Οι Ανατομικοί Πάτοι Παπουτσιών Μειώνουν τους Πόνους των Ποδιών και της Πλάτης

Οι ανατομικοί Πάτοι Παπουτσιών Δίνουν Λύση σε Μυοσκελετικούς Πόνους

Οι καθημερινές μας ασχολίες απαιτούν από εμάς όλο και περισσότερη ενέργεια και προσπάθεια : στην εργασία, το σπίτι και την οικογένεια μας. Για τους περισσότερους αυτό μεταφράζεται σε πολλές ώρες περπάτημα, τρέξιμο ή  ακόμα χειρότερα ορθοστασία. Τα αποτελέσματα τα ζούμε λίγο πολύ όλοι μας:

  1. Πρήξιμο των ποδιών στο τέλος της ημέρας
  2. Αστάθεια στα πόδια κατά τη διάρκεια της ημέρας
  3. Επώδυνοι κάλοι στα πόδια
  4. Συχνά διαστρέμματα ή στραμπουλήγματα στον αστράγαλο
  5. Πόνοι στα ισχία και τη μέση
  6. Πόνοι στο γόνατο και τα  κάτω άκρα
  7. Έντονη κόπωση στα πόδια

Εκτός από το είδος της εργασίας που σίγουρα επηρεάζει, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί προκαλούν τα παραπάνω συμπτώματα, όπως π.χ. το σωματικό βάρος μας.

Το μέρος του ποδιού σας που επιβαρύνεται πρώτο είναι η φτέρνα μας. Μάλιστα, η καταπόνηση της φτέρνας μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιο πρόβλημα, επιβαρύνοντας τις παραπάνω παθήσεις. Όπως είναι γνωστό από το κάτω μέρος του ποδιού περνούν όλα τα νεύρα του σώματος. Συνεπώς, μια δυσλειτουργία στον τρόπο που πατάμε τη φτέρνα ή η καταπόνηση της, μπορεί  να επηρεάσει όλο το μυοσκελετικό μας σύστημα.

Το ίδιο ισχύει και για τον αχίλλειο τένοντα. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, περίπου 8 με 15 % του συνόλου των τραυματισμών που έχουν οι δρομείς επηρεάζουν τον αχίλλειο τένοντα.

Υπάρχει Λύση: οι Ανατομικοί Πάτοι Παπουτσιών

Οι ανατομικοί πάτοι παπουτσιών είναι η λύση  στις παραπάνω παθήσεις, τόσο για πρόληψη όσο και για θεραπεία. Προσφέρουν κατάλληλη στήριξη στη φτέρνα και το πόδι, μειώνοντας την πίεση που δέχεται, ενώ παράλληλα συμβάλουν στην καλύτερη στάση του μεταταρσίου.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Biomechanics, σαν λύση στο πρόβλημα με τον αχίλλειο τένοντα προτείνονται οι ανατομικοί πάτοι παπουτσιών. Έντεκα από τους δώδεκα δρομείς που πήραν μέρος στην έρευνα, εμφάνισαν μείωση της πίεσης στον αχίλλειο τένοντα, όταν χρησιμοποίησαν ανατομικούς πάτους παπουτσιών.

Εκτός από τη στήριξη του πέλματος, οι πάτοι παπουτσιών βοηθούν και στις περιπτώσεις πλατυποδίας και μειώνουν δραματικά τις πιθανότητες παθήσεων, όπως η πελματιαία απονευρωσίτιδα. Συνίστανται δε και για ήπιες περιπτώσεις διαβητικών.

Σημαντικό  να αναφέρουμε και τους μάλλινους πάτους παπουτσιών, που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που το κακό κυκλοφορικό σύστημα κάνει τα πόδια να κρυώνουν.


Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και οι ανατομικοί πάτοι παπουτσιών βοηθούν προς αυτό. Αποκτήστε και εσείς ένα ζευγάρι ανατομικών πάτων μέσα από τη μεγάλη ποικιλία του Doyens Club και απολαύστε μια ανώδυνη και ευχάριστη καθημερινότητα.