Μαργαριτάρια Γλυκού Νερού – Η Προσιτή Πολυτέλεια!

Μαργαριτάρια Γλυκού Νερού από το ModadiPerle

Τα μαργαριτάρια γλυκού νερού είναι γνωστά για την ποικιλία των σχημάτων τους και τη μεγάλη ποικιλία των χρωμάτων τους. Ο χαρακτήρας ενός μαργαριταριού γλυκού νερού είναι αδιαμφισβήτητος λόγω της πυκνότητάς του και της ζεστασιάς της λάμψης του.

Η μητέρα του μαργαριταριού σε ένα μαλάκιο γλυκού νερού έχει την υψηλότερη ποιότητα και πάχος και από αυτή την άποψη ξεπερνά τα μαργαριτάρια Akoya. Ένα τέτοιο μαλάκιο γλυκού νερού (hyriopsis schlegeli) είναι ικανό να παράγει έως και 50 μαργαριτάρια σε ένα κέλυφος. Τα μαλάκια ερεθίζονται και κατά την κατασκευή του μαργαριταριού, στρώμα προς στρώμα, ο πυρήνας διαλύεται, μέχρι το μαργαριτάρι να αποτελείται αποκλειστικά από μάργαρο.

Τα μαργαριτάρια γλυκού νερού διακρίνονται από τους άλλους τύπους μαργαριταριών για την τιμή, τη μακροζωία, την ποικιλία και την περιεκτικότητα σε μαργαριτάρια.

Χρώματα, επιφάνεια και διάμετρος

Επειδή προσφέρουν μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων, τα μαργαριτάρια γλυκού νερού χρησιμοποιούνται συχνά για το σχεδιασμό κοσμημάτων. Υπάρχουν λοιπόν δημιουργίες που αποτελούνται από ημιπολύτιμους λίθους και μαργαριτάρια γλυκού νερού.

Επιπλέον, το χρώμα από το γαλακτώδες λευκό φτάνει μέχρι να έχει ροζ ανταύγειες ενώ ακόμη αυτά τα μαργαριτάρια έχουν μια εντυπωσιακή ποικιλία διαφορετικών αποχρώσεων όπως: Λεβάντα, Μανταρίνι, Μολόχα, Ασημί πράσινο νερό, ροζ ροδάκινο και άλλα. Μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη σχημάτων, από σταγόνα έως κόκκους ρυζιού, αλλά και οβάλ ή εντελώς πεπλατυσμένα και από σχεδόν στρογγυλά έως ολοστρόγγυλα τα οποία είναι και τα πιο σπάνια.

Εμείς στη Moda di Perle προσφέρουμε μόνο την υψηλή ποιότητα για να φορέσετε στο λαιμό σας. Οι διάμετροι των μαργαριταριών γλυκού νερού κυμαίνονται από 1 και 2 mm έως 13 mm.

μαργαριτάρια γλυκού νερού
Μαργαριτάρια Γλυκού Νερού

Πώς δημιουργούνται τα μαργαριτάρια γλυκού νερού

Τα μαργαριτάρια γλυκού νερού παράγονται από διάφορα είδη δίθυρων μαλακίων που ζουν σε λίμνες, κοίτες ποταμών και στον πυθμένα των κολπίσκων στην Κίνα (περιοχή Δέλτα του ποταμού Yang Tsé Kiang) και στην Ιαπωνία στη λίμνη Biwa και τη λίμνη Kasumigaura, καθώς και στην ΗΠΑ στο Μισισιπή.

Παρόλο που τα μαλάκια που τα παράγουν μπορούν να βρεθούν σε πολλά μέρη του κόσμου, η Κίνα παραμένει ο πρώτος απόλυτος παραγωγός αυτού του τύπου μαργαριταριών. Μπορεί να θεωρηθεί ότι η πλειονότητα των μαργαριταριών γλυκού νερού που πωλούνται στον κόσμο προέρχονται από την Κίνα και εξάγονται από το μαλάκιο που ονομάζεται Hyriopsis Schlegeli.

Η αρχή της καλλιέργειας συνίσταται στην εισαγωγή στο μαλάκιο ενός πυρήνα που αποτελείται από περίπου πενήντα μικρά θραύσματα μητέρας του μαργαριταριού, και αυτό θα εκκρίνει τακτικά το μάργαρο για να διασπάσει το ξένο σώμα. Για μια περίοδο 3 έως 5 ετών, το μαλάκιο θα εκτελέσει αυτό το έργο πριν παράξει το μαργαριτάρι ή τα μαργαριτάρια. Υπάρχουν πολλοί πυρήνες και εξίσου πολλά μαργαριτάρια που δημιουργούνται. Η μητέρα του μαργαριταριού, που είναι φυσικό προϊόν, εναποτίθεται από το μαλάκιο και αποτελείται από ανθρακικό ασβέστιο.

Προτού συλλεχθούν τα μαργαριτάρια, κάθε μαλάκιο θα έχει παράγει δεκάδες μαργαριτάρια, ομαδοποιημένα στο εσωτερικό. Η παρουσία πολλών μαργαριταριών σε ένα μόνο μαλάκιο μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την ποιότητα της παραγωγής στο σύνολό της. Ωστόσο, είναι αδιαμφισβήτητο ότι ορισμένα από αυτά τα μαλάκια παράγουν καλά στρογγυλεμένα μαργαριτάρια.

Η Moda di Perle φροντίζει να δημιουργήσει κοσμήματα με τα πιο ποιοτικά μαργαριτάρια γλυκού νερού σε αποχρώσεις και συνδυασμούς που κόβουν την ανάσα ενώ στους καταλόγους μας θα βρείτε το μαργαριταρένιο κολιέ που ονειρεύεστε και κερδίστε όλα τα ανδρικά βλέμματα.