6+1 Ερωτήσεις που Πρέπει να Απαντήσετε πριν Αποκτήσετε Eshop

Ερωτήσεις πριν τη δημιουργία eshop

Οι βασικές σκέψεις και αποφάσεις που προηγούνται από τη δημιουργία eshop έχουν να κάνουν κυρίως με τη λειτουργία, τους αυτοματισμούς, το πελατειακό κοινό και τους στόχους της επιχείρησης. Οι ερωτήσεις που χρειάζεται να θέσουμε είναι οι παρακάτω:

Το eshop θα κάνει πωλήσεις χονδρικής ή λιανικής;

Η κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται διαφορετικά κατά την κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς ο όγκος εμπορευμάτων που θα διαχειρίζεστε επηρεάζει τον τρόπο που θα στηθεί και το eshop.

Θα γίνει σύνδεση του eshopμε ERP ή όχι;

Αν έχετε ήδη ένα φυσικό κατάστημα και θέλετε να διατηρείτε μια κοινή αποθήκη με το e-shop, καλύτερα να συνδέσετε το λογιστικό σας πρόγραμμα με τη διαχείριση του online καταστήματος. Έτσι, οι ποσότητες εμπορευμάτων θα ενημερώνονται ταυτόχρονα.

Υπάρχει εταιρική ταυτότητα για το ηλεκτρονικό κατάστημα;

Αν υπάρχει εταιρική ταυτότητα, θα χρειαστεί να υιοθετηθεί σε κάθε έκφανση της εμπειρίας του πελάτη με το eshop. Σε κάθε ιστοσελίδα, σε κάθε αυτοματοποιημένο μήνυμα και σε κάθε λογαριασμό σε κοινωνικά δίκτυα, ο επισκέπτης θα πρέπει να αισθάνεται ότι όλα τα κανάλια επικοινωνίας είναι διαμορφωμένα για το ίδιο brand, αυτό του eshop σας.

Ποιοι θα είναι οι πελάτες σας;

Μια από τις πιο βασικές ερωτήσεις είναι η ερώτηση:

«Για ποιον φτιάχνουμε αυτό το e-shop; Σε ποιους θέλουμε να κάνουμε πωλήσεις μέσω ίντερνετ;».

Όλες οι λειτουργίες και το design έχουν ως τελικό αποδέκτη τον επισκέπτη σας. Συνεπώς, δημιουργήστε λύσεις για το κοινό στο οποίο επιθυμείτε να πουλήσετε. Όλη η αισθητική του eshop θα πρέπει να είναι εντυπωσιακή και θελκτική για το δικό σας κοινό.

Ποιοι θα είναι οι διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής στο e-shop;

Οι συνήθεις τρόποι πληρωμής είναι η πληρωμή με πιστωτική,  χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα, η πληρωμή με paypal, η τραπεζική κατάθεση και η αντικαταβολή. Αποφασίστε εκ των προτέρων ποιους τρόπους πληρωμών θα διαθέτει το δικό σας eshop, ώστε να ξεκινήσετε εγκαίρως τη γραφειοκρατική διαδικασία εισαγωγής πληρωμών στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Σιγουρευτείτε εξ αρχής ότι θα ενσωματωθεί το πρωτόκολλο 3D-Secure για πληρωμές με κάρτα. Πέραν του ότι είναι υποχρεωτικό να υπάρχει, διασφαλίζει τις συναλλαγές και για τον επιχειρηματία αλλά και για τον αγοραστή.

Ουσιαστικά, με το 3D-Secure αποστέλλονται δεδομένα στην τράπεζα, η οποία με τη σειρά της εγκρίνει ή ζητά έγκριση με ταυτοποίηση του πελάτη για να προχωρήσει η συναλλαγή. Έτσι, αποτρέπονται ρίσκα από αμφισβητήσεις συναλλαγών, κάνοντας το eshop σας ένα ασφαλές κανάλι ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τι αυτοματισμούς χρειάζεστε στο eshop σας;

Όσους περισσότερους αυτοματισμούς υποστηρίζει το eshop, τόσο το καλύτερο για την εξοικονόμηση χρόνου. Διαδεδομένοι αυτοματισμοί είναι η αποστολή αυτόματων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η σύνδεση με πλατφόρμα courier για παρακολούθηση της παραγγελίας, η αποθήκευση στοιχείων για μελλοντικές αγορές, οι προσωποποιημένες ενέργειες marketing κ.α.

Αναγνωρίστε τι έχει σημασία για εσάς και επιλέξτε ποιοι αυτοματισμοί είναι χρήσιμοι για τη δική σας περίπτωση.

Τι είναι το eShop Development;

Η ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι πλέον εύκολη, ακόμα και για ανθρώπους που δεν έχουν τις γνώσεις ενός web developer. Όμως δεν παράγει πωλήσεις κάθε eshop που υπάρχει στο internet. Στην πραγματικότητα τα περισσότερα αποτυγχάνουν στο σκοπό τους.