Ηλιακός Θερμοσίφωνας – Λόγοι για να τον Επιλέξετε

Ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας έχει πολλά πλεονεκτήματα

Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε μια χώρα που έχει μεσογειακό κλίμα. Για πάνω από 300 ημέρες του έτους έχουμε ωραίες, ηλιόλουστες μέρες. Χάρη στην ηλιακή ενέργεια που παίρνουμε δωρεάν από τον ήλιο, μπορούμε να απολαμβάνουμε -κατ’ ελάχιστο- άφθονο ζεστό νερό στο σπίτι ή την επιχείρηση μας. Η ηλιακή ενέργεια μας επιτρέπει να εξοικονομούμε χρήματα και να βοηθάμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, επίσης γνωστοί ως ηλιακοί, αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση όταν θέλουμε ζεστό νερό με μηδενικό κόστος. Ένας ποιοτικός ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να σας καλύψει οπωσδήποτε το 70% -90% των αναγκών σας για ζεστό νερό.

Εδώ έχουμε μερικές απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα οφέλη του ηλιακού θερμοσίφωνα. Ελπίζουμε ότι θα σας δώσουν πληροφορίες που θα είναι χρήσιμες όταν επιλέξετε τον ηλιακό της προτίμησης σας.

Τι είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας;

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένας μηχανισμός που μετατρέπει την ενέργεια του ήλιου σε θερμό νερό. Αυτή η τεχνολογία απαιτεί κυρίως ηλιακούς συλλέκτες και ένα μπόιλερ. Αυτοί οι συλλέκτες προσελκύουν το φως του ήλιου και το μετατρέπουν σε θερμότητα, που ζεσταίνει το νερό που αποθηκεύεται στο μπόιλερ. Αυτά τα πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή του κτιρίου ή ακόμα και στο έδαφος.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ένας ηλιακός πιθανότατα θα μπορεί να παρέχει αρκετό ζεστό νερό για όλες τις ανάγκες σας. Ωστόσο, στους πιο κρύους μήνες, μπορεί επίσης να απαιτείται μια εφεδρική πηγή (δηλαδή ένας λέβητας καλοριφέρ ή το ηλεκτρικό ρεύμα).

Γιατί πρέπει να επιλέξω έναν ηλιακό θερμοσίφωνα;

Ο βασικότερος λόγος για τους περισσότερους είναι οι χαμηλότεροι λογαριασμοί ρεύματος. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των ηλιακών συστημάτων ζεστού νερού είναι η εξοικονόμηση που κάνουν στους λογαριασμούς ρεύματος.

Καθώς ο ήλιος λάμπει σχεδόν καθημερινά, δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για την εξάντληση του καυσίμου ή για πιθανή διακοπή ρεύματος. Το σύστημα λειτουργεί όλο το χρόνο, ακόμα και σε συννεφιασμένες μέρες. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί ακόμα και τότε να συλλαμβάνει ζεσταίνει το νερό, αν και δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό όσο κατά τη διάρκεια των ημερών με ηλιοφάνεια.

Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχουν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι η θετική τους επίδραση στο περιβάλλον. Με τη χρήση της καθαρής, πράσινης ηλιακής ενέργειας, που δεν περιλαμβάνει την καύση ορυκτών καυσίμων και την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, βοηθάτε το περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας ένα ηλιακό σύστημα νερού, μειώνετε το αποτύπωμα άνθρακα που ο καθένας μας δημιουργεί στο περιβάλλον.

Σας ενδιαφέρει η συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα; Πατήστε εδώ!