Που Μπορεί να Χρησιμοποιηθεί το Growth Hacking

 

Πριν απαντήσουμε στο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το growth hacking είναι καλό να τονίσουμε τι τελικά είναι.

To Growth Hacking είναι μια νέα επιχειρηματική κουλτούρα που έχει σαν βάση τον πειρασμό μεταξύ των καναλιών marketing, με σκοπό τον εντοπισμό των αποδοτικότερων τρόπων ανάπτυξης μιας επιχείρησης. Bοηθά την επιχείρηση να προσαρμόζεται συνέχεια στις ανάγκες και επιθυμίες των πελατών που μεταβάλλονται. Τελικά έχει την δυνατότητα να τους μετατρέπει σε μια πηγή συνεχών εσόδων, αλλά σε παθιασμένους πωλητές της.

Που χρησιμοποιείται;

ΤΟ  growth hacking μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε είδος επιχείρησης. Από εταιρίες  λογισμικού, εταιρίες b2b, μέχρι τα προϊόντα λιανικής μπορούν να ωφεληθούν από την υιοθέτηση της κουλτούρας του. Αποδείξεις μπορεί να βρει κανείς στην αλματώδη ανάπτυξη εταιριών όπως το Facebook, το Dropbox ή το AirBnb.

Το Hotmail είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα growth hacking σε δράση. Η εφαρμογή HootSuite ανέφερε ότι με το να συμπεριληφθεί απλά το κείμενο «PS Love you» μαζί με ένα σύνδεσμο προς την αρχική σελίδα τους σε όλα τα μηνύματα που αποστέλλονται με το σύστημα Hotmail, αυτό το brand ήταν σε θέση να κερδίσει 12 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε ένα χρόνο. Και όλο αυτό με ένα απλό μήνυμα. Ούτε διαφήμιση, ούτε κάτι άλλο που θα κόστιζε στην εταιρία μια περιουσία.

Το growth hacking δεν επαναπροσδιορίζει τον στόχο του marketing από μόνο του.  Αλλά σίγουρα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες προσεγγίζουν την απόκτηση επισκεπτών για το website τους και των διενέργεια των πωλήσεων.

Το Startup-Marketing.com επισημαίνει ότι η κύρια διαφορά μεταξύ του growth hacking marketing και του παραδοσιακού marketing είναι αυτή:  οι growth hackers δεν έχουν το χρόνο να εκπονήσουν ένα χρονοβόρο marketing plan. Αντ ‘αυτού, δοκιμάζουν να βρουν γρήγορα μια growth recipe που να λειτουργεί. Αυτό είναι κάτι που τα brands όλων των μεγεθών, είτε είναι στην εκκίνηση της πορείας τους είτε όχι, μπορούν να αξιοποιήσουν την επιτυχία.

Growth Hacking Marketing Agency – Γιατί το χρειάζεστε;

Βέβαια χωρίς τη ανάμειξη ενός growth hacking marketing agency, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Η επαγγελματική βοήθεια είναι απαραίτητη. Ένα έμπειρο agency μπορεί να σας καθοδηγήσει να βρείτε ευκολότερα το growth recipe σας. Αντι να σπατάλατε χρόνο και χρήμα σε αμφίβολου επιτυχίας ενέργειες, θα σας βοηθήσει να βρείτε το πως μπορείτε να βελτιώσετε τις πωλήσεις σας. Σχεδιάζοντας από την αρχή το buyer’s journey, θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τις μαύρες τρύπες των πωλήσεων σας. Δηλαδή τα σημεία που οι πελάτες αντι να προχωρούν στο επόμενο στάδιο (αγορά) φεύγουν από το website σας. Εκεί θα προτείνει τρόπους και τεχνικές για να μείνει ο πελάτης στο website και τελικά κερδίσετε το επιθυμητό: την πώληση.