Βελτιώστε την ποιότητα του νυχτερινού ύπνου με μια απλή κίνηση

 

 

Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι πως η χρήση κινητών συσκευών στο κρεβάτι βλάπτει τον ύπνο και την παραγωγικότητά τους. Το μικρού μήκους κύματος μπλε φως παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της διάθεσή σας, στο επίπεδο ενέργειας και την ποιότητα του ύπνου.

Το πρωί, το φως του ήλιου περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις αυτού του μπλε φωτός. Όταν τα μάτια σας είναι εκτεθειμένα άμεσα σε αυτό, σταματά την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης που προκαλεί ύπνο και σας κάνει να αισθάνεστε σε κατάσταση συναγερμού. Το απόγευμα, οι ακτίνες του ήλιου χάνουν το μπλε φως τους. Αυτό επιτρέπει στο σώμα σας να παράγει μελατονίνη και αυτό αρχίζει να σας φέρνει να υπνηλία.

Οι περισσότερες από τις αγαπημένες μας συσκευές – φορητοί υπολογιστές, ταμπλέτες και κινητά τηλέφωνα – εκπέμπουν μικρού μήκους κύματος μπλε φως κατευθείαν στο πρόσωπό σας.

Αυτή η έκθεση μειώνει την παραγωγή μελατονίνης και παρεμβαίνει στην ικανότητά σας να κοιμηθείτε, καθώς και με την ποιότητα του ύπνου σας. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφευχθούν αυτές οι συσκευές μετά το δείπνο (η τηλεόραση είναι εντάξει για τους περισσότερους ανθρώπους, εφ ‘όσον κάθονται αρκετά μακριά από την οθόνη).