3 Δωρεάν Τρόποι Προώθησης της Επιχείρησης Σας

Αν είστε ιδιοκτήτης μιας μικρομεσαίας επιχείρησης σίγουρα ξέρετε πως δεν είναι εύκολο να ανταγωνιστείτε επί ίσοις όροις τους μεγάλους παίκτες της αγοράς. Ειδικά στον τομέα του marketing η ύπαρξη ενός μεγάλου μπάτζετ δίνει επιλογές και ευελιξία σε αυτόν που το διαθέτει. Αλλά δεν κινούνται τα πάντα με βάση το χρήμα. Ευτυχώς όμως για εσάς, το digital marketing διαθέτει και πρακτικές που είναι εξίσου αποτελεσματικές με ελάχιστο ή καθόλου κόστος. Σε αυτό το post αναλυθούν 3 δωρεάν τρόποι προώθησης επιχείρησης που αξίζουν την προσοχή σας.

Email marketing

Το email marketing μπορεί να εφαρμοστεί από κάθε είδους επιχείρηση και είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προώθησης. Έρευνες έχουν δείξει ότι έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ROI στο marketing. Βοηθά στην αύξηση των πωλήσεων, στην αύξηση της επισκεψιμότητας του website σας,  στο brand awareness και στην αφοσίωση των πελατών (brand loyalty). Ακόμα και αν τα social media αποσπούν την προσοχή των marketers σήμερα, το σαφώς ποιο παραδοσιακό σαν μέθοδος email marketing μπορεί να γίνει ο x-factor της στρατηγικής σας.

Βασικό βήμα για να πετύχετε είναι μία βάση δεδομένων, που δημιουργείτε συλλέγοντας emails πελατών ή εν δυνάμει πελατών. Ίσως έχετε ακούσει ότι υπάρχει η δυνατότητα αγοράς μιας λίστας με emails, αλλά θα σας λέγαμε να μην κάνετε κάτι τέτοιο. Συχνά δεν είναι νόμιμο και σίγουρα καθόλου αποτελεσματικό.

Αφού δημιουργήσετε μια καλή database, μην επιλέξετε να αρχίσετε αμέσως να βομβαρδίζετε τους παραλήπτες με διαφημιστικά emails. Δεν αξίζει να χάσετε τις εντυπώσεις μόνο και μόνο για να προωθήσετε τα προϊόντα σας. Εστιάστε καλύτερα σε μία στρατηγική που παρέχει χρήσιμο περιεχόμενο στους παραλήπτες σας. Κατόπιν χτίστε μια σχέση ειλικρίνειας μαζί τους και έπειτα προωθήστε τα προϊόντα σας.

Δημιουργήστε ένα blog

Το μάρκετινγκ περιεχόμενου είναι η τελευταία λέξη της μόδας στο digital marketing. Η δημιουργία blog είναι η πρώτη κίνηση για να πετύχετε σε αυτό.

Πώς πρέπει να λειτουργεί; Στο business blog σας θα ήταν χρήσιμο να δημοσιεύετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που σχετίζεται με την δραστηριότητα σας και προσθέτει αξία στην επιχείρησή σας. Μόνο που το περιεχόμενο αυτό πρέπει να είναι πρωτότυπο και όχι προϊόν φτηνής αντιγραφής. Να έχει χρηστικότητα για τον αναγνώστη. Να παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες.

Μέσω του περιεχομένου μπορείτε να ελκύσετε την προσοχή των πελατών, των media και άλλων εταιρειών. Αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο brand awareness και τελικά σε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και πωλήσεις.

Όμως ένα blog με ποιοτικό περιεχόμενο, πετυχαίνει και κάτι ακόμα. Θα κερδίσει το ενδιαφέρον της Google. Το όφελος σε αυτή την περίπτωση θα είναι η αύξηση του κύρους της εταιρείας σας, αλλά και η πολυπόθητη πρώτη σελίδα στη Google.

Συμπερασματικά, η δημιουργία blog αποτελεί μία μακροπρόθεσμη στρατηγική, προώθησης της επιχείρησης σας που αξίζει να επενδύσετε. Δεν θα σας φέρει αποτέλεσμα σε μία μέρα, αλλά όποιος επιχειρηματίας την επιλέγει κερδίζει σε βάθος χρόνου.

Προώθηση της επιχείρησης με SEO

To Search Engine Optimization είναι μια σειρά από πρακτικές που στόχο έχουν να βελτιώσουν τη θέση του website σας στα οργανικά (δηλαδή τα μη πληρωμένα) αποτελέσματα της Google ή σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Το SEO είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στο digital marketing προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε όσους πετύχουν.

H εμφάνιση του website σας στην πρώτη σελίδα της Google σημαίνει ταυτόχρονα υψηλότερη επισκεψιμότητα, λιγότερη ή καθόλου ανάγκη για πληρωμένη διαφήμιση και αύξηση της αξιοπιστίας σας. Δεν αξίζει να πετύχετε για αυτούς τους λόγους; Ασφαλώς ναι!

Μερικές πρακτικές του SEO είναι η δημιουργία και διανομή περιεχομένου, το mobile-friendly desinge, η  επεξεργασία του HTML κώδικα, η δημιουργία πολλών και ποιοτικών backlinks, η βελτίωση της ταχύτητας του website. Πολλά από αυτά μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας, ενώ σε κάποια άλλα ίσως χρειαστείτε την βοήθεια μας εταιρείας SEO.

Γενικά μιλώντας είναι καλό να έχετε υπόψη σας ότι το SEO είναι μια δύσκολη αλλά απαραίτητη στρατηγική προώθησης της επιχείρησης σας. Απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο και τα αποτελέσματα της αργούν να φανούν. Αν μάλιστα η επιχείρηση σας είναι καινούργια στο χώρο, θα πρέπει να είστε πολύ υπομονετικοί γιατί τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας θα αργήσουν να φανούν. Σίγουρα όμως αξίζει τον κόπο.

Δωρεάν Τρόποι Προώθησης Επιχείρησης

Είναι αλήθεια ότι οι παραπάνω δεν είναι οι μοναδικοί δωρεάν τρόποι προώθησης επιχείρησης. Υπάρχουν αρκετοί ακόμα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη διέξοδο σας στην περίπτωση που δεν έχετε budget για marketing. Αυτό που οφείλετε να κάνετε είναι να τους μελετήσετε διεξοδικά πριν αποφασίσετε ποιος ταιριάζει στην επιχειρηματική σας κουλτούρα και ποιον μπορείτε να υποστηρίξετε με τον καλύτερο τρόπο.