Μπαίνουν τα Ζεστά Δοχεία Φαγητού στο Ψυγείο;

Μπαίνει το δοχείο φαγητού για φούρνο μικροκυμάτων στο ψυγείο;

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα δοχεία τροφίμων είναι ασφαλή στο φούρνο μικροκυμάτων καιτο ψυγείο, συμπεριλαμβανομένων των δοχείων τροφίμων από γυαλί και τα πλαστικά σκεύη για φούρνο μικροκυμάτων. Αλλά, σημαίνει ότι είναι ασφαλές να ψύχετε απευθείας τα δοχεία αποθήκευσης θερμού φαγητού στο ψυγείο; Ας το δούμε στις ακόλουθες παραγράφους:

Θα βλάψει το δοχείο τροφίμων;

Είναι αλήθεια ότι τα δοχεία φαγητού για φούρνο μικροκυμάτων είναι ασφαλή για αποθήκευση σε ψυγεία. Το ίδιο ισχύει και για τα γυάλινα δοχεία τροφίμων. Ωστόσο, αν βάλετε στα δοχεία τροφίμων από γυαλί για παράδειγμα, φαγητό με θερμοκρασία πάνω από 120 ℃, η ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας θα οδηγήσει σε ρωγμή ή ακόμη και θραύση των δοχείων τροφίμων.

Θα κάνει ζημιά στο ψυγείο;

Το ράφι ψυγείου είναι πιο ανθεκτικό στη θερμότητα και το κρύο από ότι το συνηθισμένο πλαστικό ή γυαλί, επειδή είναι κατασκευασμένο από ειδικό γυαλί. Δεν θα σπάσει το ράφι ψυγείου εάν τα δοχεία φαγητού μπουν σε κατάψυξη. Ωστόσο, το ψυγείο πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να ψύξει τα ζεστά τρόφιμα και θα χρησιμοποιήσει περισσότερο ηλεκτρισμό για να το κάνουν αυτό.

Συμβουλές για τη χρήση δοχείων τροφίμων στο ψυγείο

1. Απευθείας τοποθέτηση των θερμών δοχείων τροφίμων στα ψυγεία θα προκαλέσει πιθανούς κινδύνους καταστροφής του ψυγείου ή του δοχείου τροφίμων. Επομένως, συνιστάται η τοποθέτηση των δοχείων αποθήκευσης τροφίμων (γυάλινα ή πλαστικά σκεύη μικροκυμάτων) στον πάγκο της κουζίνας, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, πριν την τοποθέτηση σε ψυγείο.

2. Μεταφέρετε τα τρόφιμα από το δοχείου φαγητού για φούρνο μικροκυμάτων σε άλλα μικρά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων. Τα μικρά δοχεία τροφίμων θα βοηθήσουν στην ψύξη ζεστών τροφίμων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περιμένετε μια ώρα ή δύο πριν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο.

Για περισσότερες συμβουλές και προϊόντα που αφορούν τη συσκευασία τροφίμων, παρακαλούμε ελέγξτε το site της VSF Ελλάς. Όλα τα προϊόντα συσκευασίας τροφίμων της είναι εξαιρετικής ποιότητας και είναι ιδανικά για χονδρεμπόρους, αλυσίδες εστίασης και επαγγελματίες.