Εταιρεία SEO: Να Προσλάβω Κάποια ή Να Το Παλέψω Μόνος Μου;

Γιατί να συνεργαστώ με εταιρεία SEO

Πολλοί θεωρούν ότι το SEO για την πρώτη σελίδα Google είναι μια εύκολη υπόθεση. Πιστεύουν πως αν εφαρμόσουν τα όσα λένε διάφορους  DIY SEO οδηγούς θα μπορέσουν να κάνουν την απαραίτητη παραμετροποίηση στο website τους, ώστε το δουν σύντομα στην πρώτη σελίδα της Google.

Δυστυχώς για όσους πιστεύουν αυτό, η εμπειρία έχει δείξει ότι το SEO δεν είναι τόσο εύκολο. Ειδικά αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό (πρώτη σελίδα) και δεν αρκείσαι απλά να είσαι ερασιτέχνης (δηλαδή σε κάποια από τις μέσα σελίδες).

Η συνεργασία με μια εταιρεία SEO μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη. Αν επιλέγει η σωστή εταιρεία SEO τα οφέλη αυτά θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από το όποιο κόστος.

ΓΙΑΤΙ NA ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΜΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ SEO

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα σε κάνουν να θέλεις να συνεργαστείς με μια εταιρεία SEO. Δες μερικούς και επέλεξε ανάμεσα τους αυτόν που σε ενδιαφέρει:

  1. Κερδίζεις Χρόνο

    Το SEO δεν είναι κάτι που γίνεται γρήγορα και εύκολα, ειδικά όταν δεν έχεις εμπειρία. Απαιτεί πολύ χρόνο, δοκιμές, πολλή δουλειά κάθε μέρα και πολλή υπομονή. Επίσης η Google αλλάζει τον αλγόριθμό της αρκετές φορές μέσα στο χρόνο με αποτέλεσμα να γίνονται σημαντικές αλλαγές. Το πώς θα πρέπει να ανταπεξέρθεις σε αυτές τις αλλαγές δεν πρόκειται ποτέ να ακούσεις την ίδια την εταιρεία να στο λέει. Πόσο χρόνο μπορείς να δεσμεύσεις από το καθημερινό σου πρόγραμμα για να κάνεις ότι χρειάζεται το SEO του website σου; Πόσο χρόνο έχεις διαθέσιμο για να παρακολουθείς σε καθημερινή βάση τις αλλαγές που κάνει η Google; Με την πρόσληψη μιας εταιρείας SEO όλα αυτά τα κάνουν εκείνοι για λογαριασμό σου.

  2. Έχει γνώση και εμπειρία.

    Είναι σημαντικό να μαθαίνεις από τα λάθη σου, αλλά είναι ακόμα καλύτερο και αποδοτικό να μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων. Εκμεταλλεύσου ότι η εταιρεία SEO έκανε τα «παιδικά λάθη» της, δηλαδή έμαθε από τα λάθη της, σε κάποιο άλλο website και τώρα έρχεται να σου προσφέρει τις υπηρεσίες της έτοιμη και έμπειρη.

  3. Αποφεύγεις λάθη που κοστίζουν.

    Σε συνέχεια του προηγούμενου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφύγεις λάθη που θα σε βάλουν στο στόχαστρο της Google. Στα άρθρα τους οι DIY οδηγοί και ebook SEO δύσκολα θα σου πουν τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις. Τα λάθη όμως στο SEO κοστίζουν! Το κόστος που θα καταβάλλεις θα είναι σε χρήμα και κυρίως στην θέση σου απέναντι στην Google. Είναι πολύ εύκολο να δεις το website σου να χάνει θέσεις και να βυθίζεται στα αζήτητα της Google.

Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα πολλά  -λιγότερο ή περισσότερο ουσιώδη- επιχειρήματα για να πεισθείς για την χρησιμότητα μιας εταιρείας SEO.  Αντί επιλόγου θα θέλαμε να αναφέρουμε την συμβουλή του Ισοκράτη: «Δαπανώμενος εφ’ α μη δει, ολίγος έση εφ’ α δει». (Ξοδεύοντας τον εαυτό σου σ’ αυτά που δεν χρειάζεται, δεν φτάνεις γι’ αυτά που πρέπει)

https://www.youtube.com/shorts/vbnCa6pqHkw?t=5&feature=share