Τι Συμβαίνει Όταν Αγνοείτε το SEO

Μην αγνοείτε το SEO

Η συνειδητοποίηση των πλεονεκτημάτων του SEO μπορεί να πάρει χρόνο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλές επιχειρήσεις δεν το προτιμούν έναντι της πιο άμεσης διαφήμισης στη Google. Είναι όμως άγνωστο σε πολλούς ότι SEO έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη για όποια επιχείρηση θέλει να βρεθεί ψηλά στα αποτελέσματα της Google. Η αξία του παγκόσμια υπολογίζετε σε περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια.

Εάν αγνοείτε το SEO, εδώ είναι δύο τρόποι που θα μπορούσε να επηρεαστεί η επιχείρησή σας άσχημα. Ελπίζουμε πως μέχρι το τέλος του άρθρου θα ξανασκεφτείτε τη στρατηγική marketing και θα περιλάβετε πλέον και το SEO σε αυτή.

Λείπετε στους πιθανούς πελάτες

Το SEO είναι σε θέση να προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό πελατών, αφού  στις μέρες μας οι άνθρωποι βρίσκουν επιχειρήσεις μέσω γρήγορων online αναζητήσεων. Αυτοί οι πελάτες δεν κάθονται απλώς εκεί και σας περιμένουν να ανοίξετε τα μάτια σας για να δείτε τη δυναμική του SEO. Απευθύνονται στους ανταγωνιστές σας που έχουν ήδη αναγνωρίσει την αξία του SEO. Οι ανταγωνιστές σας κερδίζουν σταθερή ροή πελατών. Μάλιστα μερικοί από αυτούς τους πελάτες μπορεί να είναι αυτοί που νομίζετε ότι έχετε ήδη. Ενώ άλλοι από αυτούς είναι εξειδικευμένοι πελάτες που ίσως δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι υπάρχετε και ποτέ δεν θα έχουν την ευκαιρία να σας γνωρίσουν αν δεν αγκαλιάσετε το SEO.

Η φήμη σας τίθεται σε αμφισβήτηση

Η φήμη είναι σημαντική στην επιχείρηση και δεν θέλετε οι πιθανοί πελάτες να αμφιβάλλουν για τη φήμη σας. Όταν αγνοείτε το Search Engine Optimization, ένας κρίσιμος αριθμός δυνητικών πελατών παρατηρούν την έλλειψη της παρουσίας σας στις πρώτες σελίδες των μηχανών αναζήτησης.

Ο καθένας μπορεί να πληρώσει για διαφήμιση στο Google, αλλά κανείς δεν μπορεί να πληρώσει για να ταξινομηθεί στα οργανικά αποτελέσματα. Έτσι πολλοί χρήστες εμπιστεύονται μόνο τα οργανικά αποτελέσματα της πρώτης σελίδας. Το SEO σας βοηθά να έχετε καλύτερη κατάταξη ακόμη και αν μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν κάποιος ψάχνει μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί και ο ιστότοπος της επιχείρησής σας δεν είναι ανάμεσα σε εκείνους που εμφανίζονται στα κορυφαία αποτελέσματα, ακόμη και οι πελάτες που έχετε ήδη μπορεί να αρχίσουν να αμφισβητούν εάν είστε όντως οι καλύτεροι.