Διαφήμιση στο Internet με Google Ads

Για να διατηρήσετε την εταιρεία σας κερδοφόρα και ανταγωνιστική, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο. Και δυστυχώς η δωρεάν διαφήμιση στο internet δεν είναι αρκετή. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ένα απαραίτητο εργαλείο είναι οι διαφημίσεις Google Ads, ένα εργαλείο μάρκετινγκ που σχετίζεται με τις μηχανές αναζήτησης. Αν δεν είστε ειδικός στη διαφήμιση στο internet  ή στο ψηφιακό μάρκετινγκ, αυτή η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Με αυτό το άρθρο θα καταδείξουμε τα βασικά στοιχεία χρήσης του Adwords για να ετοιμάσετε την πρώτη σας καμπάνια.

Τι είναι οι διαφημίσεις Google;

Υπάρχουν δύο τρόποι για να βοηθήσετε τον ιστότοπο σας να κατατάσσεται ψηλότερα στις αναζητήσεις της Google, με οργανικό τρόπο ή με πληρωμή. Αν έχετε έναν νέο website, μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια μεθοδικής εργασίας με το SEO για να ανέβει στην κατάταξη των δωρεάν αποτελεσμάτων. Ως εναλλακτική λύση, η Google σάς επιτρέπει να πληρώσετε για να εμφανιστεί ο ιστότοπoς σας στην πρώτη σελίδα της Google.

Οι πληρωμένες διαφημίσεις στη Google εμφανίζονται στην κορυφή της σελίδας ή κάτω από τα οργανικά αποτελεσμάτα και ενώ φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα. Μοναδική διαφορά μια μικρή ετικέτα «Διαφ» που έχουν για να τα αναγνωρίσουν.

Πώς λειτουργεί η διαφήμιση στο Internet;

Το Google Ads σας επιτρέπει να διαφημίζετε με βάση λέξεις-κλειδιά (λέξεις ή όρους σχετικούς με την επιχείρησή σας), τους οποίους οι πελάτες σας είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν όταν αναζητούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Το εργαλείο παρέχει σχετικά στοιχεία, όπως πόσα άτομα αναζητούν τις λέξεις-κλειδιά, ποιος είναι ο ανταγωνισμός για κάθε όρο και πόσο θα κόστιζε κάθε φορά που κάποιος θα έκανε κλικ στη λέξη-κλειδί (CPC). Ειδικά το τελευταίο θέλει προσοχή.

Μόλις εντοπίσετε σχετικές λέξεις-κλειδιά, μπορείτε να κάνετε προσφορά για αυτές εναντίον των ανταγωνιστών σας και εάν τοποθετήσετε την υψηλότερη προσφορά, ο σύνδεσμός σας θα εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελέσματων αναζήτησης Google που πληρώνονται.

Πώς να ρυθμίσετε το Google Ads;

Μόλις έχετε τις λέξεις-κλειδιά σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πληρωμένη καμπάνια στο Google Adwords ακολουθώντας τα εξής βήματα:

 1. Δηλώστε τον τύπο της καμπάνιας: Η Google σας προσφέρει διάφορες επιλογές για τον τύπο καμπάνιας που θέλετε (βίντεο, αναζήτηση κ.λπ.). Επιλέξτε τον τύπο που θέλετε και δώστε το όνομα.
 2. Διαλέξτε την περιοχή. Αποφασίστε πού θέλετε να διαφημίσετε ανά χώρα, νομό, πόλη ή ακόμα και μητροπολιτική περιοχή.
 3. Επιλέξτε τη στρατηγική προσφοράς και τον προϋπολογισμό. Η Google σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον τρόπο υποβολής των προσφορών, ανάλογα με τις μετατροπές, τα κλικ, τις προβολές ή τις εμφανίσεις. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ημερήσιες μέγιστες προσφορές για να τηρήσετε τον προϋπολογισμό σας.
 4. Συμπληρώστε τις επεκτάσεις διαφημίσεων. Πρόκειται για πρόσθετες πληροφορίες που θέλετε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας σχετικά με την εταιρεία σας.
 5. Γράψτε μια επικεφαλίδα και ένα σύντομο κείμενο για τη διαφήμισή σας.
 6. Εισαγωγή λέξεων-κλειδιών. Επιλέξετε αυτές που θέλετε, αλλά βάλτε και αρνητικές. Αυτό θα σας γλυτώσει από το κόστος πελατών που δεν ψάχνουν εσάς.
 7. Ορίστε την προεπιλεγμένη προσφορά. Το μέγιστο που θέλετε να πληρώσετε ανά προσφορά.
 8. Καταχωρίστε τα στοιχεία χρέωσής σας. Επιλέξτε καλύτερα τις μη αυτόματες πληρωμές.

Πώς παρακολουθείτε τα αποτελέσματα Google Ads;

Κάθε φορά που ξοδεύετε χρήματα για το μάρκετινγκ ή τη διαφήμιση στο ίντερνετ, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα για να δείτε τι είναι αποτελεσματικό και τι δεν είναι. Με την πάροδο του χρόνου, θα δείτε ποιες λέξεις-κλειδιά φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα και μπορείτε να επικεντρωθείτε σε συγκεκριμένες καμπάνιες για να βοηθήσετε στην απόδοση της επένδυσής σας.

Για να παρακολουθήσετε τις μετατροπές σας στο Google Ads, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Κάντε κλικ στην επιλογή Εργαλεία και στη συνέχεια στο στοιχείο Μετατροπές στο λογαριασμό σας Adwords.
 2. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί + Μετατροπή.
 3. Επιλέξτε στον ιστότοπο για να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα.
 4. Ονομάστε τη συγκεκριμένη ενέργεια που παρακολουθείτε, όπως πόσοι άνθρωποι εγγράφονται στο ενημερωτικό δελτίο σας, κάνουν μια αγορά, επισκέπτονται έναν ιστότοπο κ.λπ.
 5. Είναι δυνατόν να ορίσετε ένα χρηματικό ποσό κάτω από την ενότητα αξίας εάν προσφέρετε μόνο ένα προϊόν / υπηρεσία. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε μπλουζάκια για 19.99€, αυτή είναι η τιμή που θα εισάγετε. Εάν πουλάτε στοιχεία για διαφορετικά ποσά, μπορείτε να καθορίσετε την αξία του ποσού για διαφορετικές μετατροπές.
 6. Count: Επιλέξτε είτε να μετρήσετε μία μετατροπή ανά κλικ στο διαφήμιση, είτε να παρακολουθήσετε επιτυχημένες προσφορές είτε να πωλήσετε, μπορείτε να παρακολουθείτε κάθε μετατροπή.
 7. Μετατροπή: Αποφασίστε πόσο χρονικό διάστημα θέλετε να παρακολουθήσετε τη διαφήμιση, από 1 ημέρα 90 ημέρες.
 8. Κάντε κλικ στο Δημιουργία.

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Google Ads για πληρωμένη διαφήμιση στο ίντερνετ, μπορείτε να κάνετε γνωστό το brand σας σε νέους υποψήφιους πελάτες και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα. Επιλέγοντας τη διαφήμιση στη Google κάνετε την καλύτερη επιλογή για τις πωλήσεις σας!