Η Λύση για τους Ιδιοκτήτες που Ζουν στην Περιφέρεια αλλά Έχουν Σπίτι στην Αθήνα

Η πλέον ορθή επιλογή για τον ιδιοκτήτη που βρίσκεται μακριά από το ακίνητό του στην Αθήνα είναι να βρει έναν ικανό και υπεύθυνο μεσίτη ακινήτων. Έναν επαγγελματία του χώρου δηλαδή που θα είναι τα μάτια και τα αυτιά σας. Ένας καλός μεσίτης ακινήτων θα είναι σε θέση να βρει τους κατάλληλους ενοικιαστές καθώς έχει την ικανότητα να ελέγξει τους υποψήφιους πιο διεξοδικά από ό,τι θα μπορούσατε εσείς ως ιδιοκτήτης μέσα από το Διαδίκτυο ή το τηλέφωνο. Ακόμη, μια τέτοια κίνηση θα σας γλίτωνε από άσκοπα ταξίδια για ανθρώπους που σας ενέπνευσαν την εμπιστοσύνη τηλεφωνικά, αλλά τελικά μπήκατε χωρίς λόγο σε κόπο και έξοδα ώστε να τους συναντήσετε.

Και αυτό είναι το καλύτερο σενάριο. Γιατί το χειρότερο είναι να παραδώσετε τα κλειδιά σε μη κατάλληλα άτομα τα οποία μπορεί να σας δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα και έξοδα: από το να μη καταβάλουν τα ενοίκια μέχρι να κάνουν ζημιές.

Ο μεσίτης ακινήτων ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά πώς να ξεχωρίσει τους κατάλληλους ενοικιαστές, και όχι μόνο λόγω εμπειρίας. Ένας υπεύθυνος επαγγελματίας διατηρεί εξάλλου μία ενημερωμένη λίστα από υποψήφιους ένοικους τους οποίους έχει αξιολογήσει και εγκρίνει ως κατάλληλους.  

Ακόμη και μετά την εύρεση του ενοικιαστή, ο μεσίτης ακινήτων θα χρησιμεύσει ουσιαστικά ως ενδιάμεσος μεταξύ του μισθωτή και του ιδιοκτήτη, και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα έκανε ο σπιτονοικοκύρης εάν βρισκόταν ο ίδιος στην Αθήνα. Στην πραγματικότητα, ο μεσίτης/σύμβουλος ακινήτων θα κάνει πολύ περισσότερα αφού ακόμη και αν δεν ζούσατε σε απόσταση ένας μεσίτης ακινήτων θα ήταν πάλι χρήσιμος για σας συμβουλεύει τόσο πρακτικά όσο και νομικά προκειμένου να αποφύγετε τις παγίδες που κρύβουν πολλές μισθώσεις κατοικιών.

Ο μεσίτης ακινήτων θα είναι επίσης πάντα σε θέση να χειριστεί προβλήματα που προκύπτουν, όπως επισκευές έκτακτης ανάγκης, κλειδώματα ή θέματα που αφορούν τη μίσθωση. Εν ολίγοις, η συνεργασία με ένα καλό μεσιτικό γραφείο και έναν υπεύθυνο μεσίτη μπορούν να σώσουν τον ιδιοκτήτη από μεγάλη ταλαιπωρία αλλά κυρίως σπατάλη χρόνου και χρημάτων.