Μην βάζετε οινόπνευμα στα παπούτσια σας για να ανοίξουν

Όλοι έχουμε μπει στον πειρασμό να δοκιμάσουμε μια γρήγορη λύση, όπως η χρήση οινοπνεύματος για να ανοίξουμε τα παπούτσια μας ένα νούμερο. Αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα μια πολύ κακή ιδέα.

Μην βάζετε ποτέ οινόπνευμα στα παπούτσια που είναι στενά

Έχετε απογοητευτεί ποτέ προσπαθώντας να φορέσετε ένα παπούτσι που είναι πολύ μικρό; Δεν είστε η μόνη! Όλοι έχουμε μπει στον πειρασμό να δοκιμάσουμε μια γρήγορη λύση, όπως η χρήση οινοπνεύματος για να ανοίξουμε τα παπούτσια μας ένα νούμερο. Αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα μια πολύ κακή ιδέα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε γιατί το να βάζετε οινόπνευμα για τρίψιμο στα παπούτσια σας μπορεί να είναι επιζήμιο και δυνητικά επικίνδυνο.

Μπορεί να καταστρέψει το χρώμα των παπουτσιών σας

Το οινόπνευμα είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό και απολυμαντικό, αλλά δεν προορίζεται για χρήση σε ευαίσθητα υλικά όπως το δέρμα ή το σουέτ. Το οινόπνευμα για τρίψιμο θα αφαιρέσει το εξωτερικό στρώμα του χρώματος σε κάθε παπούτσι, αφήνοντάς τα να φαίνονται θαμπά και ξεθωριασμένα. Όσο περισσότερο χρόνο αφήνετε το οινόπνευμα να παραμείνει στο παπούτσι, τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα προκληθεί. Επιπλέον, μετά από μερικές χρήσεις, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε ακόμη και σκισίματα στο υλικό από τα σημεία όπου έχει αποδυναμωθεί από το οινόπνευμα.

Μπορεί να προκαλέσει μόνιμους λεκέδες

Εκτός από την αφαίρεση της χρωστικής από τα παπούτσια σας, το οινόπνευμα για τρίψιμο μπορεί επίσης να προκαλέσει μόνιμους λεκέδες αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ανοιχτόχρωμο δέρμα, το οποίο εμφανίζει λεκέδες πιο εύκολα από άλλα υλικά. Αν χρησιμοποιείτε οινόπνευμα για τα πόδια σας, φροντίστε να έχει εξατμιστεί τελείως πριν φορέσετε ξανά τα παπούτσια σας. Έτσι αποφύγετε λεκέδες ή αποχρωματισμούς που δεν μπορούν να αναιρεθούν.

Πώς ανοίγω τα παπούτσια μου ένα νούμερο;

Συμπερασματικά, το οινόπνευμα στα παπούτσια πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος! Όχι μόνο κινδυνεύετε να καταστρέψετε τόσο τα εξωτερικά όσο και τα εσωτερικά στοιχεία των παπουτσιών σας, αλλά υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση σκληρών χημικών ή υγρών. Έτσι, την επόμενη φορά που θα παλέψετε με ένα στενό ζευγάρι, δοκιμάστε να αγοράσετε ένα καλοπόδι για άνοιγμα παπουτσιών.

Θα κάνετε τη δουλειά σας σαν επαγγελματίας χωρίς να καταστρέφετε τα αγαπημένα σας παπούτσια!

Πηγή: Doyens Club