Σετ Κοσμημάτων με Μαργαριτάρια – Η Διαχρονική Επιλογή

Τα μαργαριτάρια συνδέονται από τα αρχαία χρόνια με το γάμο. Μάθετε γιατί και πώς να τα φορέσετε αυτή την ξεχωριστή μέρα της ζωής σας.

Ένα σετ κοσμημάτων με μαργαριτάρια είναι η καλύτερη επιλογή για νυφικά κοσμήματα.

Τα μαργαριτάρια είναι απλά τέλεια και μπορούν να φορεθούν για πολύ καιρό μετά το γάμο σας. Ο λόγος που τα κάνει τόσο δημοφιλή έχει να κάνει και με τη μεγάλη ιστορία τους.

Μία ματιά στο παρελθόν

Η καλλιέργεια των μαργαριταριών ξεκίνησε στις αρχές του εικοστού αιώνα. Πριν από τότε ο μοναδικός τρόπος για να αποκτήσετε ένα μαργαριτάρι ήταν να βουτήξετε για μαργαριτοφόρα στρείδια, αν είχατε την τύχη να ζείτε σε κάποια περιοχή που αναπαράγονται. Δυστυχώς δεν έχει κάθε στρείδι ένα όμορφο μαργαριτάρι μέσα του. Φανταστείτε πόσο καιρό και πόσο κόστος θα είχε το να αποκτήσετε ένα σετ κοσμημάτων με μαργαριτάρια.

Για αυτό μέχρι εκείνη την εποχή, μαργαριτάρια μπορούσαν να έχουν μόνο οι βασιλιάδες ή οι πολύ πλούσιοι. Ευτυχώς σήμερα η καλλιέργειά τους τα έχει κάνει προσιτά στις περισσότερες γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Στις ημέρες μας, κάθε νύφη μπορεί να αποκτήσει κοσμήματα με αληθινά μαργαριτάρια.

Διαχρονικά τα μαργαριτάρια συμβόλιζαν την καθαρότητα. Μία αρχαία παράδοση λέει ότι η νύφη που φοράει μαργαριτάρια θα έχει έναν ευτυχισμένο γάμο. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές νύφες σήμερα παίρνουν ως δώρο από τις μητέρες τους ένα σετ κοσμημάτων με μαργαριτάρια για αυτή την πολύ ξεχωριστή μέρα.

Μία ματιά στο μέλλον

Εάν επιλέξετε τα μαργαριτάρια ως νυφικά κοσμήματα, τι θα φορέσετε και πως θα τα φορέσετε;

Καταρχήν, σκεφτείτε το νυφικό σας. Τι σχέδιο έχει το  ντεκολτέ σας, τι  μήκος θα έχει το μαργαριταρένιο κολιέ σας, πόσες σειρές μαργαριτάρια θέλετε και σε ποιόν χρωματισμό. Ένα κολιέ με μόνη ή διπλή σειρά μαργαριταριών μπορεί να στολίσει απίστευτο το λαιμό σας. Τα μαργαριτάρια αυτά δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο λευκά. Ένας συνδυασμός λευκών και μαργαριταριών με άλλο χρώμα, μπορεί να είναι απόλυτα εκπληκτικός και πολύ σικ.

Ένα μεγάλο τέλειο μαργαριτάρι που φοριέται ξεχωριστά ως κρεμαστό κόσμημα μπορεί επίσης να σας χαρίσει μοναδική φινέτσα με απλότητα . Δοκιμάστε ένα μαργαριτάρι μπαρόκ που δεν είναι απόλυτα στρογγυλό, αλλά χαρακτηρίζεται από την αρχοντική  ομορφιά και την ποιότητα του.

Σχέδια που είναι πιο περίπλοκα ή είναι πιο κοντά στο λαιμό, κάνουν το κολιέ με μαργαριτάρια να φαίνεται από έθνικ έως ρομαντικά παραμυθένιο.

Και τι πρέπει να κάνετε με τα σκουλαρίκια;

Συνήθως οι νύφες προτιμούν κλασικά σχέδια σε σκουλαρίκια με μαργαριτάρια για να νιώθουν σίγουρες. Αν όμως θέλετε να κάνετε εντύπωση  δοκιμάστε  κάτι διαφορετικό. Επιλέξτε μαργαριτάρια με διαφορετικά χρώματα. Σκουλαρίκια με ένα μαύρο και ένα άλλο μαργαριτάρι που ταιριάζουν χρωματικά, θα τραβήξουν σίγουρα την προσοχή πάνω σας.

Προτείνουμε αν κάνετε την κλασική επιλογή, δηλαδή σκουλαρίκι με ένα μοναδικό μαργαριτάρι, να του προσθέσετε λάμψη επιλέγοντας  να το στολίσετε με διαμάντια ή πολύτιμους λίθους.

Φυσικά μεγάλο ρόλο στο να παρουσιάσετε κάτι όμορφο θα παίξει και το είδος του χρυσού που θα επιλέξετε. Ο κίτρινος χρυσός συνδέεται περισσότερο με τη διαχρονικότητα, ενώ ο λευκός και ο ροζ χρησιμοποιούνται σε πιο μοντέρνα κοσμήματα.

Γιατί να επιλέξετε ένα σετ κοσμημάτων με μαργαριτάρια

Άσχετα με το τι θα επιλέξετε τελικά, ένα σετ κοσμημάτων με μαργαριτάρια για την ημέρα του γάμου σας είναι μία επιλογή που δεν θα μετανιώσετε πότε. Όσο και αν αλλάζουν οι τάσεις στη μόδα, τα κοσμήματα με μαργαριτάρια θα είναι πάντα η επιθυμία των γυναικών με γούστο και φινέτσα.