Στοιβάξτε τα Καυσόξυλα με το Σωστό Τρόπο

Πως στοιβάζουμε σωστά τα καυσόξυλα

Όταν πρόκειται για την προετοιμασία των καυσόξυλων, η στοίβαξη μπορεί να είναι το πιο ευχάριστο κομμάτι της δουλειάς. Το σκληρό και μερικές φορές επικίνδυνο έργο της κοπής ενός δέντρου με ένα αλυσοπρίονο γίνεται από άλλους. Το κουραστικό σχίσιμο τελείωσε χωρίς να κουραστείτε. Τώρα είναι η στιγμή να μετατραπεί ένας χαλαρός, ακατάστατος σωρός ξύλου σε μια σωστή στοίβα-μια ικανοποιητική μεταμόρφωση που θα σας ικανοποιει καθώς θα τα βλέπετε στην αποθήκη σας.

Δεν χρειάζεστε εργαλεία. Απλώς παίρνετε κάθε κομμάτι ξύλου και το ταιριάζετε με ένα άλλο, ενώ απολαμβάνετε την πικάντικη, γήινη μυρωδιά του ξύλου. «Δώσε μου ένα ήσυχο απόγευμα και ένα σωρό ξύλο για να στοιβάζονται και είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος» έλεγε ο παππούς μου στο χωριό.

Το καλά στοιβαγμένο ξύλο είναι ελκυστικό, αλλά η πραγματική του αρετή είναι ότι θα είναι στεγνό τη στιγμή που θα το χρειάζεστε. Το στεγνό ξύλο καίει αποτελεσματικά, δεν απαιτεί συνεχή προσοχή για να παραμένει αναμμένο, και δημιουργεί λιγότερη ρύπανση με τη μορφή καπνού (άκαυστοι ατμοί ξύλου).

Υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές στοίβαξης που θέτουν τις πιθανότητες καύσης προς όφελός σας.

Μια προσέγγιση της στοίβαξης είναι να χρησιμοποιήσουμε μια ξύλινη σχάρα, η οποία είναι γρήγορη, εύκολη και φθηνή στην κατασκευή της. Από την άλλη πλευρά, και το ίδιο το κομμένο ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση. Οι δύο αγαπημένες μου στοίβες είναι ο χρηστικός τελικός πυλώνας και ένας διακοσμητικός γερμανικός τύπος, γνωστός ως holzhaus ή ξύλινο σπίτι, που κάνει μικρότερο αποτύπωμα από την στοίβα του τελικού πυλώνα με τον ίδιο όγκο υλικού.

Είναι και οι δύο αξιόπιστοι τρόποι για να στεγνώσουν τα καυσόξυλα κατά περίπου 20 τοις εκατό της περιεκτικότητας του σε υγρασία κατά βάρος. Η επιστημονική έρευνα έχει διαπιστώσει ότι δεν χρειάζεται να πάρετε ξύλο πολύ ξηρότερο από αυτό. Το ξύλο απελευθερώνει το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας του μέσω της στοίβαξης. Και οι δύο τύποι στοίβων εκθέτουν το ξύλο για να επωφεληθούν από τη θερμότητα του ήλιου και το αεράκι.

5 Σημάδια που Δείχνουν ότι τα Καυσόξυλα σας Είναι Καλά Στοιβαγμένα

Δεν μυρίζει σαν ξύλο. Το μεγαλύτερο μέρος της ξυλώδους μυρωδιάς που προκαλείτε οφείλεται στην υγρασία.

Είναι θαμπό στο χρώμα. Το αφυδατωμένο ξύλο πρέπει να φαίνεται γκρίζο.

Δεν είναι βαρύ. Το νερό αποτελεί μέχρι και τα τρία τέταρτα του βάρους ενός πράσινου κομμάτι ξύλου.

Οι άκρες έχουν ρωγμές. Καθώς το ξύλο στεγνώνει, γίνεται πιο εύθραυστο.

Ο φλοιός λείπει ή βγαίνει εύκολα. Όταν η υγρασία υπάρχει, ο φλοιός συνήθως κολλάει στο ξύλο.