Τι Είναι το Google My Business;

Πως βοηθάει το Google My Business μια τοπική επιχείρηση;

Κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης με δικό της website, ψάχνει τρόπους για να γίνετε αντιληπτός στα αποτελέσματα αναζήτησης. Σήμερα, υπάρχουν πολλές τακτικές για να ταξινομηθεί μια τοπική επιχείρηση σε καλή θέση στα οργανικά αποτελέσματα. Αλλά δεν υπάρχει η μία και μοναδική που θα λύσει το πρόβλημα. Όπως με τα περισσότερα θέματα SEO, η επιτυχία απαιτεί μια συνδυασμένη προσπάθεια. Ένα από τα κομμάτια του πάζλ που λέγεται επιτυχημένο SEO είναι το Google My Business.

 Αλλά τι ακριβώς είναι και γιατί είναι τόσο σημαντικό για την τοπικό SEO

Τι είναι το Google My Business;

Το Google My Business είναι το one-stop shop της Google για να διαχειριστεί τον τρόπο εμφάνισης και προβολής της επιχείρησής σας στη μηχανή αναζήτησης. Είναι ένα βασικό εργαλείο για να μάθετε και να προσαρμόζετε τον τρόπο εμφάνισης του ιστότοπου σας στους Χάρτες (Google Maps) και τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Σύμφωνα με την έρευνα Mozilla Top Ranking Factors Survey του 2017, το Google My Business εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος οδηγός επιτυχίας Local SEO, με τα ποιοτικά backlinks να έρχονται σε δεύτερα σε κοντινή απόσταση.

Μπορείτε να διαχειριστείτε την επαγγελματική σας καταχώριση προσθέτοντας λεπτομέρειες (διεύθυνση, τηλέφωνα, URL), ώρες λειτουργίας, φωτογραφίες και άλλα. Εκτός από αυτό, είναι δυνατό να διαχειριστείτε τις κριτικές που αφήνουν οι πελάτες σας πίσω. Όπως θα πρέπει να γνωρίζετε, οι κριτικές αποτελούν βασικό παράγοντα στις προσπάθειες για Local SEO.

Πώς λειτουργεί;

Η καταχώρηση της επιχείρησής σας είναι εύκολη. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό και να διεκδικήσετε την επιχείρησή σας. Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, θα έχετε μια πραγματική ταχυδρομική κάρτα από τη Google στη διεύθυνση που έχετε ορίσει. Αυτή η κάρτα είναι η μόνη απόδειξη ότι είστε ο κάτοχος της επιχείρησης που αναφέρεται στη διεύθυνση.

Μόλις επαληθευτεί, μπορείτε να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η καταχώρισή σας. Μπορείτε να λάβετε ακόμη και τακτικές πληροφορίες για να δείτε πόσες εμφανίσεις, κλικ και συνδρομητές που κατέγραψε η καταχώρισή σας σε μια περίοδο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποκτήσετε μια αίσθηση για το πώς η επιχείρησή σας γίνεται αντιληπτή τόσο από την Google όσο και από τους πελάτες της

Λάβετε υπόψη ότι το Google My Business δεν είναι το μόνο εργαλείο για το Local SEO. Πρέπει να δουλεύει σε συνάρτηση με τις υπόλοιπες πρακτικές SEO. Δεν θα ανεβείτε στα αποτελέσματα αν το προφίλ σας είναι ανακριβές, αλλά επίσης δεν θα φτάσετε στην κορυφή χωρίς έναν σωστά βελτιστοποιημένο website και φυσικά χωρίς τοπικό περιεχόμενο. Αυτά όλα τα πράγματα πρέπει να συμβαδίζουν.