3 Tips για Επιτυχία στην Εστίαση

 

 

Μια επιχείρηση εστίασης για να μπορέσει  να ξεχωρίσει και να παραμένει στην πρώτη επιλογή των πελατών της, χρειάζεται να επενδύσει στην ποιότητα. Αυτός είναι ο βασικός τρόπος για  να τους δείχνει σεβασμό και να δίνει έμπνευση μέσα από τις την εμπειρία που προσφέρει.

Η επιτυχία έχει τρία πολύ χρήσιμα «μυστικά»:

#1. Καλή εξυπηρέτηση.

Η καλή εξυπηρέτηση είναι ένας βασικό θεμέλιο της επιτυχίας σας. Το χαμόγελο σας καθορίζει την επιτυχία σας. Η ευγένεια, η ευδιάθετη ή χαρούμενη συμπεριφορά του προσωπικού προς τους πελάτες, η γνώση και η εφαρμογή των καλών τρόπων του σερβιρίσματος, η ταχύτητα της εξυπηρέτησης και η επιτυχή επίλυση τυχόν προβλημάτων, δείχνουν πόσο τους υπολογίζετε.

Επίσης τα τελευταία χρόνια στα κριτήρια για την καλή εξυπηρέτηση είναι η παροχή Wi-Fi, οι online υπηρεσίες και πληρωμές, και η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων παραγγελιοληψίας .

#2. Ποιοτικά προϊόντα.

Η επιτυχία της κάθε επιχείρησης κρίνεται κάθε φορά από τα προϊόντα της. Η ποιότητα τους είναι απαραίτητο να είναι υψηλή και να συναντούν τα αυστηρότερα κριτήρια. Οι προσδοκίες των πελατών, είναι πάντοτε μεγάλες και θέλουν να ξοδεύουν τα χρήματα και το χρόνο τους σε προϊόντα που αξίζουν το κάθε σέντ.

Η ποιότητα δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα των πρώτων υλών. Επεκτείνεται ακόμα και στη συσκευασία. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε το εξής: η συσκευασία είναι ο πρώτος και καλύτερος πωλητής σας. Η πρώτη επαφή του πελάτη με το προϊόν σας είναι η συσκευασία του. Πχ ο πελάτης πρώτα πιάνει στο χέρι του το χάρτινο ποτήρι καφέ και έπειτα πίνει τον καφέ του. Αν αυτό είναι κακής ποιότητας και καίει, ξεκινά αρνητικά την εμπειρία του από το προϊόν σας.

Για αυτό η επιχείρηση εστίασης θα πρέπει να προμηθεύεται εξαιρετικές πρώτες ύλες,συστατικά αλλά και συσκευασίες. Ο σωστός συνδυασμός ποιότητας και τιμής, θα ευχαριστήσει τους πελάτες οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να γίνουν μόνιμοι θαμώνες και να συστήσουν το χώρο σας και στους φίλους τους.

#3. Ευχάριστος χώρος.

Σίγουρα η διακόσμηση και η ατμόσφαιρα του χώρου είναι πιο πολύ υποκειμενική υπόθεση. Όμως το να είναι ο χώρος ευχάριστος για τον πελάτη μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Για να είναι ένας χώρος εστίασης ευχάριστος, χρειάζεται καταρχήν να είναι περιποιημένος και καθαρός. Επίσης, θα πρέπει να «προσκαλεί» τους πελάτες να εισέλθουν, αλλά και να μείνουν για αρκετή ώρα, χωρίς να ενοχλούνται από κάτι.

Μερικές ακόμα λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε είναι η σωστή διάταξη των τραπεζιών, η ωραία μουσική και η μέτρια έντασή της, ο κατάλληλος φωτισμός και η σωστή θερμοκρασία. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το πορτραίτο ενός ευχάριστου χώρου. Επίσης προσέξτε τη διακόσμηση και το ύφος του μαγαζιού, τη τοποθέτηση όμορφων και πρωτότυπων αντικειμένων στο χώρο και το σχεδιασμό του μενού.

Σημαντικός είναι ο διαχωρισμός για καπνίζοντες και μη καπνίζοντες. Μπορεί στην Ελλάδα να μην γίνεται πιστή εφαρμογή του σχετικού νόμου, όμως είναι σίγουρα κάτι που θα εκτιμήσουν οι μη καπνίζοντες. Ακόμα οι ξένοι τουρίστες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο θέμα του καπνίσματος. Άσχετα λοιπόν με το τι μπορεί να κάνουν άλλοι, δώστε προσοχή σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Χώροι που αφήνουν όμορφο αποτύπωμα στην εμπειρία των πελατών τους προκαλεί να θέλουν να ξαναβρεθούν σύντομα στο χώρο σας. Είναι σίγουρο πως σε έναν ευχάριστο και άνετο χώρο οι πελάτες θα ικανοποιηθούν ακόμα περισσότερο από τις υπηρεσίες της επιχείρησής σας.