Μέτρηση και Παρακολούθηση της Διαφήμισης στο Internet

Πολλοί επιχειρηματίες δεν ξέρουν εάν η διαφήμισή στο ίντερνετ που κάνουν παράγει αποτέλεσμα ή όχι. Αρκούνται μόνο στο να πληρώνουν το κόστος και ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα δουν τα αποτελέσματα της. Για πόσο καιρό όμως μπορεί να το κάνει κάποιος αυτό χωρίς να ματώνει οικονομικά;

Στη συνέχεια θα δούμε που γίνεται η διαφήμιση στο ίντερνετ και πως μετράμε την αποτελεσματικότητα της.

Διαφήμιση Google Ads

Το Google Ads είναι η νούμερο ένα πλατφόρμα online διαφήμισης. Μέσω αυτής έχετε τη δυνατότητα να τοποθετείτε την διαφήμιση σας σε επιλεγμένα σημεία στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Οι διαφημίσεις μπορούν να είναι είτε με τη μορφή κειμένου είτε με τη μορφή φωτογραφίας ή βίντεο.
Η διαφημίσεις με τη συνηθέστερη μορφή, με κείμενο, εμφανίζονται στο επάνω μέρος της σελίδας, πριν τα οργανικά αποτελέσματα. Συχνά εμφανίζονται και στο τέλος, ειδικά αν υπάρχουν περισσότερες από μια ή δυο επιχειρήσεις που διαφημίζονται. Η θέση που καταλαμβάνει η κάθε διαφήμιση καθορίζεται από τις προσφορές που υποβάλλονται για κάθε συγκεκριμένη λέξη-κλειδί.

Οι διαφημίσεις με εικόνα και video προβάλλονται σε συγκεκριμένα σημεία ενός εκτεταμένου δικτύου συνεργαζόμενων websites και στο Youtube.

Μέτρηση αποτελεσμάτων μέσω Analytics

Οι πλατφόρμες διαφήμισης στο διαδίκτυο, όπως το Google Ads και το Facebook, σας παρέχουν εκτεταμένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις διαφημίσεις σας. Τα analytics θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τι λειτουργεί και τι όχι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε. Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε μια διαφήμιση που θα επηρεάζει τους πελάτες που στοχεύετε μπορεί να χρειαστεί χρόνος και πολλές δοκιμές. Αξίζει όμως να προσπαθήσετε να το πετύχετε γιατί οι καλές διαφημίσεις στο internet έχουν μεγάλη απόδοση και σας επιστρέφουν αξία.

Μέσω τον Analytics μπορείτε ακόμα να προσδιορίσετε τις ώρες που αντιδρά καλύτερα το κοινό σας, στοιχεία για το φύλο, την ηλικία και την οικογενειακή του κατάσταση. Μαθαίνετε επίσης με ποιους όρους (λέξεις) σας αναζήτησαν. Όλα αυτά τα στοιχεία συνεισφέρουν στο να δημιουργήσετε διαφημιστικές που θα είναι αποτελεσματικές και θα ξοδεύουν με σύνεση τα χρήματα σας.

Αν λοιπόν θέλετε διαφήμιση στο internet με χαμηλό κόστος και υψηλή απόδοση σταματήστε να κάνετε εικασίες. Ξεκινήστε να διαβάζετε τα analytics.