Καστόρινα Παπούτσια: Προστατέψτε τα!

kastorina-papoutsia

 

Τα καστόρινα παπούτσια οι μπότες, και σακάκια είναι πάντα μέσα στη μόδα. Πώς όμως μπορείτε να κρατήσετε τα καστόρινα σας σε καλή κατάσταση;

Ίσως το καλοκαίρι αν είναι περισσότερο εύκολο. Τα πράγματα όμως γίνονται πιο περίπλοκα όταν αλλάζει ο καιρός και έρχεται ο χειμώνας. Τα στοιχεία της φύσης όπως η βροχή, το χιονοθύελλα και το χιόνι δεν είναι ιδιαίτερα ευγενικά με τα καστόρινα αντικείμενα, ειδικά τα καστόρινα παπούτσια.

Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα επηρεάσουν οι καιρικές συνθήκες τα καστόρινα παπούτσια και μπότες σας ώστε να μην φαίνονται σε καλή κατάσταση.

1. Αδιαβροχοποιήστε τα καστόρινα παπούτσια σας.

Όπως δεν θα πηγαίνατε  στην παραλία χωρίς αντηλιακό, έτσι δεν πρέπει να βγείτε στους δρόμους με καστόρινα χωρίς να τις προστατεύσετε πρώτα. Παντού, από τα φαρμακεία μέχρι τα καταστήματα επισκευής υποδημάτων μπορείτε να βρείτε σπρέι αδιαβροχοποίησης παπουτσιών. Δεν είναι ακριβά. Μια προσεκτική εφαρμογή ενός τέτοιου σπρέι θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Ναι, μπορείτε να θωρακίσετε τα καστόρινα παπούτσια σας για δύο μήνες. Και εκτός των όλων των άλλων θα σας βοηθήσει να απωθήσετε τη βρωμιά και να σταματήσετε τους λεκέδες πριν δημιουργηθούν.

Μια συμβουλή που πρέπει να θυμάστε πριν από τον ψεκασμό: Συνιστούμε έντονα το βούρτσισμα με ένα ειδικό βορτσάκι για καστόρινα πριν και μετά το ψεκασμό.

2. Αντιμετωπίστε έναν λεκέ από νερό

Αν πέσει κάποιο υγρό στα καστόρινα σας, καθαρίστε την περιοχή με ένα καθαρό πανί ή πετσέτα και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα στρώμα από αλεύρι καλαμποκιού ή σκόνη ταλκ. Αφήστε το να δουλέψει όλη τη νύκτα και στη συνέχεια βουρτσίστε τα την επόμενη μέρα με ένα ειδικό βουρτσάκι για καστόρινα παπούτσια.

3. Φέρτε το καστόρινα σας στη ζωή με μια οδοντόβουρτσα.

Εάν τα καστόρινα σας έχουν αρχίσει να φαίνονται κουρασμένα, καθαρίστε τα με μια καθαρή οδοντόβουρτσα ή πετσέτα. Τρίψτε τα απαλά. Σαν να τα χαϊδεύετε. Αν είναι πραγματικά σε κακή κατάσταση, κρατήστε το παπούτσι σας πάνω από τον ατμό για λίγα δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια βουρτσίστε το. Αν θέλετε μια καλύτερη λύση προτιμήστε μια βούρτσα για καστόρινα παπούτσια.

4. Ό, τι κι αν κάνετε, μην καθαρίζετε το καστόρινα με νερό.

Αυτό μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε το καστόρινα μόνο με νερό, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τόσο το χρώμα όσο και την υφή τους.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και δεν θα χάσετε. Θα χαίρεστε καθημερινά βλέποντάς τα να είναι σαν καινούργια. Και θα τα διατηρήσετε για πάρα πολύ καιρό μετά την αγορά τους.