάνεστε τις πόζες σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Μπορεί να είστε πιο άκαμπτοι αλλά να έχετε ενέργεια το πρωί, ενώ είστε πιο ευκίνητοι, αλλά και πιο κουρασμένοι το βράδυ.