Τι Προσφέρει η Επένδυση σε ακίνητο στη Θεσσαλονίκη για Όσους Θέλουν να Αποκτήσουν Golden Visa Greece

Για τους επενδυτές που ψάχνουν για μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν το Golden Visa Greece, η Θεσσαλονίκη είναι ιδανική για να αγοράσουν ακίνητα. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι γνωστή για την ιστορία της, τον πολιτισμό, τις αγορές και τη διασκέδαση. Είναι επίσης μια πόλη με μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες σε ακίνητα με τον χειρότερο κλάδο τους να έχουν ήδη ανακάμψει.

Το πρόγραμμα Golden Visa Greece

Η «Golden Visa Greece» είναι ένα πρόγραμμα που παρέχει στους ξένους επενδυτές τη δυνατότητα να αποκτήσουν άδεια διαμονής στη χώρα για πέντε χρόνια (με δυνατότητα ανανέωσης) και στη συνέχεια άδεια διαμονής για παραμονή μακρόπνοη ή μόνιμο καθώς και επιτροπή στρέβλωσης προς την ελληνική επένδυση. Αυτή η άδεια διαμονής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανανεωθεί η βίζα αλλά και για να ταξιδέψετε σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η Golden Visa Greece είναι ένα από τα πιο απλά και γρήγορα προγράμματα Golden Visa στην Ευρώπη. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι απόκτησης μιας Golden Visa στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι ένα από τα πιο ευκολόχρηστα. Το μόνο που χρειάζεστε για να αποκτήσετε μια Golden Visa είναι να επενδύσετε στη χώρα και να έχετε έναν κάποιο αριθμό εργαζομένων στην εταιρεία που θα ιδρύσετε στην Ελλάδα.

Η επένδυση μπορεί να είναι σε ακίνητα ή άλλου είδους περιουσία, ή σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, που μπορούν να υποστηριχθούν από επενδυτές από το εξωτερικό. Η ελάχιστη επένδυση για την απόκτηση μιας Golden Visa είναι 250.000 ευρώ. Αν σκέφτεστε να επενδύσετε στην Ελλάδα, τότε αυτό το πρόγραμμα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

Στη συνέχεια, μετά την υποβολή της αίτησης, η Ελληνική Κυβέρνηση θα εκτιμήσει την άδεια διαμονής σας. Όταν η αίτησή σας εγκριθεί, θα λάβετε μια άδεια διαμονής που θα έχει μια διάρκεια πέντε ετών. Μπορείτε να ανανεώσετε την άδεια διαμονής σας για περισσότερο από πέντε ετών, αν συνεχίσετε να επενδύετε στην Ελλάδα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της Golden Visa Greece είναι ότι δεν χρειάζεται να ζείτε στη χώρα για να διατηρήσετε την άδεια διαμονής σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ζήσετε όπου θέλετε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αρκεί να επισκέπτεστε την Ελλάδα τουλάχιστον μια φορά τα πρώτα δύο χρόνια και μετά μια φορά το επόμενα τρία χρόνια.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατόχοι μιας Golden Visa Greece μπορούν να διατηρήσουν την ελληνική κατηγορία ακόμη και αν δεν ζουν στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα ανά πάσα στιγμή χωρίς να χρειάζεται να διαβιβάζουν όλα τα έγγραφά τους σε μια νέα κατηγορία.

Γιατί ακίνητο για Golden Visa στη Θεσσαλονίκη;

Η Θεσσαλονίκη προσφέρει ευρεία γκάμα ακινήτων και επιτρέπει στους αιτούντες για Golden Visa στην Ελλάδα να επενδύουν σε διαμερίσματα συνολικής αξίας 250.000 ευρώ και πάνω. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα διαμέρισμα με μικρότερο αριθμό υπνοδωματίων για να ανταποκριθείτε στο ανώτατο κριτήριο επένδυσης για το Golden Visa.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα που προσφέρει η Θεσσαλονίκη. Η πόλη έχει επίσης δημιουργήσει ένα ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα για τους ξένους επενδυτές. Χάρη στο ευέλικτο καθεστώς του Κράτους, οι ξένοι επενδυτές μπορούν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους με καλύτερο τρόπο και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Εκτός από την αγορά ακινήτων, η Θεσσαλονίκη προσφέρει επίσης άλλες επιλογές επένδυσης, όπως αγορά μετοχών, επιχειρηματικές συνεργασίες, ή ίδρυση ξένων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν έτοιμα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης για τους επενδυτές που θα θελήσουν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υπολογίσουν τα κόστη της επένδυσης και τους πιθανούς κερδοφόρους τομείς.

Ένας από τους λόγους που κάνει το Golden Visa Greece τόσο ανταγωνιστικό για τους επενδυτές είναι η ελεύθερη κυκλοφορία ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά την απόκτηση του Golden visa Greece, ο κάτοχος του κερδίζει το δικαίωμα να επισκέπτεται άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς θεώρηση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τους ξένους επενδυτές που αναζητούν το Golden Visa στην Ελλάδα. Οι ευκαιρίες επένδυσης είναι άφθονες οι οποίες έχουν συνδυαστεί με τον πλούτο της ιστορίας, του πολιτισμού και της διασκέδασης της πόλης. Επιπλέον, με την αγορά ακινήτου στην Θεσσαλονίκη, μπορείτε να αποκτήσετε το δικαίωμα να ταξιδέψετε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς περαιτέρω διαδικασίες.