Οι Σύγχρονες Τάσεις στα Κοσμήματα με Μαργαριτάρια

Τα κοσμήματα με μαργαριτάρια είναι διαχρονικά

Κανένας άλλος πολύτιμος λίθος δεν έχει δει μια τέτοια μεταμόρφωση τα τελευταία χρόνια, όπως το ταπεινό μαργαριτάρι. Από μια κλασσική επιλογή για μεγαλύτερες ηλικίες, πλέον τα κοσμήματα με μαργαριτάρια εντυπωσιάζουν μια μοντέρνα γενιά που θέλει να φαίνεται κομψή.

Τα μαργαριτάρια σήμερα είναι σύγχρονα χωρίς να χάνουν την διαχρονική αξία τους. Δεν τα συναντάμε πλέον μόνο σε κλασικά μαργαριταρένια κολιέ, αλλά και ενσωματωμένα σε τολμηρά και μοντέρνα κοσμήματα σχεδιαστών κοσμημάτων.

Από την μινιμαλιστική αισθητική των δαχτυλιδιών με ένα Akoya έως τα σκουλαρίκια με μαργαριτάρια νοτίων θαλασσών, αυτός ο πολύτιμος λίθος αποδεικνύει πως ξέρει να μαγεύει όλους τους λάτρεις του ωραίου.

δαχτυλίδι με μαργαριτάρια

Οι νέες τάσεις στα κοσμήματα με μαργαριτάρια

Η ιδέα ότι τα μαργαριτάρια πρέπει να είναι απόλυτα στρογγυλά και λαμπερά λευκά έχει επίσης διαφοροποιηθεί, καθώς οι σχεδιαστές κοσμημάτων κυνηγούν μια λιγότερο ομογενοποιημένη φυλή μαργαριταριών. Χρωματιστά μαργαριτάρια και μπαρόκ μαργαριτάρια με ακανόνιστο σχήμα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από κοσμηματοπωλεία που θέλουν να δημιουργήσουν μοναδικά κομμάτια που κάνουν μια ισχυρή δήλωση στυλ.

Διαθέτοντας παστέλ χρώματος μπαρόκ μαργαριτάρια άψογα επισημασμένα με ροζ και πράσινα τουρμαλίνες, δεν αποτελεί έκπληξη το βραχιόλι Venus της Paula Crevoshay που κέρδισε το βραβείο Best Use of Color 2015 Spectrum.

Ο νέος ενθουσιασμός για τα μαργαριτάρια δεν περιορίζεται μόνο στα σύγχρονα κοσμηματοπωλεία. Οι παλαιοί οίκοι κοσμημάτων μπαίνουν στο παιχνίδι επίσης. Απλά ανατρέξτε στα υπέροχα κοσμήματα από τη συλλογή Cartier Paris Nouvelle Vague με μαργαριτάρια γλυκού νερού για να δείτε πως ένας κλασσικός οίκος μεταλλάσει την οπτική του υπό το πρίσμα των νέων τάσεων της μόδας.

Τα μαργαριτάρια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με μεγάλη επιτυχία για να τονίσουν τη φωτεινότητα και τη λάμψη των χρωματιστών πολύτιμων λίθων. Για παράδειγμα δείτε τα σκουλαρίκια της Suzanne Syz με μπλε ζαφείρια που περιβάλλεται από μικρά μαργαριτάρια.

δαχτυλίδι με μαργαριτάρι

Θα τελειώσουμε με ένα κομμάτι που, κατά τη γνώμη μου, δείχνει απόλυτα την αντιπαράθεση μεταξύ του παραδοσιακού λευκού μαργαριταριού και του τολμηρού, πρωτοποριακού σχεδιασμού κοσμημάτων. Γιορτάζονται για το λεπτό τους χρώμα και την τέλεια στρογγυλότητά τους, τα μαργαριτάρια Akoya είναι συνώνυμα της κλασικής σειράς μαργαριταριών που είναι κρυμμένα στο κιβώτιο κοσμημάτων της γιαγιάς σας. Όμως στο δαχτυλίδι από τον οίκο Tasaki, είναι δεμένο σε μια συγχορδία χρυσού και πολύτιμων λίθων.

Και ίσως αυτό είναι το κλειδί για την ελκυστικότητα αυτού του νέου κοσμήματος μαργαριταριών – κρύβει τον επαναστάτη μέσα μας, συνδυάζοντας ένα πολύτιμο κόσμημα που έχει ρίζες στην παράδοση με μια φρέσκια αισθητική σχεδιασμού.