Δωρεάν Διαφήμιση στο Internet -Πώς;

Αν ρωτήσετε οποιονδήποτε επιχειρηματία που ξεκίνησε από το μηδέν, ποια ήταν η πιο δύσκολη πτυχή του ξεκινήματός του, θα αναφέρει πιθανώς την πρόκληση να βρει και να διατηρήσει τους πελάτες του. Ναι, το marketing μιας νέας επιχείρησης ή ενός προϊόντος μπορεί να είναι μια χρονοβόρα, δαπανηρή προσπάθεια – κάτι δεν μπορούν ν’ αντέξουν όλοι επιχειρηματίες. Υπάρχει λοιπόν δωρεάν διαφήμιση στο internet;

Οι μικρές και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν έχουν πάντα την πολυτέλεια να αναθέτουν σε επαγγελματίες το marketing. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πρακτικές διαφήμισης στο internet που είναι διαθέσιμες και δεν απαιτούν δαπάνη πολύτιμων πόρων. Μάλιστα αυτές οι πρακτικές είναι εύκολες και μπορούν να σας δώσουν τη δυνατότητα να κερδίσετε την προσοχή των πελατών σας. Με την κατάλληλη χρήση σίγουρα μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις μέσω ίντερνετ που κάνετε.

Έχοντας βοηθήσει στο στήσιμο και την ανάπτυξη πολλών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω του growth hacking marketing, έχω μάθει μερικά χρήσιμα μυστικά σχετικά με τη δωρεάν διαφήμιση της επιχείρησής που θα ήθελα να μοιραστώ.

Δημιουργία Αναγνωρισιμότητας μέσω Περιεχομένου

Το να μπορεί να μάθει για εσάς ο υποψήφιος πελάτης σε τοπικά ή κλαδικά websites, θα αυξήσει σημαντικά την αναγνώρισιμότητα σας. Επίσης θα τον ενημερώσει (εκπαιδεύσει) για την επιχείρησή σας – οδηγώντας στην απόκτηση νέας πελατείας.

Πως μπορεί να το πετύχετε; Με την δημιουργία και διανομή ποιοτικού περιεχομένου.
Ενώ πολλές αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις μπορεί να θέλουν να προσλάβουν μια γνωστή εταιρεία marketing, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να ξεκινήσουν με μερικούς απλούς do-it-yourself τρόπους.

Ξεκινήστε με μια έρευνα στις δημοσιεύσεις που αφορούν τη δραστηριότητας σας στα τοπικά ή κλαδικά websites. Ξεχωρίστε καταρχήν τους συγγραφείς που θέλετε να προσεγγίσετε και τα θέματα που συνήθως διαπραγματεύονται στις δημοσιεύσεις τους. Στη συνέχεια δημιουργήστε περιεχόμενο γύρω από την επιχείρησή σας που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον τους.

Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε στην αγορά της επισκευής επώνυμων ρολογιών, εξηγήστε πχ το κέρδος που έχει κάποιος όταν επιλέγει μια εξουσιοδοτημένη εταιρία επισκευής. Ή γιατί αξίζει να βάλεις κάποιος τα αυθεντικά ανταλλακτικά και όχι φτηνές απομιμήσεις. Δημιουργήστε περιεχόμενο με κείμενο ή και video που να δίνετε όλα τα οφέλη χωρίς να κάνετε βαρετή, άμεση διαφήμιση.

Οι επιχειρηματίες και οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μπορούν με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουν τους αρθρογράφους. Αυτή η δωρεάν παροχή περιεχομένου ανοίγει το δρόμο για επέκταση της συνεργασίας – επιτρέποντάς σας να κάνετε δωρεάν διαφήμιση στο internet.

Δημιουργία Σχέσεων μέσω Email Marketing

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το Ascend2, το email marketing είναι η πιο αποτελεσματική τακτική digital marketing. Το μυστικό της είναι ότι προσφέρει την καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI) και την λιγότερο δύσκολη εκτέλεση. Ξεκινήστε ένα ενημερωτικό δελτίο (newsletter) που προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για την επιχείρηση, ειδικές προσφορές ή μια εσωτερική ματιά στην εταιρεία. Αυτό βοηθά στην οικοδόμηση μιας κοινότητας με τους πελάτες σας και διατηρεί το προϊόν και την επιχείρησή σας στο μυαλό τους.

Οι επιχειρηματίες δεν χρειάζεται να πληρώσουν ένα σύμβουλο ή μια εταιρία marketing για να δημιουργήσουν μια καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας με δωρεάν υπηρεσίες, όπως το MailChimp. Το MailChimp επιτρέπει στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να στέλνουν αυτοματοποιημένα emails και στοχοθετημένες καμπάνιες στους παραλήπτες. Αν θέλετε να αποκτήσετε πιο προσωπικά μηνύματα και να στείλετε μηνύματα one-on-one, χρησιμοποιήστε ένα νέο δωρεάν προϊόν που ονομάζεται Sidekick, το οποίο σας ειδοποιεί αυτόματα όταν κάποιος ανοίγει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που του στείλατε.

Αξιοποιήστε τα Social Media

Είναι δωρεάν, εύκολο να ξεκινήσετε και προσφέρουν ένα τεράστιο δίκτυο δυνητικών πελατών. Προσδιορίστε τα social media που προσεγγίζουν καλύτερα τους πελάτες σας – όπως το Facebook, το Twitter, το Pinterest, το Instagram, το LinkedIn.

Ο στόχος είναι να δώσετε στους υποψήφιους πελάτες σας κάτι χρήσιμο, ενδιαφέρον και εύκολο να διαδοθεί. Ξεκινήστε με μικρές αναρτήσεις (post). Δημοσιεύστε μερικές φορές την εβδομάδα και μάθετε ποιος είναι το κοινό σας. Αφού έχετε κατανοήσει ποιοι καταναλώνουν το περιεχόμενό σας και τι τους ενδιαφέρει, μπορείτε να αρχίσετε να αυξάνετε τις προσπάθειές σας.

Επίσης, εργαλεία όπως το Tack, σας επιτρέπουν να πάρετε ένα post που έχετε ήδη δημιουργήσει και να το μετατρέψετε σε μια διαφήμιση στο διαδίκτυο εκτός του κοινωνικού δικτύου – αυξάνοντας την εμβέλεια της ανάρτησής σας.

Η δωρεάν διαφήμιση στο internet συχνά είναι ζήτημα χρήσης των κατάλληλων εργαλείων.

Σταθείτε στo Πλευρό των Πελατών σας

Οι ικανοποιημένοι πελάτες μπορούν να είναι το καλύτερο εργαλείο marketing μιας επιχείρησης. Ενεργοποιήστε ενεργά τους προϋπάρχοντες πελάτες μέσω του digital marketing, των social media και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για παράδειγμα, ένας ικανοποιημένος πελάτης που το δημοσιεύει στο internet μπορεί να είναι o καλύτερος διαφημιστής σας. Μπορεί να δημοσιεύσει τα σχόλια του ή την θετική κριτική του στα social media. Ίσως κάνει μια αναφορά για εσάς σε κάποιο σχετικό άρθρο ή ακόμα και μια θετική κριτική στο Google+. Αυτή η τακτική γενικά οδηγεί σε μια ισχυρότερη σχέση ανάμεσα σε εσάς και τον πελάτη σας. Μόλις έχετε έναν στρατό ικανοποιημένων πελατών, αφήστε τους να μοιραστούν τις θετικές τους εμπειρίες και να πουν το αφήγημα της εταιρείας σας αντί για εσάς.

Η Δωρεάν Διαφήμιση στο Internet Θέλει Τρόπο

Το marketing μιας μικρής ή νέας επιχείρησης είναι εξαιρετικά σημαντικό για την επιτυχία της. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να επενδύσετε ένα τεράστιο κεφαλαίου σε αυτό –ειδικά αν δεν το έχετε. Οι καλοί επιχειρηματίες μπορούν να βρουν έξυπνους τρόπους διαφήμισης που θα βοηθήσουν στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας και θα οδηγήσουν στην απόκτηση πελατών – χωρίς να ξοδέψουν χρήματα. Η δωρεάν διαφήμιση στο ίντερνετ είναι κάτι πολύ εφικτό!