Σκαλωσιά: Πότε είναι Απαραίτητη;

Σκαλωσιές για εργασίες σε ύψος

Είναι μια ερώτηση που είμαστε σίγουροι ότι έχει τεθεί ξανά και ξανά. Πότε θα είναι αρκετή μια μακριά σκάλα και πότε δεν θα είναι, για να κάνετε εργασίες σε ύψος; Σε ποιο σημείο στην ανακαίνιση του σπιτιού σας, ή σε αυτή τη μικρή εργασία στη στέγη, χρειάζεστε τη χρήση σκαλωσιάς αντί για μια μακριά σκάλα; Λοιπόν, παρακάτω θα προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε τις καταστάσεις στις οποίες οι σκαλωσιές είναι απαραίτητες.

Αξιολογήστε την εργασία σας

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία, θα πρέπει να αξιολογήσετε την απαιτούμενη εργασία. Είναι διαφορετικό να πείτε ποια είναι η δουλειά που πρέπει να γίνει και πολύ πιο διαφορετικό να βγείτε στο σημείο που υπάρχει η ζημιά, με περιορισμένη πρόσβαση, τυχόν εμπόδια και χωρίς ασφάλεια. Μόνο μετά από μια πλήρη αξιολόγηση μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ποιες θα είναι οι απαιτήσεις για την ασφαλή και αποτελεσματική ολοκλήρωση της εργασίας.

Σκαλωσιά για εργασία σε ύψος

Εργασία σε ύψος

Όταν μια δουλειά απαιτεί από εσάς να εργάζεστε σε ύψος, τότε πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις απαιτήσεις εργασίας και ασφάλειας και τη συνολική ασφάλεια των εργαζομένων σας και τυχόν παρευρισκομένων. Ο νόμος οποιαδήποτε εργασία γίνεται πάνω από το 1 μέτρο τη θεωρεί εργασία σε ύψος και ορίζει συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

Για παράδειγμα, έχετε αποφασίσει να κάνετε ελαιοχρωματισμούς στο σπίτι σας, μόνοι σας ή μέσω κάποιου εργάτη. Ίσως σκέφτεστε ότι για μια τέτοια μικρή δουλειά μάλλον θα αρκούσε μια σκάλα. Σίγουρα θα πρέπει να την μετακινείτε αρκετά συχνά. Από την άλλη πλευρά, εάν αυτή η εργασία απαιτούσε περισσότερους ανθρώπους θα μπορούσε να θεωρηθεί μια σκάλα ασφαλής;  Η χρήση μιας σκαλωσιάς προδιαγραφών καθιστά λιγότερο το ρίσκο οποιονδήποτε και αν είναι το ύψος που θέλετε να εργαστείτε.

Ο τύπος και η διάρκεια μιας εργασίας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αν έχετε να κάνετε μια μικρή δουλειά (όπως ένα μερεμέτι) που δεν θα πάρει πολύ χρόνο και δεν είναι σε πολύ μεγάλο ύψος, μπορεί να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε μια ανθεκτική σκάλα. Αλλά αν θα χρειαστούν περισσότερες ημέρες για να ολοκληρωθεί, έχει μεγάλο ύψος ή μεγάλη επιφάνεια για να επιδιορθωθεί, τότε μια σταθερή σκαλωσιά μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Ένας ευκολότερος τρόπος για να καταλάβετε αν είναι ασφαλές να δουλέψετε χωρίς σκαλωσιές είναι ανεβαίνετε και να κατεβαίνετε μια σκάλα πολλές φορές για να πιάσετε εργαλεία. Ή θα ήταν πιο γρήγορο, πιο εύκολο και ασφαλέστερο να έχετε μια σκαλωσιά στο ύψος που τη χρειάζεστε, ώστε να την ανεβείτε μόνο μία φορά;

Εργατικό δυναμικό

Δεν έχουν όλοι το ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης και την ικανότητα να δουλέψουν πάνω σε μια σκάλα. Ούτε όλοι αισθανόμαστε ασφάλεια με τον ίδιο τρόπο. Εάν χρειάζεστε περισσότερα από ένα άτομα να βρίσκονται σε ύψος ταυτόχρονα, συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση σκαλωσιάς.

σκαλωσιές

Ποιες εργασίες συνήθως απαιτούν σκαλωσιά;

Οποιαδήποτε δουλειά που απαιτεί να εργαστείτε σε ύψος, θα είναι πιο εύκολη με την σκαλωσιά. Δεν χρειάζεται να επενδύσετε αγοράζοντας τον εξοπλισμό. Μπορεί απλά να χρειαστεί να νοικιάσετε μια σκαλωσιά για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Εργασίες όπως:

  • Ελαιοχρωματισμοί και αποκατάσταση ζημιών
  • Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης
  • Υδραυλικές Εργασίες (αλλαγές υδροροών, αποχετεύσεων, κτλ)
  • Τοποθέτηση σωλήνων φυσικού αερίου
  • Αντικατάσταση καμινάδας

Τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων Όλα αυτές θα είναι ασφαλέστερες με τη χρήση σκαλωσιάς. Με μια αξιόπιστη εταιρεία ενοικίασης σκαλωσιών, μπορείτε να σκαλωσιά σε καλή τιμή για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα