Μάργκαρετ Θάτσερ: Το Dress Code ως Εργαλείο Πολιτικής

Το κίνημα του Suffragette από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα έκανε την πατριαρχική κυριαρχία στην πολιτική να αμφισβητείται, καθώς οι γυναίκες διαδήλωσαν ενεργά για ισότητα. Οι ακτιβίστριες (οι επονομαζόμενες και σουφραζέτες) αγωνίζονταν για το δικαίωμά τους να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές. Εν αγνοία τους όμως ανοιγόταν ο δρόμος για την ανάληψη της κρατικής ηγεσίας από γυναίκες στο μέλλον. Σημαντικοί διορισμοί γυναικών ως αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων ακολούθησαν τη δεκαετία του 1960 με την Κεϋλάνη, την Ινδία και το Ισραήλ, να επιλέγουν για πολιτικούς ηγέτες τους  γυναίκες.

Μάργκαρετ Θάτσερ & Dress Code

Το 1979, το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε το παράδειγμα και εξέλεξε την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό. Η Μάργκαρετ Θάτσερ έφερε στην πολιτική μεγάλες αλλαγές και αυστηρή πειθαρχία. Η μη συμβιβαστική στάση της έκανε τους αναλυτές να την χαρακτηρίζουν «Σιδηρά Κυρία».  Η πολιτική ηγεμονία της και του Συντηρητικού κόμματος κράτησε για πολλά χρόνια και δεν αμφισβητήθηκε ουσιαστικά αυτό το διάστημα.

Πάντα χαρακτηριζόταν από το προσωπικό dress code. Σε αυτό περιλαμβάνονταν ταγέρ με φούστα, φορέματα και ανάλογες τσάντες . Επίσης επέλεγε πάντα κολιέ με μαργαριτάρια, δαχτυλίδια με μαργαριτάρια,  μαργαριταρένια σκουλαρίκια και μια σειρά από καρφίτσες.

Η ανώτερη επιμελήτρια μόδας Claire Wilcox σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε δήλωσε ότι «η βαρόνη Θάτσερ  χρησιμοποίησε την ντουλάπα της ως στρατηγικό εργαλείο για να σχεδιάσει την εξουσία και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη».

Στον 21ο αιώνα, οι γυναίκες κατακτούν όλο και ποιο συχνά το ανώτατο κρατικό αξίωμα σε όλο τον κόσμο. Η Δανία, η Ουκρανία, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Αυστραλία και η Τζαμάικα είχαν ή έχουν όλες γυναίκες ως πολιτικούς ηγέτες. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σήμερα ως Πρωθυπουργό την Τερέζα Μέι ενώ στις ΗΠΑ η Χίλαρι Κλίντον έφτασε κοντά στο να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος.

Οποιοδήποτε και αν είναι το επάγγελμά τους, οι γυναίκες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό dress code. Σε αυτό είναι χρήσιμο να συμπεριλάβουν μερικές λεπτές πινελιές που εξαντλούν την πολυπλοκότητα. Προσαρμόστε στα σακάκια σας μια κομψή καρφίτσα με μαργαριτάρι. Στολίστε το λαιμό ή το χέρι σας με κάτι απλό και συγχρόνως τόσο κομψό: ένα κολιέ ή ένα δαχτυλίδι με μαργαριτάρια.

Επιλέξτε σήμερα αυτό που σας ταιριάζει ανάμεσα από την μεγάλη συλλογή κοσμημάτων με μαργαριτάρια (δαχτυλίδια με μαργαριτάρια, κολιέ και σκουλαρίκια) του Pearls Center. Αν πάλι θέλετε κάτι ποιο μοναδικό μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας κόσμημα σύμφωνα με τα προσωπικά σας θέλω.