Νότια Προάστια: Δύσκολη η Εύρεση Παλαιών Σπιτιών για Ενοικίαση

ενοικίαση σπιτιού στα νότια προάστια

Δυσεύρετα είναι τα ακίνητα για ενοικίαση κάτω των 15 ετών προς ενοικίαση στα νότια προάστια της Αθήνας, ενώ για κατοικίες άνω τω 15 ετών, και μάλιστα ανακαινισμένες, υπάρχει μια σχετικά ικανοποιητική διαθεσιμότητα. Για κατοικίες ηλικίας έως 15 ετών, οι ζητούμενες τιμές προς μίσθωση, από 70 έως 95τμ, 1ου έως 2ου ορόφου, φτάνουν εως τα 17-21 ευρώ/τ.μ. τον μήνα σε Γλυφάδα ή Ελληνικό, στα 15 ευρώ/τ.μ. στη Βούλα και έως 10-12 ευρώ/τ.μ. τον μήνα σε περιοχές όπως Νέα Σμύρνη Π. Φάληρο, Αργυρούπολη, Άλιμο. Για κατοικίες άνω των 15 ετών, οι ζητούμενες τιμές φτάνουν έως τα 27 ευρώ/τ.μ. τον μήνα στο Καβούρι, στα 13-15 ευρώ/τ.μ σε Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα.

Αυτά προκύπτουν από σχετική ανάλυση του κ. Θεμιστοκλή Μπάκα, Προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, *οι ζητούμενες τιμές αφορούν τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα από 70τμ έως 95τμ από 1ου έως 2ου ορόφου.

Η χαρτογράφηση στα Νότια Προάστια:

Άγιος Δημήτριος : Τα διαθέσιμα ακίνητα είναι ελάχιστα, μεγάλο μέρος των ακινήτων άνω των 15 ετών είναι ανακαινισμένα.

Αργυρούπολη : Ελάχιστα ακίνητα έως 15 ετών, ικανοποιητική διαθεσιμότητα για ακίνητα άνω των 15 ετών

Βούλα: Ακίνητα κυρίως ανακαινισμένα, υψηλών προδιαγραφών όπου στις ανώτερες τιμές βρίσκονται σε συγκρότημα με κοινόχρηστη πισίνα.

Βουλιαγμένη: Οι ανώτερες τιμές καταγράφονται κυρίως σε ακίνητα με θέα ή/και πλησίον της θάλασσα.

Καβούρι: Ακίνητα κυρίως πλησίον της θάλασσας.

Γλυφάδα Άνω: Τα διαθέσιμα ακίνητα για ενοικίαση είναι κυρίως διαμερίσματα κατασκευής μετά το 2000. Τι ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και όσοι θέλουν να προβούν σε αγορά σπιτιού στη Γλυφάδα.

Νέα Σμύρνη : Ο αριθμός των διαθέσιμων διαμερισμάτων άνω των 15 ετών είναι ικανοποιητικός, σε αντίθεση με τα διαμερίσματα έως 15 ετών που η διαθεσιμότητα είναι πάρα πολύ μικρή.

Πηγή: insider.gr