Συμβουλές που θα αυξήσουν τις πωλήσεις του e-shop σας!

Συμβουλές για αυξημένες πωλήσεις μέσω ίντερνετ

Η δημιουργία eshop, όσο όμορφο και αν είναι αυτό, δεν εγγυάται ότι θα μπορέσετε να κάνετε υψηλές πωλήσεις μέσω ίντερνετ. Χρειάζεται να κάνετε πολλά ακόμα πράγματα.

Για να μπορέσετε να αυξήσετε πολλαπλάσια τις πωλήσεις μέσω ίντερνετ του eshop σας, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικές συμβουλές. Αυτές είναι βγαλμένες μέσα από την εμπειρία μας ως εταιρία growth hacking marketing.

Άμα θα θέλατε και εσείς να μειώσετε τα λειτουργικά σας κόστη και να αυξήσετε τις πωλήσεις μέσω ίντερνετ, διαβάστε παρακάτω.

Να Έχετε Έναν Υψηλό Στόχο

Όλα ξεκινάνε με έναν υψηλό, φιλόδοξο στόχο. Ποιος μπορεί να είναι αυτός;

Ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης, οι επιχειρήσεις που έχουν επιβιώσει και καταφέρνουν να παρουσιάζουν πραγματική ανάπτυξη έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ένα σχέδιο με φιλόδοξους στόχους

Έτσι θα πρέπει να κάνετε έναν οικονομικό σχεδιασμό για την επιχείρηση σας και να θέσετε ένα στόχο για τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η βιωσιμότητα του e-shop σας, σαν να πρόκειται για μια ανεξάρτητη επιχείρηση. Έτσι αν για παράδειγμα τα πάγια έξοδα του e-shop σας είναι οι X€ το μήνα, καλό θα ήταν ως πρώτο στόχο να έχετε κέρδη από πωλήσεις Χ€ το μήνα. Όταν το πετύχετε αυτό, χρησιμοποιείστε το σαν βάση για να θέσετε νέους ποιο φιλόδοξους στόχους.

Η ύπαρξη ενός μετρήσιμου και γραπτού στόχου θα σας βοηθήσει να έχετε μια πυξίδα καθώς θα προσπαθείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις μέσω ίντερνετ. Όμως η έλλειψη ενός τέτοιου στόχου είναι το πρώτο βήμα της αποτυχίας.

Χωρίς mobile friendly e-shop δεν πάς πουθενά

Η έννοια του responsive design δεν είναι νέα. Τα τελευταία χρόνια η Google έχει αναβαθμίσει την σημασία των mobile-friendly websites. Αυτό επηρεάζει το πως σχεδιάζουμε το eshop μας και το πως λειτουργεί στις κινητές συσκευές, smartphones και tablets δηλαδή.

Το  responsive web design έχει να κάνει κυρίως με το να παίζει το site σας σε όλες τις κινητές συσκευές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να σχεδιάσετε τα πάντα ώστε να παίζουν τέλεια στα κινητά όπως το καλάθι αγορών, τα κουμπιά προσθήκη στο καλάθι, τα μενού, η ταχύτητα φόρτωσης, κτλ.

Μιμήσου τι κάνουν οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς

Το να μιμηθείς στοιχεία των μεγάλων e-shops της αγοράς είναι θεμιτό. Το να κάνεις  αντιγραφή είναι κακό.

Τι να μιμηθείς; Και πως να το κάνεις;

Δες για παράδειγμα τη δομή τους και τον τρόπο που είναι στημένα τα e-shop των κορυφαίων του ηλεκτρονικού εμπορίου. Παρατήρησε και μάθε από τον τρόπο που είναι στημένο το καλάθι αγορών τους, από το τι κάνουν στα social media, το marketing automation που χρησιμοποιούν. Ποιο ρόλο παίζει η δημιουργία blog στη στρατηγική τους;

Στη συνέχεια δες τι από αυτά θα μπορούσες να εφαρμόσεις στο δικό σου e-shop με τρόπο όμως που δεν θα μοιάζει γελοίος ή που δεν θα βλάπτει τις πωλήσεις μέσω ίντερνετ.

Κάνε εύκολη (ευκολότατη) την αγορά

Το καλάθι αγορών και το γρήγορο checkout, ειδικά στις κινητές συσκευές είναι δύο πολύ σημαντικά θέματα. Σύμφωνα με μια έρευνα πολλά e-shop χάνουν έως και το 65% του ηλεκτρονικού τζίρου τους λόγω προβλημάτων σε κάποιο από αυτά.

Η απόσταση του πελάτη από το τελικό κλικ αγοράς είναι ίσως ο βασικότερος λόγος που συχνά οι πελάτες εγκαταλείπουν το καλάθι αγορών. Όσο ποιο περίπλοκη είναι για τον πελάτη η αγορά και όσο ποιο πολλά κλικ χρειάζεται, τόσο πιο λίγες θα είναι πωλήσεις μέσω ίντερνετ που θα κάνετε.

Πωλήσεις Μέσω Ίντερνετ: Εσείς τι θα κάνετε;

Για να μπορέσετε λοιπόν να υλοποιήσετε όλα τα παραπάνω θα χρειαστείτε τους κατάλληλους συνεργάτες. Η νοοτροπία του one man show δεν αποδίδει στο ίντερνετ. Αν θέλετε να ανεβείτε στην κορυφή της αγοράς σας και να αυξήσετε εκθετικά τις πωλήσεις σας χρειάζεστε κάτι ακόμα. Πρέπει να συνεργαστείτε με μια εταιρεία growth hacking marketing που έχει εμπειρία και γνώσεις. Με την  συνεργασία του κατάλληλου growth hacking marketing agency μπορείτε να κάνετε πωλήσεις μέσω ίντερνετ πέρα από κάθε προσδοκία.