Ιδέες για Διακόσμηση Μπαλκονιού

Το μπαλκόνι είναι ένα σημείο στο σπίτι που προσελκύει το ενδιαφέρον μας περισσότερο την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τώρα αναδεικνύεται η ανάγκη να περιποιηθείτε το μπαλκόνι σας περισσότερο, με όμορφα φυτά και καθαρίζοντας κάθε επιφάνεια για να είναι έτοιμη για χρήση. Άλλη μια φανταστική ιδέα για να ανανεώσετε το μπαλκόνι σας εντάσσοντας στη διακόσμησή του υφάσματα. 

Η χρήση των υφασμάτων είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και μπορεί να περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία. Καλύμματα για τα έπιπλα του μπαλκονιού σας, ένα όμορφο χαλάκι, ακόμα και η τέντα σας. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε παντού υφάσματα, παρά μόνο όπου πραγματικά εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. 

Δείτε μερικές ιδέες για διακόσμηση βεράντας που μπορείτε να ακολουθήσετε:

1. Μαξιλάρες για το μπαλκόνι

Υπάρχουν δύο πιθανοί τρόποι για να αξιοποιήσετε μερικές μεγάλες μαξιλάρες. Ο πρώτος τρόπος είναι να τις τοποθετήσετε πάνω στον καναπέ του μπαλκονιού σας. Από την άλλη, αν δεν υπάρχει καναπές στο μπαλκόνι, τότε οι μαξιλάρες μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα.

Μια ακόμα ιδέα για να τις χρησιμοποιήσετε είναι να σχηματίσετε έναν καναπέ για το μπαλκόνι σας με αυτές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις τοποθετήσετε τη μια δίπλα στην άλλη, οριζόντια και κάθετα στον τοίχο, για να στηρίζονται. Εάν θέλετε, μπορείτε να βάλετε πάνω τους και κάποιο κάλυμμα, ώστε να μην φαίνεται ότι έχετε ενώσει τις μαξιλάρες. Συνδυάστε το δημιούργημά σας με ένα χαμηλό τραπεζάκι για το μπαλκόνι.

2. Τέντες μπαλκονιού

Οι τέντες είναι ένα από τα βασικότερα κομμάτια στη διακόσμηση μπαλκονιού. Βρίσκονται στη βεράντα σας όλον τον χρόνο, προστατεύοντας το σπίτι από το υπερβολικό φως του ήλιου. Αντέχουν κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και αυτός είναι ο λόγος που χρειάζονται συντήρηση και περιποίηση, κυρίως την άνοιξη. Δεν έχουν όμως μόνο πρακτικό σκοπό, αλλά συμπληρώνουν το σύνολο της διακόσμησής σας. 
Επενδύστε σε μία αλλαγή στις τέντες σας και δείτε να αλλάζει όλο το μπαλκόνι σας. 

3. Κουρτίνες μπαλκονιού

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε τη βεράντα σας να μοιάζει σαν προέκταση του σπιτιού σας. Τι εννοούμε με αυτό; Είναι πολύ σύνηθες το να διακοσμούμε σαλόνια, υπνοδωμάτια, αλλά και μπάνια πολλές φορές, με κουρτίνες. Αυτές καταλαμβάνουν αρκετό χώρο και αλλάζουν την όψη σε κάθε δωμάτιο. Μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι αντίστοιχο και στο μπαλκόνι, αφού δεν πρόκειται απλά για μια μοντέρνα τάση. Πρόκειται για μια ιδέα με μεγάλη πρακτική χρησιμότητα, αφού μπορούν να σας  προφυλάξουν από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.
 
Επιλέξτε κουρτίνες από ύφασμα γάζας που είναι μία πολύ δημοφιλής επιλογή. Η γάζα είναι ένα ύφασμα ελαφρύ, αρκετά οικονομικό, το οποίο δύσκολα λεκιάζει. Όσο για το χρώμα και το σχέδιο επιλέξτε κάτι ανοιχτόχρωμο, όπως το κρεμ και το μπεζ. Τα χρώματα αυτά είναι διακριτικά, έχουν χαρακτήρα και ταιριάζουν πολύ σε καλοκαιρινή διάθεση.