7 Μύθοι Σχετικά με τους Πάτους Παπουτσιών

πάτοι παπουτσιών

1. Οι πάτοι είναι μόνο για προβλήματα ποδιών

Μια μεγάλη εσφαλμένη αντίληψη σχετικά με τους πάτους των παπουτσιών είναι ότι  προορίζονται μόνο για την αντιμετώπιση των παθήσεων των ποδιών. Ενώ οι πάτοι παπουτσιών σίγουρα βοηθούν πολλούς ανθρώπους να ξεπεράσουν τον πόνο στα πόδια, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος να τα φορέσουν.

Το σώμα μας να μπορεί να κινείται από κοινού. Όταν εκτελούμε  κινήσεις όπως το τρέξιμο ή το άλμα, ολόκληρη η αλυσίδα των μυών του σώματος δεσμεύεται και όλα λειτουργούν μαζί. Το σώμα λειτουργεί μαζί ως μια αλυσίδα μυών, συνδέσμων και οστών. Όταν ένα μέρος δεν ευθυγραμμίζεται σωστά, τότε μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα σε ένα άλλο μέρος του σώματος.

Μέσω της ευθυγράμμισης της τοποθέτησης των ποδιών, οι πάτοι των παπουτσιών έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στον πόνο και τη φλεγμονή στα γόνατα, τους γοφούς και την κάτω πλάτη. Έτσι την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με μία από αυτές τις αρθρώσεις, βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας δεν είναι οι πραγματικοί ένοχοι!

2. Όταν πρόκειται για τους πάτους παπουτσιών, πιο μαλακό ίσον καλύτερο.

Οι εντελώς μαλακοί πάτοι δεν είναι μόνο αναποτελεσματικοί, αλλά στην πραγματικότητα «χαϊδεύουν το πρόβλημα». Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αρχικά λατρεύετε την αίσθηση του πέλματος του ποδιού σας σε ένα παπούτσι με έναν μαλακό πάτο, αλλά στην πραγματικότητα αυτοί οι τύποι πάτων  δεν κάνουν τίποτα για να διορθώσουν το ριζικό πρόβλημα: Την κακή ευθυγράμμιση των ποδιών.

Ένας  καλός  εσωτερικός πάτος πρέπει να παρέχει ένα μείγμα υποστηρικτικών, σκληρών δομών και μαλακότερων δομών που συνεργάζονται για να αναμορφώσουν την ευθυγράμμιση των ποδιών σας.

3. Οι πάτοι κατασκευάζονται μόνο για αθλητικά παπούτσια.

Ενώ η πλειονότητα των πάτων κατασκευάζονται για χρήση σε αθλητικά παπούτσια, υπάρχουν άπειρα είδη πάτων που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε μια ποικιλία διαφορετικών παπουτσιών.

4. Χρειάζεστε μόνο ένα ζευγάρι πάτους, καθώς μπορείτε να τους μετακινήσετε από ένα ζευγάρι παπούτσια στο άλλο.

Ενώ είναι αλήθεια ότι μπορείτε θεωρητικά να μετακινήσετε τους πάτους σας από το ένα ζευγάρι παπούτσια στο άλλο. Εάν θέλετε όμως να δείτε τα αληθινά αποτελέσματα της επανεκπαίδευσης των ποδιών και της στάσης του σώματος σας, είναι καλύτερο να διασφαλίσετε ότι τα παπούτσια που φοράτε πιο συχνά έχουν τα δικά τους, αποκλειστικά ζεύγη πάτων. Αυτό μπορεί να σημαίνει την αγορά 2 ή 3 ζευγών πάτων παπουτσιών.

5. Οι πάτοι πρέπει να είναι άνετοι από την αρχή.

Είναι κάτι παρόμοιο  με τη θεωρία ότι «πιο μαλακό  είναι και καλύτερο». Οι πάτοι για τα πόδια σας λειτουργούν σαν τα σιδεράκια για τα δόντια. Ασκώντας πίεση σε συγκεκριμένες περιοχές  τα μετακινείτε στη σωστή θέση. Αυτή η πίεση μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε άβολα, ενώ οι μύες, οι τένοντες και τα οστά σας, μαθαίνουν εκ νέου να συνεργάζονται για να σχηματίσουν ένα σωστό σχήμα.

6. Οι πάτοι λειτουργούν ως στήριγμα των ποδιών σας.

Ακριβώς όπως οι πάτοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν εάν είναι πολύ μαλακοί, το ίδιο ισχύει  και σε αυτή την περίπτωση.  Πολλοί πάτοι παρέχουν στήριξη και σταθερότητα στο τόξο, αγνοώντας εντελώς το μπροστινό και το πίσω μέρος του ποδιού. Οι αποτελεσματικοί πάτοι έχουν ζώνες στήριξης και απορρόφησης κραδασμών που έχουν σχεδιαστεί για να επαναφέρουν τους μυς και τους τένοντες σας για να κινούνται με πιο φυσικό τρόπο.                                                                                                                                              

7. Εάν έχετε οποιαδήποτε ιατρική πάθηση, πρέπει πάντα να αναζητάτε ειδικούς πάτους

Οι προσαρμοσμένοι πάτοι παπουτσιών  είναι για ανθρώπους με πολύ εξειδικευμένα προβλήματα.