Γιατί Είναι Καλή Επιλογή η Αγορά Ακινήτου στη Γλυφάδα;

Αγορά ακινήτου γλυφάδα

Μια πόλη που όχι μόνο έχει  φιλοξενήσει μεγάλες διασημότητες και εκατομμυριούχους αλλά  χαρακτηρίζεται από πολλούς μια από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής.

Ανήκει στην περιφέρεια της Αττικής και είναι ένα  παραλιακό προάστιο που βρίσκεται   Νότια  της Αθήνας, με μια  έκταση 25 τετρ. χλμ που ξεκινά από τους πρόποδες του Υμηττού και φτάνει μέχρι τον Σαρωνικό κόλπο.

Απέχει περίπου 14 χλμ. Από την Αθήνα και διοικητικά, ανήκει στην περιφέρεια Αττικής .

Ο δήμος χωρίζεται από την λεωφόρο βουλιαγμένης σε δύο βασικά τμήματα: την Άνω Γλυφάδα,  και την Κάτω Γλυφάδα.                          

Η Ιστορία της Γλυφάδας

Στις αρχές του 20ου αιώνα το πανέμορφο προάστιο της Γλυφάδας, δεν ήταν παρά ένα μεγάλο τσιφλίκι που  αγοράστηκε από τον Κωνσταντίνο Καραπάνο. Το 1914   πεθαίνοντας αφήνει όλη την άνω και κάτω Πυρναρή, όπως ονομαζόταν τότε η Γλυφάδα στον ένα από τους δυο γιους του.  

Ο δήμος της Γλυφάδας κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν δήμος της Αιξωνής και ήταν γνωστός για την Αιξωνική Τρίγλη [ το μπαρμπούνι]. Άλλη θεωρία είναι ότι για την ονομασία ευθύνονταν οι βλάσφημοι αρχαίοι κάτοικοι, καθώς αιξωνέομαι σημαίνει βλασφημώ και κακολογώ, ενώ αντίστοιχα αιξωνεία σημαίνει βλασφημία.

 Ο όρος «Γλυφάδα» είναι πρόσφατος και προέρχεται από τα πηγάδια της περιοχής που το νερό τους είχε το χαρακτηριστικό να είναι γλυφό.                                                         

Η περιοχή κοντά στη θάλασσα, είχε μεγάλη ζήτηση.  Τα σχέδια έγιναν  από το Γάλλο πολεοδόμο Ερνέστο Ερμβράρ που προέβλεψε  μεγάλους δρόμους, μελλοντικές υποδομές για την άνετη κατοίκηση των μελλοντικών κατοίκων.

Πλούσιοι κάτοικοι της Αθήνας αγοράζουν γη και χτίζουν τις πρώτες βίλες μόνο για παραθερισμό. Μαζί με αυτά οργανώνεται και η παραλία των Αστεριών της Γλυφάδας Κατά τον μεσοπόλεμο η Γλυφάδα ως οικισμός υπαγόταν στην κοινότητα Μπραχαμίου. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή εγκαθίστανται στην περιοχή οικογένειες Μικρασιατών και από αυτούς  διαμορφώνονται και οι πρώτοι συνοικισμοί.

Τα χρόνια της δεκαετίας του 1930 ξεκίνησε ο ρυμοτομικός σχεδιασμός της περιοχής της Άνω Γλυφάδας με πρωτοβουλία του εκδότη Κωνσταντίνου Αθανάτου.

Στην  Γερμανική κατοχή  η Γλυφάδα παρά τους λιγοστούς  κατοίκους της  βομβαρδίζεται  επανειλημμένα λόγω του αεροδρομίου του Ελληνικού.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990, στο γειτονικό Ελληνικό υπήρχε μεγάλη βάση της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό  ήταν και ο καταλύτης που διαμόρφωσε την Γλυφάδα σε όλα τα επίπεδα, από την κουζίνα μέχρι τη διασκέδαση. Από την Γλυφάδα ξεκίνησε, μεταξύ άλλων, η μαζική κατανάλωση της κόκα κόλα στην Ελλάδα, και η διάδοση των (φαστ-φουντ).

Σταδιακά με την αύξηση της Αθήνας αυξάνονται και οι κάτοικοι της Γλυφάδας. Ταινίες γυρίζονται στις παραλίες της, οι παραθεριστές γίνονται μόνιμοι κάτοικοι, οι συγκοινωνίες με το κέντρο της Αθήνας πυκνώνουν, υψώνονται οι πρώτες πολυκατοικίες μετά το 1970. Η κάτω Γλυφάδα δομείται σε πυκνούς ρυθμούς, ακόμα και  πλούσιοι Άραβες την επισκέπτονται. Η εμπορική της αγορά γίνεται πολύ γνωστή.

Η Γλυφάδα Σήμερα

Είναι μια υπερσύγχρονη πόλη που δεν  υστερεί πουθενά,  τουναντίον υπερτερεί σε πολλούς τομείς έναντι  άλλων. Στη Γλυφάδα υπάρχουν δύο μαρίνες, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο, αθλητικά κέντρα, δέκα αθλητικοί σύλλογοι εκτός των πολλών άλλων, καθώς και διάφορα πολιτιστικά ιδρύματα και σημαντικά μνημεία όπως τα μνημεία των Γιώργου Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη. Δημιουργήθηκαν μαρίνες σκαφών και αναψυκτήρια, πλατείες  πάρκα . Από τη δεκαετία του 1960 έχει ιδρυθεί και λειτουργεί, με βάση σχέδια Βρετανών ειδικών, το Γκολφ της Γλυφάδας, σε έκταση άνω των 400 στρεμμάτων.

Αγορά Ακινήτου στη Γλυφάδα – Πλεονεκτήματα

Η αξία ενός  ακινήτου  διαμορφώνεται από την περιοχή που είναι και τις διευκολύνσεις που σου παρέχει .

Η Γλυφάδα γενικώς είναι μια περιοχή που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των διαφόρων ηλικιών  μιας οικογένειας [παιδιά, γονείς ,καθώς και τρίτη ηλικία]τόσο μεμονωμένα, όσο και σαν σύνολο.

Είναι μια από τις προνομιούχες περιοχές της Αττικής και από  τα λίγα μέρη που συνδυάζει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που την κάνουν να ξεχωρίζει ικανοποιώντας και τα πιο δύσκολα γούστα. Διαθέτει πάρκα καλά σχολεία ψυχαγωγία, γυμναστήρια, εστιατόρια, φαστ φουντ ατελείωτη θέα  προς τη θάλασσα βόλτες στα πάρκα για χαλαρό περπάτημα ή για καφέ στον  παραλιακό πεζόδρομο χωρίς κινδύνους για μεγάλους και παιδιά.

Σε κάθε δρόμο της  υπάρχουν πράγματα να δεις, να αγοράσεις, να φας, να πιεις, να ανακαλύψεις, να ξεχαστείς. Μια πόλη που χαίρεσαι να ζεις, είτε το πρωί  απολαμβάνοντας τον καφέ σου είτε το βράδυ το ποτό σου. Φαγητό για όλες τις προτιμήσεις. Ακόμα και αν δεν θέλεις να κάνεις τίποτα από  όλα αυτά, είναι ιδανική για μια βόλτα να χαλαρώσεις. Κατατάσσεται στις πιο in περιοχές της Αττικής που ο  κοσμοπολίτικος αέρας της έχει γίνει πόλος έλξης που προσελκύει διάσημους ανθρώπους από αθλητές μέχρι ξένους επιχειρηματίες πολιτικούς διπλωμάτες δημιουργώντας  μια  πολυεθνική κοινότητα. Μια πόλη που σφύζει από ζωή με εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και ατελείωτους δρόμους καταστημάτων, όμορφες πλατείες, πάρκα και σαν επιστέγασμα όλων αυτών η ανακαίνιση των παλαιών μονοκατοικιών και η μετατροπή τους σε καταστήματα, δίνει την τελική πινελιά που της προσθέτει αίγλη και την κάνει να ξεχωρίζει για το μοναδικό της στυλ.

Η βραδινή Γλυφάδα έχει φώτα, λάμψη,  Και βέβαια άνεση  για βόλτες  με τη θάλασσα και τον ανοιχτό ορίζοντα να προσφέρουν μια όαση σε απόσταση αναπνοής από το αθηναϊκό κέντρο.

Έχεις στα πόδια σου κυριολεκτικά ότι επιθυμήσεις. Ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς γιατί είναι ιδανική πόλη για όλους.

Η κάποτε κατάφυτη Γλυφάδα  που στην πάροδο των δεκαετιών κατόρθωσε να κρατήσει  αρκετό από το πράσινο της, σε συνδυασμό  με τις όμορφες πλατείες και τα πάρκα της, προσθέτει στα ήδη υπάρχοντα ατού της ένα ακόμα.

Η αγορά ακινήτου στη Γλυφάδα αποτελεί μια άριστη επενδυτική επιλογή

Η Αγορά Ακινήτου στη Γλυφάδα είναι Καλή Επένδυση

Επενδύοντας σε ένα ακίνητο στην Γλυφάδα όχι μόνο διατηρείς το κεφάλαιο που επένδυσες αλλά το αυξάνεις σημαντικά. Τα οφέλη είναι πολλαπλά για όποιον λόγο κάνεις αυτήν την επένδυση γιατί σου δίνεται το προνόμιο να ζεις σε μια περιοχή που νομίζεις ότι κάνεις διακοπές όλο τον χρόνο.

Δεν είναι τυχαίο που προσελκύει αγοραστικό κοινό από ξένες χώρες. Οι ξένοι επενδυτές  χρησιμοποιούν  τα προνόμια των επενδυτικών προγραμμάτων που τους παρέχει η χορήγηση άδειας διαμονής  με την προϋπόθεση να αγοράσουν  ακίνητα ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ. Είτε επιλέξουν, να μην χρησιμοποιήσουν  το ακίνητο τους οι ίδιοι σαν τόπο διαμονής, αλλά να το μισθώσουν με την μέθοδο Airbnb θα πρέπει να επιλέξουν περιοχή που θα τους προσφέρει πληθώρα παροχών ώστε να προσελκύσουν  τους μελλοντικούς ενοικιαστές τους. Εκείνη ακριβώς είναι η στιγμή που η  περιοχή της Γλυφάδας κάνει το όνειρο κάθε επενδυτή πραγματικότητα.

Η ανθεκτικότητα που έδειξαν οι αγορές στις περιόδους κρίσεις δείχνουν την αξία των ακινήτων της περιοχής. Η μικρή κάμψη της διετίας μεταξύ 2015 με 2017 έδωσε την θέση  της στην γρήγορη ανάκαμψη καθώς ανανεώνεται συνεχώς προχωρώντας σταθερά την ανοδική της πορεία.

Ανάλογα την προτίμηση σας, όποια γειτονιά της κι αν επιλέξετε, η αγορά σπιτιού στην Γλυφάδα είναι σίγουρο, ότι αποτελεί μια κίνηση που συνδυάζει την επένδυση και την ποιότητα ζωής.