Έξυπνοι Τρόποι Διαφήμισης Επιχείρησης

Τα παραδοσιακά media, όπως οι εφημερίδες, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο, δείχνουν να χάνουν ολοένα και περισσότερο το παιχνίδι έναντι του intenet. Αντίστοιχα και το digital media έχει πλέον αφήσει στην άκρη την διαφήμιση στα παραδοσιακά media.Αυτό που κάνει την online διαφήμιση τόσο ελκυστική στο μικρομεσαίο επιχειρηματία είναι το ότι απευθύνεται σε ένα πολύ μεγάλο κοινό, έχει χαμηλό κόστος και έχει ελεγχόμενα αποτελέσματα. Με άλλα λόγια προσφέρει υψηλό όφελος με αναλογικά μικρό κόστος. Στο digital marketing υπάρχει δύο μεγάλοι κλάδοι διαφήμισης, η πληρωμένη (άμεση) και η έμμεση (δωρεάν) διαφήμιση. Οι έξυπνοι τρόποι διαφήμισης επιχείρησης που προτείνουμε προέρχονται και από τις δύο ομάδες.

Η διαφημίση στη Google κυριαρχεί στο internet όπως συμβαίνει και με την ίδια τη μηχανή αναζήτησης Όταν κάνεις μια αναζήτηση στη Google, τα πρώτα αποτελέσματα που θα εμφανιστούν (τα πρώτα 3 ή 4 το πόλυ) είναι πληρωμένες διαφημίσεις από διαφημιζόμενους που έχουν επιλέξει το Google Adwords για τη διαφήμιση τους. Μπορείς να καταλάβεις ποιες είναι αυτές από τη σχετική σήμανση κάτω από τον τίτλο τους. Η επιχείρηση που διαφημίζεται χρεώνεται ένα πολύ μικρό ποσό κάθε φορά που ο χρήστης θα κάνει κλικ στη διαφήμισή της. Χάρη στον αλγόριθμο της Google και την προεπιλογή των λέξεων κλειδιά από τους διαφημιζόμενους, εμφανίζονται μόνο διαφημίσεις που έχουν σχέση με την αναζήτηση του χρήστη.

VIDEO MARKETING

Το video marketing ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους διαφήμισης στο internet! Το YouTube δίνει στον απλό κόσμο την ίδια επικοινωνιακή δύναμη αφού είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης. Για πολλούς θεωρείται ο διάδοχος της τηλεόρασης στο άμεσο, πράγμα που όπως είναι φυσικό, είναι μία επανάσταση για το marketing! Το Youtube έχει εκατομμύρια χρήστες. Αυτούς μπορείς να προσεγγίσεις αν θέλεις να διαφημίσεις την επιχείρηση σου με πολύ πολύ χαμηλό κόστος. Το Youtube και το video marketing γενικότερα, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της επιχείρησης σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ FACEBOOK

Ανάλογο αλγόριθμο με τη Google χρησιμοποιεί για να προβάλλει διαφημίσεις στους δισεκατομμύρια χρήστες του και το Facebook, το νούμερο ένα social media. Η διαφήμιση Facebook εμφανίζεται στο feed του χρήστη αλλά και στη δεξιά στήλη των σελίδων Facebook. Ο διαφημιζόμενος μπορεί  να κάνει καλύτερη στόχευση  των διαφημίσεων του. Έχει να επιλέξει ανάμεσα από στοιχεία όπως το φύλο, η ηλικία, η περιοχή κ.α των χρηστών.

Οι έξυπνοι τρόποι διαφήμισης σαν την διαφήμιση Facebook έχουν μικρό κόστος για τα αποτελέσματα που παράγουν. Στη συνέχεια θα δούμε έξυπνους τρόπους διαφήμισης που δεν απαιτούν την πληρωμή χρημάτων. Βασίζονται περισσότερο στο χρόνο σου.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ

Το κλειδί τις επιτυχίας του marketing σήμερα είναι να μπορείς να ικανοποιήσεις την ανάγκη για πληροφορία των υποψήφιων πελατών σου. Ο τρόπος για να πετύχεις είναι να παράγεις ποιοτικό περιεχόμενο με την μορφή κειμένων, φωτογραφιών, βίντεο. Γι’ αυτό και πολλές μεγάλες εταιρίες έχουν εξειδικευμένους συνεργάτες ή συνεργασία με κάποια εταιρεία seo.

Εσύ αν δεν μπορείς να έχεις μια τέτοια συνεργασία μπορείς να προσπαθήσεις μόνο σου να παράγεις περιεχόμενο για το blog σου. Σκοπός σου θα είναι να κάνεις την ζωή των πελατών ευκολότερη αλλά και να δίνεις στη Google λόγους για να ανεβάζει την κατάταξη του website σου οργανικά της αποτελέσματα.

EMAIL MARKETING

Εξίσου έξυπνος τρόπος διαφήμισης επιχειρήσεων είναι το email marketing. Ειδικά το growth hacking marketing το λατρεύει. Το κλειδί της επιτυχία του είναι πρωταρχικά  η συλλογή πολλών email.

Το πλεονέκτημα των emails, είναι ότι μπορείς να έχεις τον απόλυτο έλεγχο του περιεχομένου σου, πράγμα που δεν συμβαίνει στα social media. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι αυτός που σου δίνει το email του ενδιαφέρεται για την επιχείρηση και τα προϊόντα σου, οπότε είναι πολύ πιθανό να τον κερδίσεις. Μπορεί λοιπόν για πολλούς το email να φαντάζει λίγο παλιομοδίτικο σε σχέση με τα social media. Στην πραγματικότητα είναι ένα από τους καλύτερους και ποιο έξυπνους τρόπους διαφήμισης επιχείρησης.