Προκλήσεις στο Επάγγελμα του Μεσίτη

Το Επάγγελμα του Μεσίτη Αινήτων

Σκέφτεστε λοιπόν να γίνετε μεσίτης ακινήτων; Είναι μια εξαιρετική επιλογή! Το να περνάς το χρόνο σου βοηθώντας τους ανθρώπους να βρουν τα σπίτια των ονείρων τους μπορεί να είναι ικανοποιητικό. Και η απόκτηση των προμηθειών που προέρχονται από την πώληση ακριβών ακινήτων, η διενέργεια περίπλοκων διαπραγματεύσεων για την προώθηση των πωλήσεων και η θετική επιρροή που ασκείτε στην ζωή των πελατών σας.. Όλα αυτά προσθέτουν τη γοητεία τους στο επάγγελμα του μεσίτη ακινήτων.

Δεν είναι όλα λαμπερά στο επάγγελμα του μεσίτη

Αλλά δεν είναι όλα τα καθήκοντα που θα κληθείτε να κάνετε γοητευτικά και όμορφα. Οι μεσίτες πρέπει να κάνουν πολλή δουλειά και αρκετά πράγματα πριν φτάσουν στα πιο ελκυστικά μέρη της εργασίας. Μερικά από αυτά είναι:

  • Διαχείριση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και χρηματοδότησης
  • Μεσιτικές προσφορές αξίας εκατοντάδων χιλιάδων, ή ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ
  • Διαπραγμάτευση λεπτομερειών στα συμβόλαια και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
  • Συντονισμό περίπλοκων διαπραγματεύσεων μεταξύ αγοραστών και πωλητών
  • Ανάλυση τοπικών και περιφερειακών στεγαστικών αγορών για να βοηθήσουν τους πελάτες να κατανοήσουν τις επενδύσεις τους
  • Συμμετοχή σε δραστηριότητες marketing και προώθησης για να δημιουργήσετε ενδιαφέρον γύρω το μεσιτικό γραφείο σας

Οι μεσίτες έχουν ένα πολυσχιδή ρόλο, αναλαμβάνοντας ευθύνες που απαιτούν ένα σπάνιο μείγμα δεξιοτήτων πωλήσεων, marketing, οικοδόμησης σχέσεων, οικονομικής διαχείρισης, επενδύσεων και διαχείρισης διαδικασιών. Χρειάζονται πολλά για να είναι ένας καλός μεσίτης ακινήτων, αλλά τα οφέλη είναι πραγματικά.

1. Προετοιμασία και εμπορία ακινήτων προς πώληση

Φανταστείτε ότι πουλάτε εσείς το δικό σας σπίτι. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βάλετε το σπίτι στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα να μεγιστοποιήσετε την απόδοση της επένδυσης;

Μερικές φορές, αυτό μπορεί να είναι να κάνετε μερικές βασικές επισκευές. Το Staging (όπως λέγεται) είναι η διαδικασία διακόσμησης ενός σπιτιού με νοικιασμένα έπιπλα για να παρουσιάσει τις πιθανές επιλογές τρόπου ζωής που θα μπορούσε να προσφέρει το σπίτι και να βοηθήσει τους πιθανούς αγοραστές να φανταστούν ότι ζουν εκεί.

Σε άλλες περιπτώσεις, θα μπορούσατε να είναι το σπίτι σε τόσο κακή κατάσταση που το κόστος ανακαίνισηςή επισκευής να είναι τόσο μεγάλο που δεν θα έχει νόημα να γίνει. Σε αυτήν την περίπτωση, θα θέλατε να είστε έτοιμοι να επισημάνετε την επενδυτική ευκαιρία, να δώσετε κάποιες ελκυστικές λεπτομέρειες και να κάνετε το ακίνητο να ξεχωρίζει για τυχόν πλεονεκτήματα που προσφέρει.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προετοιμάσετε ένα ακίνητο προς πώληση. Άλλα βασικά καθήκοντα είναι η έρευνα αγοράς για να βοηθήσετε τους πελάτες σας να ορίσουν τη σωστή τιμή, την προώθηση μέσω internet, ώστε οι αγοραστές σπιτιού να γνωρίζουν τη διαθεσιμότητά του και να διερευνήσουν βασικές λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία και τα χαρακτηριστικά του ακινήτου στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας.

Πέρα από όλα αυτά, θα πρέπει να σκεφτείτε τη διενέργεια open house, τη δημιουργία σχέσεων με υποψήφιους αγοραστές, τη δημιουργία καταχωρίσεων με υπηρεσίες τρίτων και παρόμοιες βασικές εργασίες.

2. Διαχείριση της πώλησης

Βρήκατε έναν αγοραστή για ένα σπίτι που αντιπροσωπεύετε. Τώρα πρέπει να γίνετε το άτομο που καθοδηγεί τον πελάτη σας στη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Πρέπει να γνωρίζετε τα σκαμπανεβάσματα στις διαθέσεις των αγοραστών, το κλείσιμο της πώλησης, τη σύνταξη του συμβολαίου και παρόμοια θέματα.

3. Εργασία γραφείου backend

Θυμάστε όταν αναφέραμε ότι αυτή η δουλειά δεν αφορά μόνο τη πώληση όμορφων σπιτιών και τις μεγάλες πωλήσεις; Οι επαγγελματίες ακινήτων περνούν πολύ από το χρόνο τους δημιουργώντας αγγελίες ακινήτων προς πώληση, προετοιμάζοντας έγγραφα και συλλέγοντας δικαιολογητικά πώλησης των ακινήτων.

Η αγορά ή η πώληση ενός σπιτιού συνοδεύεται από πολλή γραφειοκρατία. Είναι απαραίτητη για μια τόσο μεγάλη συναλλαγή που περιλαμβάνει τόσους πολλούς ενδιαφερόμενους και κάποιος πρέπει να διαχειριστεί το όλο θέμα. Αυτό κάνουν οι επαγγελματίες ακινήτων και είναι ένα καθήκον που συνοδεύεται από πολλή διοικητική εργασία. Να είστε έτοιμοι να τρέξετε σε δημόσιες υπηρεσίες για την παροχή των απαραίτητων εγγράφων.

Ανεξάρτητα πάντως από το παρασκήνιο που κρύβει το επάγγελμα του μεσίτη, δεν θα πρέπει να αποθαρρύνεστε. Είναι μια πολύ γοητευτική εργασία, με προκλήσεις, στόχους και συνεχείς κορυφές που καλείστε να κατακτήσετε.