Δώστε Άμεσα Λύση στο Πρόβλημα των Παπουτσιών Που Μυρίζουν

Οι ειδικοί του Doyens Club προτείνουν ενέργειες που θα σας βοηθήσουν να λύσετε οριστικά το πρόβλημα της κακοσμίας των παπουτσιών.

Τα παπούτσια σας μυρίζουν άσχημα και δεν ξέρετε το λόγο; Σας έτυχε ποτέ να ντρέπεστε να βγάλετε τα παπούτσια σας μπροστά σε κόσμο, εξαιτίας της άσχημης μυρωδιάς τους; Κάνατε κατά καιρούς διάφορα «μαγικά κόλπα» αλλά δεν έπιασε κανένα; Είναι αλήθεια πως τα παπούτσια που μυρίζουν δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος σας για να αρέσετε στους άλλους.

 Υπάρχει όμως τρόπος για να δώσετε οριστική λύση στο πρόβλημα της κακοσμίας στα παπούτσια σας.

Βρείτε την Αιτία για τα Παπούτσια που Μυρίζουν

Δείτε αρχικά για ποιο λόγο τα παπούτσια μυρίζουν μετά από λίγο καιρό. Κάνετε κάτι λάθος όσον αφορά την επιλογή ή την συντήρηση τους ή υπάρχει άλλη βαθύτερη αιτία;

Το συχνότερο αίτιο είναι η κακή υγιεινή του ποδιού και του παπουτσιού. Είναι γνωστό πως τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται σε μέρη με μεγάλη υγρασία. Όταν τα πόδια σας ιδρώνουν, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη τους. Ο ιδρώτας όμως δεν μένει μόνο στα πόδια. Μεταφέρεται στις κάλτσες και εν συνεχεία στους πάτους των παπουτσιών. Παγιδεύεται στα υλικά κατασκευής μαζί με τα βακτήρια που έχουν δημιουργηθεί και είναι η αιτία για την άσχημη μυρωδιά που αναδύεται από τα παπούτσια.

Ένα λιγότερο συχνό αίτιο για τα παπούτσια που μυρίζουν είναι κάποια ασθένεια. Οι μύκητες των ποδιών και των νυχιών είναι εύκολο να δημιουργηθούν όταν δεν προσέχουμε σχολαστικά την υγιεινή τους. Άλλοτε πάλι η δυσοσμία να προέρχεται από κάποιο τραύμα που δεν έχει επουλωθεί καλά.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, τότε η αιτία για τα παπούτσια που μυρίζουν είναι το υλικό κατασκευής τους. Φτηνά συνθετικά υλικά με βάση το πετρέλαιο, χαμηλής ποιότητας δέρματα και πολύ πλαστικό, δεν βοηθούν στη σωστή λειτουργία του ποδιού και τον εξαερισμό στο εσωτερικό του παπουτσιού.

Πως να μην μυρίζουν τα παπούτσια σας

Για να εξαλείψετε τα αίτια της κακοσμίας των ποδιών, θα πρέπει να φροντίζετε πολύ την υγιεινή τους. Δείτε στη συνέχεια μερικά σημεία:

1. Να πλένετε σχολαστικά τα πόδια σας με νερό και σαπούνι, δίνοντας έμφαση στα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα. Χρησιμοποιείστε κάποιο ειδικό σφουγγάρι για καλύτερο αποτέλεσμα.

2. Σκουπίστε σχολαστικά τα πόδια μετά το μπάνιο και ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα. Αν το σκούπισμα σε αυτό το σημείο δεν γίνει καλά, είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν μύκητες. Σιγουρευτείτε ότι έχουν στεγνώσει πολύ καλά τα πόδια σας πριν φορέσετε κάλτσες ή παντόφλες.

3. Περιποιηθείτε σχολαστικά τα νύχια των κάτω άκρων για να μην δημιουργηθούν μύκητες στην επιφάνεια τους.

4. Το ειδικό ταλκ βορικού οξέως μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας από τα πόδια. Φροντίστε να το εφαρμόζετε σε καθαρά πόδια πριν φορέσετε κάλτσες, απλώνοντας το καλά και ανάμεσα στα δάχτυλα.

5. Φροντίστε να φοράτε όσο πιο πολύ μπορείτε βαμβακερές κάλτσες ή κάλτσες μπαμπού, οι οποίες απορροφούν την υγρασία και δεν την αφήνουν να μεταφερθεί στο παπούτσι. Η επιλογή μιας συνθετικής, νάιλον ή πολυεστερικής κάλτσας που κάνει τα πόδια να ιδρώνουν περισσότερο δεν είναι η ενδεδειγμένη επιλογή.

6. Να αλλάζετε συχνά κάλτσες. Ακόμη κι αν φαίνονται καθαρές, δεν σημαίνει πως είναι. Μπορεί να έχουν συσσωρεύσει βακτήρια τα οποία δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.

7. Τα παπούτσια θα πρέπει να αερίζονται καλά. Επίσης είναι σημαντικό να πλένετε συχνά τα αποσπώμενα μέρη τους, όπως είναι οι εσωτερικοί πάτοι.

8. Μην φοράτε το ίδιο ζευγάρι παπουτσιών δυο συνεχόμενες μέρες. Θα πρέπει να το αφήνετε να στεγνώνει πολύ καλά πριν τα ξαναβάλετε. Βοήθεια ως προς αυτό, μπορεί να σας δώσουν τα κέδρινα καλαπόδια. Βοηθούν τα παπούτσια να μην χάνουν τη φόρμα τους και ταυτόχρονα να στεγνώνουν από την υγρασία στο εσωτερικό τους. Αν σας φαίνονται λίγο ακριβά, δοκιμάστε εναλλακτικά τα οικονομικότερα πλαστικά καλαπόδια.

9. Τέλος, η χρήση ποιοτικών πάτων παπουτσιών είναι μια πολύ καλή λύση για να περιορίσετε την εμφάνιση της κακοσμίας των ποδιών.

Προϊόντα που θα σας βοηθήσουν

Αν κάνοντας όλα τα προηγούμενα θελήσετε να έχετε λίγη ακόμα βοήθεια, οι ειδικοί του Doyens Club προτείνουν 3 προϊόντα σχεδιασμένα να «σκοτώσουν» την κακοσμία.

Saphir – Menthol. Βασισμένο στην μενθόλη,  που είναι εκχύλισμα μέντας. Συνδυάζει τέλεια το ευχάριστο άρωμα, που όλοι θέλουμε να έχουν τα παπούτσια μας και υγιεινής, μετά από πολύωρης χρήσης τους. 

Tarrago – Fresh Deodorant.
Αποσμητικό σπρέι παπουτσιών με αντιμικροβιακή δράση και ευχάριστο άρωμα λουλουδιών. Προσδίδει μια όμορφη αίσθηση και ευχάριστο άρωμα στα υποδήματα μας

Tarrago – Deo Fresh.
Αποσμητικό σπρέι σε εργονομική συσκευασία για την καλύτερη διάχυση του αρώματος με μια μόνο εφαρμογή. Μετά τη χρήση, παραμένει ένα ευχάριστο άρωμα λουλουδιών  για περίπου 48 ώρες.

Τα «μαγικά κόλπα» είναι ανεπαρκή

Αν αναζητήσετε στη μηχανή της Google « πως να μην μυρίζουν τα παπούτσια » σίγουρα θα βρείτε πολλές ιστοσελίδες που προτείνουν μερικά «μαγικά κόλπα». Οινόπνευμα ή βότκα στα παπούτσια, εφημερίδες και σόδα στο εσωτερικό τους, ακόμα και να τα βάλετε στην κατάψυξη είναι μερικές «πολλά υποσχόμενες λύσεις» που θα βρείτε.

Στην πραγματικότητα οι περισσότερες από αυτές είναι τουλάχιστον ανεπαρκείς. Το βασικό τους πρόβλημα είναι πως προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα και δεν θεραπεύουν την αιτία του προβλήματος. Μάλιστα σε κάποια αυτά κινδυνεύετε να καταστρέψετε τα παπούτσια σας.

Η συμβουλή μας λοιπόν είναι αν έχετε αυτό το πρόβλημα για αρκετό καιρό, να του δώσετε σημασία. Επισκεφτείτε ένα δερματολόγο και συζητήστε μαζί του. Από εκεί και πέρα, αν θέλετε μην μυρίζουν τα παπούτσια σας αλλά και να μην κινδυνεύουν από διάφορα κόλπα, εμπιστευτείτε τα παραπάνω ασφαλή και εξειδικευμένα προϊόντα. Μην αφήνετε τα παπούτσια που μυρίζουν να χαλάνε την εικόνα των άλλων για εσάς.