Τι Ξέρετε για τα Ορειβατικά Μποτάκια Meindl;

Σε τιο διαφέρουν τα ορειβατικά μποτάκια Meindl

Αν ασχολείστε με το κυνήγι ή την ορειβασία ξέρετε πως τα κατάλληλα υποδήματα είναι απαραίτητα για να αποφύγετε επώδυνους τραυματισμούς. Μάλιστα δεν φτάνει να είναι σταθερά και ασφαλή, να μην γλιστράνε σε ανώμαλες επιφάνειες και να είναι άνετα. Απαιτείται να είναι και αδιάβροχα. Όλες αυτές οι συνθήκες καλύπτονται από τα καλύτερα και πλέον γνωστά ορειβατικά μποτάκια της αγοράς, τα παπούτσια Meindl.

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής υποδημάτων Meindl είναι παγκόσμια γνωστή για τα άρβυλα κυνηγίου και τα ορειβατικά μποτάκια που παράγει. Η κατασκευή χειροποίητων παπουτσιών είναι παράδοση για την οικογένεια Meindl για περισσότερα από 300 χρόνια και τα μυστικά της τέχνης τους μεταφέρονται από παππού σε εγγονό.

Ο συνδυασμός της χειροποίητης κατασκευής και της εφαρμογής υψηλής τεχνολογίας στην κατασκευή των υποδημάτων βουνού, δίνουν στα μποτάκια Meindl ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Τα 5 στάδια ποιοτικού έλεγχου που ο ίδιος ο Alfons Meindl καθιέρωσε στα τμήματα της γραμμής παραγωγής, δίνουν τα υψηλά στάνταρτ ποιότητας, που χρειάζεται ένα παπούτσι για να ικανοποιεί απαιτητικούς καταναλωτές σαν και αυτούς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Γιατί ξεχωρίζουν τα ορειβατικά μποτάκια Meindl

Στη συνέχεια παρουσιάζουμε 4 χαρακτηριστικά που κάνουν τα παπούτσια Meindl μοναδικά:

1. Η τεχνολογία AIR-ACTIVE 

Η ειδική τεχνολογία AIR-ACTIVE που πρώτη η Meindl δημιούργησε και εφάρμοσε στα ορειβατικά μποτάκια, είναι ο λόγος που κάνει τα παπούτσια Meindl να ξεχωρίζουν  για την άνεση και την ασφάλεια τους. Η τεχνολογία AIR ACTIVE είναι ένας συνδυασμός αφρώδους υλικού με ενδιάμεσες κλειστές κυψέλες, σήραγγες αέρος για πλήρη απορρόφηση των κραδασμών και καλύτερη ισορροπία. 

Ειδικά στις δύσκολες συνθήκες ενός δάσος ή του βουνού, η αερόσολα Meindl βοηθά να αποσβένονται πλήρως οι κραδασμοί που δέχεται το μυοσκελετικό μας σύστημα. 

2. Σύστημα με ειδικές αντλίες που τραβούν την υγρασία από το εσωτερικό του παπουτσιού και την μεταφέρουν μέσω της γλώσσας και έξω από το υπόδημα. Αυτό το σύστημα σε συνδυασμό με το υλικό GORE-TEX καθιστούν στεγνά τα πόδια ακόμα και μετά από πολλές ώρες περπάτημα σε υγρά ή βαλτώδη μέρη. 

3. Αεριζόμενος ανατομικός πάτος που αφαιρείται και πλένεται. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε την δημιουργία βακτηριδίων και μυκήτων από την έλλειψη υγιεινής στους πάτους των παπουτσιών.

4. Ο συνδυασμός της μαλακής μαλακής εξωτερικής σόλας με την μερικά άκαμπτη εσωτερική σόλα της Meindl, καθώς και η τεχνολογία AIRACTIVE στην ενδιάμεση θέση των δύο σόλων, είναι υπεύθυνος για την πλήρη κατανομή του φορτίου που δέχεται το πέλμα του ποδιού. Ειδικά τα άτομα που πάσχουν από χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα νιώθουν αμέσως τη διάφορα στην καταπόνηση που έχουν ακόμα και μετά από πολλές ώρες περπάτημα σε ανώμαλο δρόμο.

Ποιότητα με Αποδείξεις

Σε πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Προστασίας των Καταναλωτών της Γερμανίας εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν ειδικά υποδήματα μεταξύ των οποίων και τα ορειβατικά μποτάκια Meindl. Σ’ αυτό το τεστ προσμετρήθηκαν η ποιότητα, η αντοχή, η αξιοπιστία και η πιστότητα των τεχνικών χαρακτηριστικών των υποδημάτων. 

Τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά για τα υποδήματα Meindl. Και τα 3 ορειβατικά μποτάκια MEINDL που εξετάστηκαν, πήραν το TEST GOOD, που δίνεται στα προϊόντα που ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους και την αξιοπιστία τους.