Λάθη Κατά τη Μετακόμιση Που Πρέπει να Αποφύγετε

λάθη στη μετακόμιση

Κάθε μετακόμιση είναι ικανή να σας φέρει πίεση και άγχος. Είτε μετακομίσετε ένα τετράγωνο μακριά είτε αλλάξετε πόλη, το άγχος που έρχεται με τη συσκευασία και τη μεταφορά είναι συντριπτική.

Η μετεγκατάσταση από το ένα μέρος στο άλλο απαιτεί προσπάθεια, χρόνο και χρήματα. Θα μπορούσατε να περάσετε έναν ολόκληρο μήνα προγραμματίζοντας το αλλά καταλήγετε να κάνετε μερικά δαπανηρά λάθη. Θα αναφερθούμε σε 2 βασικά λάθη που μπορείτε να αποφύγετε πριν μετακομίσετε.

Μετακόμιση χωρίς λίστα ελέγχου

Το κλειδί για μια απρόσκοπτη και επιτυχημένη μετακόμιση είναι ο σωστός προγραμματισμός και οργάνωση. Πρέπει να έχετε ένα σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσετε κάθε στάδιο της διαδικασίας μετακόμισης, όπως το να πάρετε τα σωστά κουτιά, να συσκευάσετε, να προσλάβετε μια μεταφορική εταιρεία κ.λπ. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι κουράζονται όταν μετακομίζουν είναι επειδή δεν έχουν σαφή στρατηγική για τον τρόπο προτεραιότητας των εργασιών.

Μόλις αποφασίσετε να μετακομίσετε, δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου που είναι προσαρμοσμένη στις συνθήκες σας και έχει προτεραιότητες. Φροντίστε να τηρήσετε και να αναλύσετε τις εργασίες σε δευτερεύουσες εργασίες, τις οποίες θα διαγράψετε μόλις ολοκληρωθεί. Μια καλή λίστα ελέγχου θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τις προετοιμασίες πριν από την μετακόμιση εγκαίρως, μειώνοντας το άγχος που έρχεται με τις βιασύνες της τελευταίας στιγμής.

Αναμονή μέχρι την τελευταία στιγμή για τη συσκευασία

Σε κανέναν δεν αρέσει η συσκευασία. Είναι εξαντλητικό, χρειάζεται πολύ χρόνο και ειλικρινά δεν είναι διασκεδαστικό. Ωστόσο, είναι ένα από αυτά τα καθήκοντα που πρέπει να γίνουν. Δεν έχει σημασία αν σκοπεύετε να ρίξετε τα πάντα τυχαία σε διαφορετικά κουτιά και να τα ενώσετε όλα … θα πρέπει ακόμη να συσκευάσετε.

Μια εργασία που θα διαρκέσει 10 λεπτά θα μπορούσε να καταλήξει να πάρει μια ώρα, γι ‘αυτό θα πρέπει πάντα να παίζετε μπροστά από το χρόνο.

Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να συσκευάσετε με βάση το μέγεθος του σπιτιού σας και την ποσότητα του υλικού που έχετε. Εάν έχετε πολλά εύθραυστα και ευαίσθητα πράγματα, θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο.

Και αν δεν έχετε χρόνο, μιλήστε με τους επαγγελματίες σας σχετικά με τις υπηρεσίες συσκευασίας που προσφέρουν.

Θέλετε εύκολη μετακόμιση; Ζητήστε τη βοήθεια των ειδικών

Εάν αποφασίσετε να κάνετε τη μετακόμιση μόνοι σας, θα χρειαστεί να νοικιάσετε ένα βαν. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε φορτηγό, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι η τιμή θα είναι υψηλότερη. Δεδομένου ότι η χωρητικότητα ενός φορτηγού είναι μικρότερη από εκείνη ενός ειδικού οχήματος μετακόμισης, θα πρέπει να κάνετε πολλά πήγαινε-έλα για να μπορέσετε να μεταφέρετε τα πάντα. Εάν το νέο διαμέρισμά σας δεν διαθέτει ανελκυστήρα ή αν δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για μετακόμιση, θα χρειαστεί επίσης να νοικιάσετε γερανό.

Όλα αυτά μπορείτε να τα λύσετε φυσικά εάν απευθυνθείτε σε επαγγελματίες. Αν σας φαίνεται ότι θα σας κοστίσει περισσότερο, στην πραγματικότητα, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο χωρίς τη βοήθεια των επαγγελματιών: όχι μόνο  οικονομικά αλλά και ψυχολογικά λόγω της κούρασης και της δυσκολίας στην πράξη  ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε την επικινδυνότητα που κρύβει κάθε μεταφερόμενο αντικείμενο.

Οι εταιρείες μεταφορών –μετακομίσεων διαθέτουν τόσο τα κατάλληλα μηχανήματα όσο και την τεχνογνωσία και το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό που φροντίζει για τη μεταφορά των αντικειμένων σας, από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο. Επιπλέον, όλες τις λεπτομέρειες η εταιρεία τις έχει προβλέψει από πριν, ενώ ο χρόνος της όλης μετακόμισης μειώνεται δραματικά. Ειδικά αν συμφωνήσετε να αναλάβουν οι ειδικοί και το αμπαλάζ/πακετάρισμα, εκτός από την μεταφορά μόνο των πραγμάτων, η μετακόμιση για σας θα παραμείνει μια μόνο ευχάριστη εμπειρία.

Στην TransPap αναλαμβάνουμε πλήρη μετακόμιση, από τη συλλογή και το αμπαλάζ των αντικειμένων μέχρι τη μεταφορά και φυσικά την επανατοποθέτησή τους στο νέο διαμέρισμα.  Επίσης για τις περιπτώσεις που είναι απαραίτητο κάνουμε μετακόμιση με ανυψωτικό. Φυσικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και αφού ενημερωθείτε για τις τιμές και τις διαφορετικές δυνατότητες, θα αποφασίσετε εσείς εάν θα επιλέξτε πλήρες πακέτο ή μόνο τη μεταφορά: Εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας να σας βοηθήσουμε και να σας συμβουλέψουμε, ανεξάρτητα από τον τρόπο συνεργασίας που θα επιλέξετε, ώστε να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε: εύκολη μετακόμιση!

Transpap – Τηλ.: 2105016395, Κιν.: 6980966433