5 Απλές Συμβουλές για να Αυξήσετε τις Πωλήσεις Μέσω Internet

πωλησεισ μεσω ιντερνετ

Μήπως οι πωλήσεις μέσω internet δεν είναι το δυνατό σας σημείο; Στη συνέχεια θα σας δώσουμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε το marketing του eshop σας. Τις εφαρμόζουμε καθημερινά στην εταιρεία μας με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Γιατί λοιπόν να μην λειτουργήσουν και σε εσάς;

Βάλτε ένα συγκεκριμένο στόχο που θέλετε να πετύχετε

Διαλέξτε έναν στόχο και εστιάστε σε αυτόν. Για παράδειγμα μπορεί να θέλετε να αυξήσετε τις οργανικές επισκέψεις σας ή το ποσοστό μετατροπών σας. Όποιος και αν είναι ο στόχος σας φροντίστε να είναι ρεαλιστικός, μετρήσιμος και η επίτευξη του να παράξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Χωρίς responsive design δεν υπάρχουν πωλήσεις μέσω internet

Λάβετε υπόψη σας αυτούς που αγοράζουν από κινητά. Το ηλεκτρονικό σας κατάστημα πρέπει να μπορεί να προσαρμόζει την εμφάνιση του ανάλογα με την συσκευή που χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης. Σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει δυσκολία στο πάτημα των κουμπιών και πώς κάθε πτυχή του είναι εμφανής στο χρήστη.

Η ταχύτητα φόρτωσης συχνά κάνει τη διαφορά

Πόσο γρήγορα γίνεται η φόρτωση του site σας; Αν μπορείτε να μετρήσετε περισσότερο από το τρία, ίσως πρέπει να αλλάξετε κάτι. Έρευνες έχουν δείξει πως τα τελευταία 5 χρόνια έχει μειωθεί στο μισό ο χρόνος που είναι διατεθειμένος να περιμένει ο μέσος χρήστης. Αν το eshop σας είναι αργό, είναι δεδομένο ότι χάνεται πελάτες και πωλήσεις.

Μην αγνοείτε το SEO

Αποδεδειγμένα η καλύτερη στρατηγική για να κερδίσετε πελάτες είναι το SEO (Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης) μέσω της δημιουργίας περιεχομένου. Επενδύστε στο πολύ και ποιοτικό περιεχόμενο. Δημιουργήστε άρθρα, φωτογραφίες, video και οτιδήποτε άλλο θα βοηθήσει τον χρήστη, αλλά και τη μηχανή αναζήτησης να σας τοποθετήσει στην κορυφή των αποτελεσμάτων της.

Μην αρκείστε στο περιεχόμενο που σας δίνουν οι προμηθευτές σας. Αυτό θα το έχουν και οι άλλοι πελάτες τους που είναι ανταγωνιστές σας. Το μοναδικό περιεχόμενο είναι αυτό που θα σας ξεχωρίσει από εκείνους.

Κάντε εύκολη την αγορά

Εάν πουλάτε, σιγουρευτείτε ότι η διαδικασία αγοράς είναι εύκολη. Με άλλα λόγια, απλοποιήστε όσο μπορείτε το καλάθι των αγορών και την πληρωμή. Προσπαθήστε να ζητάτε μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες και κάντε εύκολο να μπορεί κάποιος να αγοράσει ακόμα και χωρίς να ανοίξει λογαριασμό στο site σας.