Τι Κάνει Ξεχωριστές τις Σόλες Vibram;

σόλες vibram σε ορειβατικά μποτάκια

Οι σόλες Vibram χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία υποδημάτων λόγω της φήμης τους για ποιότητα, αντοχή, άνεση και πρόσφυση. Τα περισσότερα παπούτσια Samuel Hubbard είναι κατασκευασμένα με σόλες Vibram για να τα κάνουν όσο το δυνατόν πιο άνετα. Έτσι μπορείτε να περπατάτε ξεκούραστα όλη την ημέρα, κάθε μέρα.

Τι είναι η Vibram Sole;

Οι σόλες Vibram εφευρέθηκαν το 1935 από τον Vitale Bramani αφού έξι από τους φίλους του πέθαναν τραγικά σε μια αποστολή πεζοπορίας στις ιταλικές Άλπεις. Οι μπότες που χρησιμοποιούσαν εκείνη την εποχή συνήθως είχαν σόλες που δεν μπορούσαν να προστατέψουν τα πόδια των πεζοπόρων και παρείχαν πολύ λίγη πρόσφυση ή ζεστασιά σε συνθήκες κρύου. Ξεκίνησε να δημιουργεί σόλες που θα σώσουν και θα μεταμορφώσουν ζωές, σόλες που θα μπορούσαν να επιβιώσουν στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

Σε συνεργασία με τη Leopoldo Pirelli (της εταιρείας ελαστικών Pirelli), η Bramani ανέπτυξε μπότες που είχαν δύο βασικά πλεονεκτήματα:

Οι σόλες κατασκευάστηκαν από βουλκανισμένο καουτσούκ, το οποίο είναι πολύ καλύτερο μονωτικό από την τσόχα.

Οι μπότες είχαν πολύ καλύτερη πρόσφυση λόγω ενός τραβηγμένου μοτίβου πέλματος που ονομάζεται «Carrarmato».

Ο συνδυασμός καλύτερης μόνωσης και καλύτερης πρόσφυσης οδήγησε σε ασφαλέστερες αποστολές πεζοπορίας και λιγότερες περιπτώσεις κρυοπαγήματος, υποθερμίας και έκθεσης. Ο Vitale Bramani ίδρυσε τη μοναδική εταιρεία Vibram, το όνομα της οποίας συνδυάζει θυμίζει για πάντα τον δημιουργό της (Vi-Bram).

σόλα vibram
Θέλετε να βάλετε σόλες Vibram στα ορειβατικά ή κυνηγητικά παπούτσια σας;

Τα Πλεονεκτήματα της Vibram®

Σήμερα, η Vibram προσφέρει πολλές ποικιλίες σόλων, γνωστές για τη σταθερή ποιότητα πρόσφυσης, ανθεκτικότητας και άνεσης. Η πλειονότητα των παπουτσιών Samuel Hubbard χρησιμοποιεί σόλες Vibram και επιλέγουμε προσεκτικά ποια σόλα Vibram θα χρησιμοποιηθεί με βάση το σχεδιασμό και την προοριζόμενη χρήση κάθε παπουτσιού. Γνωρίζουμε ότι το Hubbards πρέπει να είναι σε θέση να αντέχει σε σκληρή καταπόνηση και έντονη χρήση, γι ‘αυτό σχεδιάζονται για να είναι έτοιμα για τα στοιχεία

Πέλμα & πρόσφυση

Παρά το γεγονός ότι είναι άνω των 80 ετών, το αυθεντικό μοτίβο πέλματος Carrarmato παραμένει ένα από τα καλύτερα μοτίβα πέλματος για πεζοπορία και χρήση σε ολισθηρές συνθήκες. Μπορείτε να το βρείτε στις περισσότερες μπότες του Samuel Hubbard, συμπεριλαμβανομένων των Northcoast, Snow Lodge, Mt. Tam και Uptown Maverick.

Αναγνωρίζοντας ότι ο σχεδιασμός Carrarmato είναι υπερβολικός για μη πεζοπορία, η Vibram προσφέρει άλλα μοτίβα πέλματος στις σόλες της που προορίζονται για εργασία σε λιγότερο απαιτητικές συνθήκες. Αυτές οι σόλες παρέχουν ακόμα απίστευτη πρόσφυση, υποστήριξη και άνεση. Ακόμα και όταν ταξιδεύετε για σαββατοκύριακο ή οδηγείτε μια επαγγελματική συνάντηση, γνωρίζουμε ότι θέλετε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε μπορεί να σας χαλάσει τη μέρα σας.

Το πέλμα και το καουτσούκ που χρησιμοποιούνται σε κάθε τύπο σόλας είναι προσαρμοσμένα για να παρέχουν τον σωστό συνδυασμό πρόσφυσης και μακροζωίας. Ποτέ δεν ψάχνουν στην Vibram  για τον φθηνότερο ή ευκολότερο τρόπο για να κάνουν κάτι. Αναζητούν μόνο τον καλύτερο τρόπο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις σόλες στα ορειβατικά μποτάκια.

Άνεση

Η πρώτη προτεραιότητα του Σάμιουελ Χάμπαρντ ήταν πάντα να κατασκευάζει άνετα παπούτσια. Η εξωτερική σόλα ενός παπουτσιού είναι άμεσα συνδεδεμένη με το πόσο άνετα θα είναι στα πόδια σας. Ο Samuel Hubbard επιλέγει τις σόλες Vibram για την πλειονότητα των παπουτσιών του, ταιριάζουν απόλυτα με την φιλοσοφία του που είναι «πρώτα η άνεση». Όταν νιώθετε άνετα, μπορείτε να προχωρήσετε περισσότερο σε κάθε περιπέτεια, να περπατήσετε πιο ευχάριστα.

Σε τεχνικούς όρους, τα παπούτσια Samuel Hubbard χρησιμοποιούν λαστιχένια σόλα με βάση EVA. Το EVA είναι το οξικό αιθυλένιο-βινύλιο, που είναι ένας τύπος αφρού. Η μοναδική συνατγή της Vibram συνδυάζει αφρό και καουτσούκ για να δημιουργήσει μια εξωτερική σόλα που έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά και των δύο υλικών – την απαλότητα και την ελαστικότητα του αφρού και την ανθεκτικότητα και την πρόσφυση του καουτσούκ

Αντοχή

Η πρόσφυση και η αντοχή λειτουργούν συνήθως το ένα με το άλλο. Ένα μαλακότερο καουτσούκ θα προσφέρει καλύτερη πρόσφυση, αλλά φθείρεται γρηγορότερα. Αντίθεα ένα σκληρότερο καουτσούκ θα διαρκέσει περισσότερο, αλλά θα έχει λιγότερη πρόσφυση. Είναι μια αντίθεση που πολλοί κατασκευαστές αντιμετωπίζουν.

Οι μοναδικές ενώσεις της Vibram συνδυάζουν καουτσούκ και άλλα υλικά (όπως το προαναφερθέν EVA) για να επιτύχουν μια μεγάλη ισορροπία μεταξύ αντοχής και πρόσφυσης. Οι κατασκευαστές ποιοτικών υποδημάτων, δεν θέλουν μόνο να είναι άνετα τα παπούτσια τους, αλλά θέλουν να διαρκέσουν πολύ

vibram σόλες
Πατήστε εδώ αν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε σόλες Vibram στα κυνηγητικά παπούτσια σας

Τι γίνεται όταν φθαρούν οι σόλες Vibram;

Όταν οι σόλες Vibram τελικά φθαρούν, είναι εύκολο να αντικατασταθούν. Στα περισσότερα ορειβατικά ή κυνηγητικά παπούτσια μπορούν να αντικατασταθούν οι φθαρμένες σόλες, με τις αυθεντικές σόλες Vibram με κόστος που σπάνια ξεπερνά τα 50€ το ζευγάρι. Δώστε νέα ζωή στα αγαπημένα σας παπούτσια για όλα τα επόμενα βήματα.