Μειώστε το Λογαριασμού του Ηλεκτρικού Ρεύματος με 3 Βήματα

Οι ηλιακοί Θερμοσίφωνες Εξοικονομούν Πολλή Ηλεκτρική Ενέργεια

Αναλύοντας την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι σας ίσως συνειδητοποιήσετε ένα απλό γεγονός: το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος προέρχεται από χρήσεις που σχετίζονται με το μπάνιο μας.

Η εξοικονόμηση ενέργειας στο μπάνιο δεν είναι τόσο μεγάλη προτεραιότητα για πολλές οικογένειες σε σύγκριση με την εξοικονόμηση νερού. Πολλά νοικοκυριά απλώς αποδέχονται το λογαριασμό του ηλεκτρικού όπως έρχεται και τον πληρώνουν χωρίς να λαμβάνουν μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μιλώντας με ειδικούς διαπιστώσαμε ότι ήταν δυνατό να μειώσουμε το λογαριασμό μας έως και 40% μέσα σε μερικούς μήνες εφαρμόζοντας μικρά μέτρα εξοικονόμησης της ενέργειας για το μπάνιο μας.

Βάλτε Ηλιακό Θερμοσίφωνα

Οι περισσότεροι ζούμε σε ένα σπίτι που η μοναδική πηγή για ζεστό νερό είναι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας. Αυτός πρέπει να ζεστάνει νερό για το μπάνιο μας, την κουζίνα και κάθε άλλη χρήση που απαιτεί ζεστό νερό. Σε πολλά σπίτια ο θερμοσίφωνας ανάβει 2,3 ή και 4 φορές την ημέρα.

Και αν το καλοκαίρι το μπάνιο με κρύο νερό μπορεί να είναι ανακουφιστικό για τους περισσότερους, τον χειμώνα θα λέγαμε ότι είναι εφιάλτης. Η λύση λοιπόν δεν είναι να μειώσετε τη συχνότητα που κάνετε μπάνιο με ζεστό νερό ή να κάνετε πλέον με κρύο.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες τριπλής ενέργειας θα μπορούσαν να είναι το αντίδοτο στους υψηλούς λογαριασμούς. Χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια, νερό από την εγκατάσταση του καλοριφέρ και όποτε υπάρχει ανάγκη ηλεκτρισμό, οι ηλιακοί αυτοί θα αλλάξουν τη ζωή σας.

Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι άμεση και θα την δείτε στον αμέσως επόμενο λογαριασμό. Μάλιστα είναι τόσο μεγάλη που για την κατανάλωση μιας μέσης οικογένειας, φτάνει να κάνετε απόσβεση του ηλιακού θερμοσίφωνα σας μέσα σε 8-10 μήνες.

Μονώστε τον Ηλεκτρικό Θερμοσίφωνα

Αν παρ’ όλα αυτά συνεχίσετε να έχετε θερμοσίφωνα ζεστού νερού βεβαιωθείτε ότι δεν έχει απώλειες λόγω ελλιπούς μόνωσης. Συνήθως επειδή είναι τοποθετημένος στο πατάρι ή σε σημεία που υπάρχει κρύο, καλό είναι να τον μονώσετε με υλικό που θα το κρατάει μακριά. Κρατήστε την μόνωσης εκεί, ακόμα και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη που λαμβάνετε. Αυτό θα κάνει το νερό στο εσωτερικό του να διατηρείται ζεστό για περισσότερη ώρα.

Διορθώστε τις διαρροές στις βρύσες

Είναι εύκολο να έχετε μεγάλες απώλειες στο ζεστό νερό, αρά και συνεχή ανάγκη να δουλεύει ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, αν δεν σφραγίζουν καλά οι βάνες του ζεστού νερού.

Αντικαταστήστε αμέσως τις ροδέλες ή τα λαστιχάκια στις βρύσες του ζεστού νερού, εάν δείτε κάποια που αρχίζει να διαρρέει. Μπορείτε να κάνετε αυτή την εργασία στο σπίτι με λίγα εργαλεία και ελάχιστο