Πάτοι Παπουτσιών – Είδη & Ορολογία

εσωτερικοί πάτοι παπουτσιών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους πάτους παπουτσιών, τα οφέλη, τους μύθους και  πραγματικότητες γύρω από αυτούς καθώς και το σωστό είδος που πρέπει να επιλέξουμε για τις  ανάγκες μας.

Τα πάντα ξεκινούν από τα παπούτσια που επιλέγετε να φοράτε και αυτά που θα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Κάθε ζευγάρι παπούτσια που αγοράζετε έχει ένα κοινό πρόβλημα είναι κατασκευασμένα για να απευθύνονται σε μια μεγάλη γκάμα αγοραστικού κοινού, και ενώ αυτό δεν φαίνεται να είναι κακό, όταν πρόκειται να δώσετε στα πόδια σας την απαραίτητη στήριξη και την φροντίδα που χρειάζονται είναι.                                                                                                        

Με γνώμονα λοιπόν ότι τα μοντέρνα παπούτσια δεν είναι πάντα σχεδιασμένα να προσφέρουν άνεση και σωστή ανατομική θέση, οι πάτοι παπουτσιών γίνονται ένα σημαντικό αξεσουάρ υψίστης σημασίας για εσάς.                                                                                                                                                                               

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι τα πόδια των ανθρώπων δεν είναι ίδια. Έχουν διαφορετικούς τύπους τόξων, σε μια κλίμακα μεταξύ χαμηλής καμάρας, μέσης καμάρας και ψηλής καμάρας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΑΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ

Αντιμικροβιακό

GEL: Ένα ημι -υγρό υλικό ,πολύ καλό στην απορρόφηση των κραδασμών της πτέρνας. Επειδή είναι ένα υλικό σχετικά βαρύ, χρησιμοποιείται σε επιλεγμένα σημεία της σόλας.

Κάλυμμα  χαμηλής τριβής: Η τριβή δημιουργεί θερμότητα, η οποία δημιουργεί προβλήματα στα πόδια. Αυτοί οι πάτοι κρατούν σε ένα φυσιολογικό επίπεδο την θερμότητα στο εσωτερικό του παπουτσιού.

Πάτοι μαζικών μεγεθών: Πάτοι στήριξης ανά μεγέθη και για φθηνότερες λύσεις ένα μέγεθος για όλους.

ΕΙΔΗ ΠΑΤΩΝ                                             

Ορθωτικοί πάτοι.

Αυτοί οι τύποι σόλας είναι εξειδικευμένοι και είναι γνωστοί ορθωτικοί πάτοι. Μπορούν να κατασκευαστούν κατά παραγγελία για να παρέχουν την κατάλληλη θεραπεία για ορισμένα προβλήματα που επηρεάζουν τη στάση, παρέχοντας υποστήριξη καμάρας όπου χρειάζεται.

Σόλες αφρού.

Το πιο κοινό, φθηνότερο και ευρέως διαθέσιμο υλικό είναι αφρός. Ο αφρός είναι φυσικά απορροφητικός στους κραδασμούς, άκαμπτος και πάντα αξιόπιστος. Ωστόσο, μπορεί να φθαρεί γρήγορα.

Πάτοι αφρού μνήμης.

Αυτοί διαμορφώνονται τέλεια στο σχήμα του ποδιού σας, γεγονός που τους καθιστά πολύ άνετους  και διαρκούν περισσότερο.

Πάτοι Gel.  

Ανακουφίζουν τον πόνο, και βοηθούν τα πέλματα να μην γλιστρούν στα παπούτσια με ψηλά τακούνια

Εσωτερικοί πάτοι με απορρόφηση αέρα

Αυτοί παρέχουν μέγιστη άνεση και απορρόφηση των κραδασμών. Οι εσωτερικοί πάτοι με μαξιλαράκια αέρα περιέχουν φυσαλίδες υπό πίεση μέσα σε μια υποστηρικτική αφρώδη σόλα, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των παπουτσιών σας.

Δερμάτινοι πάτοι

Το δέρμα είναι μια άλλη επιλογή πάτων παπουτσιών. Το κάλυμμα τους είναι από δέρμα αγελάδας που είναι ανθεκτικό.

Στην πραγματικότητα, οι πάτοι παπουτσιών είναι πλέον ένα κοινό και ζωτικό στοιχείο τόσο της αθλητικής προπόνησης όσο και της καθημερινής ζωής που μόλις δοκιμάσετε, θα αναρωτιέστε πώς ζήσατε χωρίς αυτά για τόσο καιρό.