Doyens Club: Αγαπούν τα Παπούτσια σας Όσο και Εσείς

Doyens Club - Οι ειδικοί στην επιδιόρθωση υποδημάτων

Πόσες φορές πηγαίνοντας στον τσαγκάρη τα φθαρμένα, αλλά αγαπημένα σας παπούτσια σας είπε: “Δεν φτιάχνονται”. Ή που σας κόστισε η επισκευή όσο και ένα καινούργιο ζευγάρι υποδημάτων καθώς “είχε πολλή δουλειά”;

Σίγουρα είναι δύσκολο να πετάξεις στα σκουπίδια ένα αγαπημένο ζευγάρι παπουτσιών που σκίστηκε ή που έλιωσε η σόλα του ή που γενικά χάλασε η καλή του εμφάνιση λόγω παρατεταμένης χρήσης.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα συμβεί ωστόσο εάν τα παπούτσια σας τα αναλάβουν οι ειδικοί του Doyens Club. Τυπικά, άλλο ένα τσαγκαράδικο. Ουσιαστικά, ένα πρότυπο κέντρο επιδιόρθωσης υποδημάτων όπου τα παλιά παπούτσια μεταμορφώνονται σε ολοκαίνουργια. Γιατί υπάρχουν οι τσαγκάρηδες. Αλλά υπάρχουν και οι αριστοτέχνες των υποδημάτων. Και ακριβώς τέτοιους άριστους τεχνίτες θα βρείτε στο Doyens Club.

Επισκευή υποδημάτων με παράδοση και καινοτομία

Ήταν το 1995 όταν το κέντρο της Κορίνθου υποδέχτηκε ένα καινούργιο κατάστημα επιδιόρθωσης υποδημάτων και δερμάτινων ειδών. Με μεράκι και πολλή όρεξη ο ιδρυτής Γιώργος Μπαϊρακτάρης πρόσφερε την τέχνη του στους κατοίκους της περιοχής για περισσότερα από δέκα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια, ο μικρός γιος, Χρήστος Μπαϊρακτάρης, αγαπούσε να παρατηρεί τον εξαιρετικό τεχνίτη πατέρα του να επιδιορθώνει τα παλιά παπούτσια, να κάνει καινούργιες τις παλιές τσάντες και γενικά να ξαναδίνει ζωή στα φθαρμένα δερμάτινα είδη. Ώσπου, έτοιμος πια από εμπειρία και γνώσεις, το 2006 ανέλαβε να πάει την οικογενειακή επιχείρηση, όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά. Ο νέος ιδιοκτήτης θα συνέχιζε με την ίδια όρεξη και μεράκι την τέχνη του πατέρα του αποφασίζοντας ωστόσο να δώσει μία νότα δομικής και εργασιακής καινοτομίας, ένα στιλ που θα πλησίαζε περισσότερο στη δυναμική προσωπικότητά του και το πάθος του για το εκλεκτό και το γνήσιο.

Κάθε επισκευή απαιτεί προσπάθεια για να βρεθεί η πιο κατάλληλη και ίσως μερικές φορές η πιο δημιουργική λύση. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται εμπειρία, συνεχής εκπαίδευση αλλά και αγάπη στην αυθεντικότητα και την ποιότητα. Χρειάζεται, επιπλέον, ικανότητα υπέρβασης των συνθηκών της εποχής που τις περισσότερες φορές ακολουθούν τον εύκολο δρόμο της απομίμησης και της φτηνής ομοιομορφίας. Και φυσικά, χρειάζεται ταλέντο, με αρκετή καλλιτεχνική έμπνευση. Ακριβώς λόγω της ιδιαιτερότητας που χαρακτηρίζει τόσο την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη όσο και της επιθυμίας του να προσφέρει αυθεντικότητα και ποιότητα και στους πελάτες του, ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης ονόμασε το κατάστημα The Doyens Club, δηλαδή το κλαμπ εκείνων που θέλουν να ξεχωρίζουν, που αγαπούν το εκλεκτό και βαδίζουν προς τον στόχο τους παρακάμπτοντας τις όποιες δυσκολίες.

Συνέχισε να βελτιώνει τους τύπους επισκευών, παρακολουθώντας επιπλέον σεμινάρια ανανέωσης για νέα υλικά και τεχνικές επεξεργασίες. Αγόρασε καινούργια πολύ πιο εξελιγμένα μηχανήματα και πρόσθεσε νέες υπηρεσίες, όπως πλύσιμο και απολύμανση. Μέσα σε αυτό τον πυρετό της καινοτομίας έβαλε το Doyens Club και σε ένα άλλο σπουδαίο και ξεχωριστό κλαμπ, εκείνο των πιστοποιημένων και ελάχιστων καταστημάτων αλλαγής σόλας Vibram. Δεν είναι τυχαίο που καθημερινά στο κατάστημα αυτό της Κορίνθου καταφθάνουν παπούτσια από όλη την Ελλάδα. Γιατί πολύ απλά εκεί «όλα φτιάχνονται». Και επιστρέφουν στους αποστολείς σαν να μη βγήκαν ποτέ από το κουτί με το οποίο αγοράστηκαν.

Και η ιστορία συνεχίζεται…

Doyens Club, Δερβενακίων 21, Κόρινθος, Τηλ: 2741 110 380