3 Τρόποι για να Αποτύχετε στη Διαφήμιση στο Internet

 

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων συχνά επιλέγουν να κάνουν μόνοι τους τις διαφημιστικές καμπάνιες τους στο Google Ads. Θέλουν την αποτελεσματικότητα, δηλαδή να πετύχουν να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Δεν είναι όμως διατεθειμένοι να πληρώσουν τις υπηρεσίες μιας εταιρείας μάρκετινγκ. Πιστεύουν λοιπόν ότι μόνοι τους θα καταφέρουν πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα στη διαφήμιση στο ίντερνετ με τους επαγγελματίες διαφημιστές.

Δείτε στη συνέχεια τις 3 λάθος επιλογές που κάνουν με αποτέλεσμα να χάσουν χρήματα και να απογοητευτούν.

Στοχεύουν λάθος κοινό

Κανένα προϊόν και καμία υπηρεσία δεν ταιριάζει με τις ανάγκες όλων των ανθρώπων. Υπάρχει συγκεκριμένο κοινό για καθετί. Πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν εκτελούν κατάλληλα στοχοθετημένες εκστρατείες. Παρά το γεγονός ότι η στόχευση είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης στο Google Ads δεν στοχεύουν καθόλου ή στοχεύουν σε λάθος κοινό.
Τι μπορείτε να κάνετε;
Πρέπει να είστε σε θέση να δημιουργήσετε ένα ακριβές προφίλ των πελατών που στοχεύετε με βάση τα δεδομένα που έχετε συλλέξει. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τις πληροφορίες που σας δίνουν τα Google Analytics. Επίσης συγκεντρώστε πληροφορίες για την τρέχουσα πελατεία σας. Έτσι θα μπορείτε να αρχίσετε να στοχεύετε ομάδες κοινού με παρόμοια δημογραφικά και ψυχογραφικά στοιχεία.
Είτε διαφημίζεστε online είτε offline, κάντε διαφημίσεις  που στοχεύουν το είδος των πελατών με τους οποίους θέλετε να εργαστείτε. Αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχία.

 

Παίζουν τις διαφημίσεις τους σε λάθος σημεία

Οι υποθέσεις για το που «συχνάζει» το κοινό σας στο internet μπορεί να αποδειχτούν τελείως λανθασμένες. Η χρήση των analytics θα σας γλυτώσει από διαφημίσεις που θα μπορούσαν να αποδειχθούν ακριβές και αναποτελεσματικές.

Μάθετε σε ποια sites τους αρέσει να περνούν το χρόνο τους στο διαδίκτυο, τι βιβλία και περιοδικά διαβάζουν, ποια κανάλια στο youtube αρέσκονται να παρακολουθούν και ούτω καθεξής. Όταν η διαφήμισή σας ταιριάζει με τη σωστή κατανόηση των πελατών σας, θα αρχίσετε να προσελκύετε τους πιο αξιόλογους επισκέπτες στο website σας.

Δεν μετράνε τα αποτελέσματα της διαφήμιση στο ίντερνετ

Πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν ιδέα εάν η διαφήμισή που κάνουν έχει αποτελέσματα. Θεωρούν ότι όσο πληρώνουν το κόστος της κάνουν αυτό που πρέπει. Τα αποτελέσματα είναι κάτι που θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Οι μεγάλες διαφημιστικές πλατφόρμες, όπως το Google Ads και το Facebook, σας παρέχουν λεπτομερή στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις διαφημίσεις σας. Διαβάζοντας –και σε αυτή τη περίπτωση- τα analytics, θα βοηθηθείτε να προσδιορίσετε τι λειτουργεί και τι όχι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε. Δείξτε λίγο υπομονή γιατί ίσως χρειαστεί χρόνος για να δημιουργήσετε μια διαφήμιση στο ίντερνετ που να φέρει αποτέλεσμα.

Το διάβασμα των analytics θα σας βοηθήσει να κάνετε σοφότερες επιλογές σχετικά με το πώς θα κινηθείτε στη συνέχεια. Είναι προτιμότερο να σταματήστε τις  εικασίες και να αρχίστε να παρακολουθείτε την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης σας.

Τι πρέπει να κάνετε;

Πρέπει να έχετε μια προσεγμένη στρατηγική marketing στον τρόπο που δαπανάτε τα χρήματα σας για διαφήμιση στο ίντερνετ. Η διαφήμιση που δεν έχει ρυθμιστεί σωστά είναι καταδικασμένη να αποτύχει.